Wednesday, December 31, 2008

Peserta Wanita Paling Sporting

7:42 PM 1


Tahniah Bondarock(Dilla)!!! Anda adalah pemenang Peserta Wanita Paling Sporting MSJbox Holiday 2008...Dr mula kedatangan nye Dilla ni mmg agk pendiam dn pemalu sikit,kurang borak tp bila dh lama tu wah enjin mula panas sehh...start dr game giler kita tu hgga ke ke tarian Poco-poco,mmg sporting sehhh...pastu sambung lak ke permainan bola tampar dn bola jaring,ishh mmg juara server penampar la Dilla tu..keh3..apa2 pun anda mmg Rock Steady!!!
:pompom:

P/S: Aksi kita bt poco-poco tu dh mcm ala2 tarian pocong kan...wakakah...rabak!!!

Peserta Lelaki Paling Sporting

7:40 AM 4


Tahniah Sodep!! Anda adalah Pemenang Peserta Paling Sporting pd Holiday Msjbox 2008 kali ni,selama 2hr bersama nye,mmg happening dn bermacam aksi yg Sodep berikan,gelak tawa,gerak tari Sodep yg selamba,mmg membtkan semua terhibur,lebih2 lg aksi Mak nyah menyerang tu dn nyanyi lagu dangdut Amelina tu,mmg gelek 360' tu,gerek sehhh....keh3,oleh itu dgn rase gembira nye Lin terima Sodep sebagai 'Pemenang Peserta Paling Sporting'...Apa yg penting?? Sodep The Best.....!
:pompom:

P/S: X akan dpt semua lupakan kenangan bersama Sodep,kami rindu gelak tawa Sodep...Rabak sehhh..keh3

Tuesday, December 30, 2008

Pemenang Khemah Terbaik

1:10 AM 1
TAHNIAH!!! bt Jun dn Carneyz...pg td Lin bru dpt keputusan dr Cik Hamdan kita selaku juri Khemah Terbaik bg MSJbox Holiday kali ni...Tema banner Khemah ni menjd pemenang berdasarkn kreatif mereka menggunakan bahan alam semulajadi iaitu daun2 kering,cengkerang siput2 laut tu,dn ranting2 pokok yg sekitar khemah tu aje..mmg kreatif kan..so Jun dn Carneyz nntikn Hadiah dr kami ok...mmg Impresif tau...gerek sehhh,Apa yg penting?? Bekerjasama...
:minimo_27:


P/S:Bg award2 peserta yg lain,nntikn pemenang2 nye ye...tggu...

Monday, December 29, 2008

MSJbox Holiday 2008

9:08 AM 33
Pg 27hb Dec,pasukan team biru dtg menyerang,,dr rumah Lin kitaorg semua bertolak,Lin,Retna,dn Rosli menuju ke stesen bas utk amik Nad dn Matok,so yg lain2 tu semua berkumpul di Jaya Jusco jln Kota Tiggi sana,bru 1st time Lin sua muka dgn Nad dn Matok,so mmg malu2 sikit le,dr sana Lin trus menuju ke tmpt mereka berkumpul,semua sudah sedia,Ct Delima-Cik Mat sekeluarga,Moralle n family smua dh sampai,jd kami semua teruskn menuju ke Kota Tiggi,disana Kasawari menunggu kami semua,mmg konvoi reramai ni sronok kan...cuma Bondarock dtg dr Kluang trus ke Sedili..kami semua tiba di Sedili awal jd kami sggh dulu di Jeti utk lihat Kg Nelayan sambil basah2 ank tekak semua..keh3Dr Jeti kami semua bertolak menuju keMutiara Resort,cuaca hrni mmg agk baik,so semua gi round2 sekitar sambil Lin dn Kasawari bt payment dgn Cik Hamdan tu...uii mmg best tmpt ni,mcm privacy tau kitaorg,mcm kita dh booking semua je kan..keh3,so persediaan khemah dn port pun bermula,sebyk 12 buah khemah berdiri dgn teguh,1 buah villa Lin dh booking,keh3 utk stanby je tu,dn bermula la sesi deco khemah masing2 tu,mcm2 ragam semua,mmg kreatif tau derang semua ni,lbh2 lg si Kasawari tu,bendera F1 tu berkibar mcm menandakan khemah tu bulan merah je kan...keh3,so yg ank2 gadis tu,sbuk bt game xtvt kita,Lin dn Shai sibuk dgn susun atur gift bt semua,byk sunbangan yg kita dpt,tq Pu3 Ezza..lain thn sumbang la lg ye...keh3


Ptg nye tu,sebelum khemah berdiri,kita posing2 pose dulu,mcm2 aksi sebelum game bermula,ada yg masih deco khemah lg tau x siap2,mmg keje keras kan,tp yg best tu khemah Sodep dn Rosli,mmg mcm kete berhias tau,idea last minit tp mmg cantik kesannye..keh3,tu tgk la tu pose ala2 angin sempoi tu,steady Sodep!!! yg Jun lak,mana dtg idea tu,abs daun2 kering tu semua bersih di kutip,mmg kreatif betul kan..Impresif Jun!!

