Monday, December 29, 2008

MSJbox Holiday 2008

Pg 27hb Dec,pasukan team biru dtg menyerang,,dr rumah Lin kitaorg semua bertolak,Lin,Retna,dn Rosli menuju ke stesen bas utk amik Nad dn Matok,so yg lain2 tu semua berkumpul di Jaya Jusco jln Kota Tiggi sana,bru 1st time Lin sua muka dgn Nad dn Matok,so mmg malu2 sikit le,dr sana Lin trus menuju ke tmpt mereka berkumpul,semua sudah sedia,Ct Delima-Cik Mat sekeluarga,Moralle n family smua dh sampai,jd kami semua teruskn menuju ke Kota Tiggi,disana Kasawari menunggu kami semua,mmg konvoi reramai ni sronok kan...cuma Bondarock dtg dr Kluang trus ke Sedili..kami semua tiba di Sedili awal jd kami sggh dulu di Jeti utk lihat Kg Nelayan sambil basah2 ank tekak semua..keh3Dr Jeti kami semua bertolak menuju keMutiara Resort,cuaca hrni mmg agk baik,so semua gi round2 sekitar sambil Lin dn Kasawari bt payment dgn Cik Hamdan tu...uii mmg best tmpt ni,mcm privacy tau kitaorg,mcm kita dh booking semua je kan..keh3,so persediaan khemah dn port pun bermula,sebyk 12 buah khemah berdiri dgn teguh,1 buah villa Lin dh booking,keh3 utk stanby je tu,dn bermula la sesi deco khemah masing2 tu,mcm2 ragam semua,mmg kreatif tau derang semua ni,lbh2 lg si Kasawari tu,bendera F1 tu berkibar mcm menandakan khemah tu bulan merah je kan...keh3,so yg ank2 gadis tu,sbuk bt game xtvt kita,Lin dn Shai sibuk dgn susun atur gift bt semua,byk sunbangan yg kita dpt,tq Pu3 Ezza..lain thn sumbang la lg ye...keh3


Ptg nye tu,sebelum khemah berdiri,kita posing2 pose dulu,mcm2 aksi sebelum game bermula,ada yg masih deco khemah lg tau x siap2,mmg keje keras kan,tp yg best tu khemah Sodep dn Rosli,mmg mcm kete berhias tau,idea last minit tp mmg cantik kesannye..keh3,tu tgk la tu pose ala2 angin sempoi tu,steady Sodep!!! yg Jun lak,mana dtg idea tu,abs daun2 kering tu semua bersih di kutip,mmg kreatif betul kan..Impresif Jun!!

Selepas semua dh siap sedia,xtvt game pun bermula,mula2 tu kami bt music chair utk kanak2 dulu,kita pecah2 kan kumpulan dulu,pastu bru la best nk main,coz ada kumpulan nk fight,muhahaha...mmg sporting jgk ank2 masing2 ni tau,enjoy betul derang ni main,lps selesai je,masa utk kita lak music chair tu,ishh lg la mengalahkn ank2 ,siap berebut2 kursi,mcm nk giler ketawa bila terlanggar punggung sampai jatuh si Moralle tu,masa tu berebut dgn si Kasawari,ee x bg peluang org pompuan menang duduk tau,keh3 last2 finally dia la menang tu...suke ye dia...
Mcm2 xtvt kita bt,lps music chair tu,kita bt game teka aksi lak,pilih 1 kad pastu kita bc dn kena bt aksi tu tanpa bersuara,mmg mcm2 aksi lawak tau..aduh sakit perut ketawa,mmg yg paling best tu,aksi Retna yg pompuan nk bersalin tu,aduh mmg gelak tul la,tp yg mmg gempar dn gempaq tu yg aksi si Sodep bt Mak Nyah mengamuk tu,sebenarnye Shai yg kena tp dia pas nye kt Sodep,mmg sporting Sodep tu kan,kita gelak sampai nk terkucir di btnye,kah3,pastu kita main game greng pisang lak,berlawan2 kata sampai mati,ermm mmg game yg ni best tau,sambil nyanyi2 kita jawab kata..keh3 enjoy tau,selesai sudah kita pun berjln2 di tepi pantai lak,time ni semua nk tulis nama kt pantai tu,bt kenangan sndri la,cuaca mmg dh semacam je masa tu,set BBQ kta pun dh siap hidang cuma tggu time je tu..so mmg best le..