Selepas semua dh siap sedia,xtvt game pun bermula,mula2 tu kami bt music chair utk kanak2 dulu,kita pecah2 kan kumpulan dulu,pastu bru la best nk main,coz ada kumpulan nk fight,muhahaha...mmg sporting jgk ank2 masing2 ni tau,enjoy betul derang ni main,lps selesai je,masa utk kita lak music chair tu,ishh lg la mengalahkn ank2 ,siap berebut2 kursi,mcm nk giler ketawa bila terlanggar punggung sampai jatuh si Moralle tu,masa tu berebut dgn si Kasawari,ee x bg peluang org pompuan menang duduk tau,keh3 last2 finally dia la menang tu...suke ye dia...
Mcm2 xtvt kita bt,lps music chair tu,kita bt game teka aksi lak,pilih 1 kad pastu kita bc dn kena bt aksi tu tanpa bersuara,mmg mcm2 aksi lawak tau..aduh sakit perut ketawa,mmg yg paling best tu,aksi Retna yg pompuan nk bersalin tu,aduh mmg gelak tul la,tp yg mmg gempar dn gempaq tu yg aksi si Sodep bt Mak Nyah mengamuk tu,sebenarnye Shai yg kena tp dia pas nye kt Sodep,mmg sporting Sodep tu kan,kita gelak sampai nk terkucir di btnye,kah3,pastu kita main game greng pisang lak,berlawan2 kata sampai mati,ermm mmg game yg ni best tau,sambil nyanyi2 kita jawab kata..keh3 enjoy tau,selesai sudah kita pun berjln2 di tepi pantai lak,time ni semua nk tulis nama kt pantai tu,bt kenangan sndri la,cuaca mmg dh semacam je masa tu,set BBQ kta pun dh siap hidang cuma tggu time je tu..so mmg best le..

Ptg dlm nk ke mlm tu,tiba2 angin bertiup kencang betul,mmg angin kuat sampai khemah goyang betul2 goyang,lg2 khemah Sodep tu,klu x dia hempap dgn bdn dia,maunye terbang dh khemah tu,yg lain2 tu semua dh masuk dlm khemah berlindung,Lin dgn hubby dok kt pangkin sambil mkn ,keh3..sejuk giler le masa tu,sampai khemah ada yg bocor tau,sian Moralle tu,tp kira semua khemah masuk air jgk,ha3 klu khemah sodep goyang di tiup angin,tp ptg hujan tu, khemah Kasawari bergoyang2 jgk, bt keje ape tu?muahaha....gurau je tu..Kasawari tu dia kluar sat,rupanye nk pakai bju jumpsuit dia tu,dh mcm robot terlepas dia dgn Linda tu,keh3,semua dh basah,jd kitaorg BBQ kt dlm pondok je la,makanan tersedia mmg mcm2 aneka,mmg ok la berbaloi dgn hrga dn cukup memadai dn tidak membazir kan,kita mkn sampai licin dn kenyang mlm tu..blurppp

Selesai mkn kita semua berkumpul lak kt khemah land utk sesi suai kenal dn bertukar2 hadiah tu,masa ni mcm2 aksi spontan la kuar,ye la nk memperkenalkn diri masing2 la katakn,Lin pun sampai malu nk berkata2 tau,bru kenal tp mcm dh lama je kan..mesra alam kita semua,mlm tu bru la Jun menceritakan dr awal pembabitannye dlm dunia blog dn MSJbox nye tu,ha ko mcm2 Lin tnye tu..kh3 mmg Impsif!Lin dpt hadiah Kasawari,boneka burung montel tau,Shai dpt kucing Sheiro je...keh3,yg lain2 tu ok gak le dpt hadiah tu kan,yg penting hepi dn enjoy..

waktu brbg2 hadiah tu,bru kita bg gift2 sumbangan dn tajaan utk semua,mcm2 gak tu dlm paper bag tu tau,tp aksi nk cabut hadiah tu mmg best,ada yg nk dpt hadiah kwn2 masing2 lg tu...mlm tu kita nk nyalakn unggun api,tp kerana basah hujan jd api tu x la dpt bertahan lama,tp x pe la,kawasan di situ terang dgn api semua,so x la risau dn takut..selesai semua semua dgn xtvt bebas masing2,ada yg tido,ada yg sembang2,dn ada gak yg dating tu...keh3
Pg 28hb Dec,kami semua berkumpul mkn sarapan yg di beli je td,mkn kuih-muih,dn juga nasi lemak dn mee hoon greng,tu pun x cukup,warung kecik je kan,x dpt nk bgkus byk2,selesai mkn kitaorg bermula dgn game telematch kita,di mulakn dgn ank2 je,game cr gula2 dlm tepung,mmg happening betul,sampai termuntah d btnye ank2 tu,srh amik gula,tp dia mkn skli dgn tepung nye tu,keh3,selesai acara ank2,kita mula dgn acara kita,jln dgn terompah gergasi.kita bg dgn 5 group,Lin dgn Jun dn Matok,so mmg power sehhh,keh3..

Klu jln dgn terompah gergasi tu sebenarnye ada cara ,jgn la angkat cuma seret je,bru la laju kaki tu..keh3..yg pasti kumpulan Lin menang sehh,selesai je tu,kita mula lak dgn acara lari dlm guni,masa ni aduh mcm2 aksi tau yg kuar,sampai bergegar perut tu,klu lompat2 sebenarnye sakit kepala tu,Lin cuma jln gedik2 je tu...tp kumpulan Nad yg menang tu..lg 1 acra iaitu tarik tali,mmg paling happening acara tarik tali tu,di mulakn dgn ank2 je dulu,ishh kuat2 tau bdk2 ni,ada bakat tu nk jd ahli sukan ek,tp bab acara dewasa ni lg la yg best,kita lawan dgn lelaki,2-1 la..ptut2 le menang,klu dia kalah mmg memalukan la...keh3,lps tu kita join main bola tampar lak,lg la happening tu,main hentam je main,keh3..dh lepak tu kita tukar lak ke bola jaring,masa ni si Kasawari tu je la yg masuk bola,tggi dia dh dekat dgn tiang tu,kita x de can nk tepis bola,tggi sngt tu...mcm galah..muahahaha,selesai je kita mandi2 kemas2 dh nk check out..so mmg letih betul...Waktu bergambar sesi pakaian Merah berahi dn berani....cayalah!!! Apa yg penting?? Bekerjasama...

Sesi bergambar di depan khemah masing2,sebelum berkemas2 mau bertolak ke Air Tejun,so masa ni mcm2 pose maut dn di ambang maut,keh3..so bila dh nk balik tu,mmg berat la kaki melangkah,mcm2 kenangan kt sana tu kan...mmg gerekk sehhh.

Sewaktu nk menuju ke Air Terjun kita sggh jap la kt Jambatan sedili tu,saje nk tgk pemandangan laut tu,dtg la mamat aiskrim tu,apa lg kena serang la dia,mata biru merah tu sehh,wah mmg rezki dia la tu kan...selepas tu kita teruskn perjalanan ke Air Terjun,agk jauh jgk la tu,dgn mata yg dh dekat nk tutup dh tu mengantuk dlm kete...keh3,org ramai gak dh tu,mmg penuh sesak jgk,siap sedia semua berkumpul,kita pun cr port dulu nk lepak tu,pastu bru le terjun ke dlm kolam tu..ee sejuk giler air tu...adehhh kecut semua,muahaha....dh dok lama dlm tu,perut dh mula la berbunyi2 tu,sambil tggu si pembawa makanan tu dtg..si Dir dtg dgn family dr Restoran Man Janggut tu,mmg sedap2 masakan mak dia tu,lg2 sambal telur tu,pulut kuning lak mak aii byk betul..ha Shai naik lekat le ko mkn pulut tu ye,bertemamkn si Yati tu,sambil mkn sambil jeling ye...tq Dir ye...

Inilah dia gambo2 mandi aksi balas dendam kemaruk nk mandi kolam tu..keh3 mengalahkn ank2 kecik kn...muahahah...yg penting,Sodep mmg seksi masa tu..keh3

Selesai semua acara dn holiday kita tu,masing2 berkemas dn packing brg,mmg ada sesuatu yg terjd di akhir perpisahan tu,Lin skli lg minta maaf ye kt semua nye..mmg x dpt kawal diri..so sori byk2 ye...ptg tu Retna hntr Nad,Matok,Jun dn Shai ke stesen bas,diaorg blk awal sbb dh x de tiket lg utk hrni..so semua nye selamat..mlm tu Retna,Sodep dn Rosli tido bermlm lg di rumah Lin,dn mlm tu kita kluar mkn di Todak Seafood Restaurant di kg Teluk Jawa,mmg best dn sedap masakan nye tu,kita 1st time mkn siput gonggong tu,Rosli paling byk mkn tu,sedap sehh,pas mkn kta ingt nk ayat nyanyi lagu kt Diva tu di Tmn Suria,tp oleh kerana mlm thn baru jd semua pusat hiburan di tutup lak..adehhh..lain hr je la kita gi ye...
So itu saje le ye,nntikn kemunculan 'Diari MSJbox Holiday 2008' ..bt semua terima kasih daun keladi,harap di thn depan kita dpt bertemu lg...
:pompom:


P/S:Nntikn Open House Raya thn 2009 edisi Selatan di tahun depan...insayallah..Apa yang penting??? Bekerjasama..

Saturday, December 27, 2008

Edisi Ronda Selatan-2

2:24 AM 33


Salam semua...
Yehaaa...cuma tggl 6 1/2 jam sahaja lg..Holiday Msjbox akan bermula,so td siang kitaorg semua pergi membeli segala persiapan terakhir bg semua kelengkapan kita,jd kitaorg gi tmpt menjual brg2 aksesori pengantin di Perling tu,mcm2 idea yg dtg dgn tetiba tu,si Sodep tu dgn reben dia,Shai dgn replika Menara K.L dia..Lin dgn keh3 biarlah la rahsia...so mmg dh excited dh ni..mlm tu kita kluar lepak2 di Stulang Laut,jln2 di Danga Bay,pose di Dataran Johor tu sambil menunggu Kasawari amik Rosli(aku x de blog tu) keh3 dn trus amik Jun dan Carneyz yg bru sampai dr jln2 di Singapore tu,nmpk mmg lepak sngt tu..lps tu kitaorg berkumpul meeting skjp dn kemudian kita trus bt persiapan deco bg khemah masing2..mmg happening dn gegar 1 rumah dgn gelak dn lawak...so skrg ni pun Lin belum tido lg nih....masih bersiap2 bg persiapan kali terakhir...so tggu aje post en3 yg terbaru ok...keh3,mata dh mengantuk dh nih...

:sleepy:

P/S:Harap semua doakan lah Holiday Msjbox Selatan kali ini berjalan lancar,....AMIN

Friday, December 26, 2008

Edisi Ronda Selatan-1

5:55 PM 3



Salam semua...
25hb Dec,pd ptgnye Jun,Carneyz,Shai,Retna dan Sodep sampai di rumah lin,so mmg gempak gamat gawat le jdnye...so mlm kita kuar gi pusing2 di Pandan City,di sana kita Karaoke jamban tu keh3, nk jd cite Ct Delima dn Cik Mat juga ada turun ke JB juga,so kita jnji jumpa sama mlm tu di sana...Kasawari mlm tu dtg dgn Linda,dok sana borak2 sampai pkl 11.30mlm tu,sampai dh terjegil2 bijik mata Kasawari,sian dia,coz esok nyr dia keje tu...Hrni lak pg Jun dn Carneyz turun gi Singapore,Lin hntr gi Larkin Bus Stand,dan derang naik bus ke sana,blk je hntr Jun tu,kitaorg pusing2 Jaya Jusco Bukit Indah,si Shai dgn Sodep beli baju soping derang tu,keh3..dr sana kita gi Bestmart plk,mkn Nasi AyamPenyet lak..yg pasti Shai belanje tu..keh3...lps mlm kita gerak ke Sutera Mall,Lin bwk derang gi Fishing Spa,mmg naik gelak Lin tgk derang ni tahan geli..muahaha..abs je tu,kita jln2 lak,pusing2 beli brg nk deco khemah esk,beli hadiah,beli makanan ringan jgk...so mmg lotih,lepak semua,blk dulu,mandi,tgh dok mkn kita jemput Intan kerumah minum ptg bersama,Intan bwk cup cakes lg tu..tq Intan..mlm kang kita nk ke Stulang Laut dn ke Danga lak lepak sambil meeting terakhir camping....keh3..jumpa lg edisi ke-2 ok..tggu...
:wink:


P/S: Berita terkini..Ct Delima dn Cik Mat akan join camping kita tu..yehaaaa

Wednesday, December 24, 2008

Mini PUFF ku

1:43 PM 5

Salam semua...
Td pg mmg bngun awal bt sarapan nasi lemak,tp yg sebenarnye bngun awal tu dok kejekn kuih mini puff ni la...keh3,malu nk ckp ar..ank2 dh lama mntk,cuma malas nk bt jer..so kebetulan hujan hrni,smlm lg dh plan nk bt,tu yg bngun awal dok uli tu,klu rajin kecik2 je puff tu,tp klu dtg malas,ermm faham2 aje le yer...muahaha...ingt nk hntr kt jiran2 ke,x de maknenye sempat,tup.tup.tup tggl 6biji je...licin sejuk2 gini...keh3..ok la tu abiskn...sapa2 yg nk respi tu,nnti Lin email la ye,maklum la blog lin ni,bkn blog chef,jd malu ar nk ltk respi..bt mkn sendri jer...keh3
:flower:


P/S:Ingt esok nk bt lg tu,ye la sambut kedatangan rombongan dr K.L tu..keh3 *klu rajin le*

Nak lawan kete Dir

1:32 PM 2
Salam semua...
Ha ha..gelak2 ye Dir...ye le tu..hampeh!! tipah tertipu!tipah tertipu! tu la dia kwn2 kan,bagai nk rak kita nk tggu kete si Dir tu,ropanye kete control...muahahaha....x pe le,jnji kete le tu,ada ke dia kate x brani nk lawan dia,ha tu dia kete control mini ank Lin tu,bkn je mini kecik tau,hrga boleh tahan, power pun ok tu...yg ni mmg hubby Lin sayang na tu,dia dgn ank Lin tu yg dok layan,tp bab benda2 kete ni Lin x tau ler..ha klu hubby lin iye,ckp la cite kete,mula kang dia je yg berckp..keh3...ape2 aje le si Dir tu,tgk sampai Lin pun update kete control kanak2 nih..muahahaha,nnti kn di Air Terjun Dir,kita racing ok...keh3
:snow32:


P/S:Maaf x boleh test drive ye..ada tanggal semua body tuh....keh3

Monday, December 22, 2008

Bakso-Buah Kluwek

7:22 PM 5
Salam semua...
Sebut betul-betul...Kluwek..Klewek...muahahaha,tu la ramai yg x tau dn mmg x tau,org2 Indonesia je yg tau ini buah..keh3,klu respi Bakso msti nk ltk ini bru la sedap dan bru la original recipe...en3 ni pun khas utk Ct Delima dan Cik Mat Gebu tu,derang dok bergasak nk bt respi Bakso,tp mmg ssh nk cr ini buah Kluwek,klu di johor nih,nk cari pi Pasar Borong Pandan tu,kt area india jual rempah2 tu ada jual...byk tergantung je kt situ,klu dh kenal senang,tp klu x kenal,bila nk tnye tu,mmg ternganga la penjual tu...keh3..jd pi cari cepat..
:snow31:


P/S:Belajar sebut dulu bru pi beli ye...Kluwek..Kluwek..ha3

Sunday, December 21, 2008

Rewang Merewang...

7:57 PM 1




Salam semua...
Selamat Pengantin Baru bt Isyanti & Shariman(keduanye cikgu sekolah),semuga panjang jodoh kekal hgga ke akhir hayat..Amin,hrni pg2 lg dh larik ke sana rewang dan merewang.keluarga tu adalah kwn baik Lin dan suami dulu masa duduk di rumah lama tu,di Taman Desa Jaya,mmg ramai jemputannya,dan mmg byk mkanan,bunga telur,kuih muih,bubur2 aneka,aiskrim berperisa,dan air mineral botol je tau...so hrni mmg Lin sekeluarga abs masa di sana je,sampai melecet nyah kaki aku..keh3,waktu nk blk tu di tapau nye nasi lauk2 ,bunga2 telur tu punye la byk nye..malu lak nk amik td,muahahaha...mmg sedap2 semua,yg pasti Lin dpt curik respi sambal goreng pegantin dr Kuzie's Catering tu..keh3..ok la nk relax jap,mandi,solat..jumpa nnti oke..
:minimo_01:

P/S:Pesanan nih...yg nk respi tu ,tunggu,yg nk bunga telur tu..amik ler...keh3