Ptg dlm nk ke mlm tu,tiba2 angin bertiup kencang betul,mmg angin kuat sampai khemah goyang betul2 goyang,lg2 khemah Sodep tu,klu x dia hempap dgn bdn dia,maunye terbang dh khemah tu,yg lain2 tu semua dh masuk dlm khemah berlindung,Lin dgn hubby dok kt pangkin sambil mkn ,keh3..sejuk giler le masa tu,sampai khemah ada yg bocor tau,sian Moralle tu,tp kira semua khemah masuk air jgk,ha3 klu khemah sodep goyang di tiup angin,tp ptg hujan tu, khemah Kasawari bergoyang2 jgk, bt keje ape tu?muahaha....gurau je tu..Kasawari tu dia kluar sat,rupanye nk pakai bju jumpsuit dia tu,dh mcm robot terlepas dia dgn Linda tu,keh3,semua dh basah,jd kitaorg BBQ kt dlm pondok je la,makanan tersedia mmg mcm2 aneka,mmg ok la berbaloi dgn hrga dn cukup memadai dn tidak membazir kan,kita mkn sampai licin dn kenyang mlm tu..blurppp

Selesai mkn kita semua berkumpul lak kt khemah land utk sesi suai kenal dn bertukar2 hadiah tu,masa ni mcm2 aksi spontan la kuar,ye la nk memperkenalkn diri masing2 la katakn,Lin pun sampai malu nk berkata2 tau,bru kenal tp mcm dh lama je kan..mesra alam kita semua,mlm tu bru la Jun menceritakan dr awal pembabitannye dlm dunia blog dn MSJbox nye tu,ha ko mcm2 Lin tnye tu..kh3 mmg Impsif!Lin dpt hadiah Kasawari,boneka burung montel tau,Shai dpt kucing Sheiro je...keh3,yg lain2 tu ok gak le dpt hadiah tu kan,yg penting hepi dn enjoy..

waktu brbg2 hadiah tu,bru kita bg gift2 sumbangan dn tajaan utk semua,mcm2 gak tu dlm paper bag tu tau,tp aksi nk cabut hadiah tu mmg best,ada yg nk dpt hadiah kwn2 masing2 lg tu...mlm tu kita nk nyalakn unggun api,tp kerana basah hujan jd api tu x la dpt bertahan lama,tp x pe la,kawasan di situ terang dgn api semua,so x la risau dn takut..selesai semua semua dgn xtvt bebas masing2,ada yg tido,ada yg sembang2,dn ada gak yg dating tu...keh3
Pg 28hb Dec,kami semua berkumpul mkn sarapan yg di beli je td,mkn kuih-muih,dn juga nasi lemak dn mee hoon greng,tu pun x cukup,warung kecik je kan,x dpt nk bgkus byk2,selesai mkn kitaorg bermula dgn game telematch kita,di mulakn dgn ank2 je,game cr gula2 dlm tepung,mmg happening betul,sampai termuntah d btnye ank2 tu,srh amik gula,tp dia mkn skli dgn tepung nye tu,keh3,selesai acara ank2,kita mula dgn acara kita,jln dgn terompah gergasi.kita bg dgn 5 group,Lin dgn Jun dn Matok,so mmg power sehhh,keh3..

Klu jln dgn terompah gergasi tu sebenarnye ada cara ,jgn la angkat cuma seret je,bru la laju kaki tu..keh3..yg pasti kumpulan Lin menang sehh,selesai je tu,kita mula lak dgn acara lari dlm guni,masa ni aduh mcm2 aksi tau yg kuar,sampai bergegar perut tu,klu lompat2 sebenarnye sakit kepala tu,Lin cuma jln gedik2 je tu...tp kumpulan Nad yg menang tu..lg 1 acra iaitu tarik tali,mmg paling happening acara tarik tali tu,di mulakn dgn ank2 je dulu,ishh kuat2 tau bdk2 ni,ada bakat tu nk jd ahli sukan ek,tp bab acara dewasa ni lg la yg best,kita lawan dgn lelaki,2-1 la..ptut2 le menang,klu dia kalah mmg memalukan la...keh3,lps tu kita join main bola tampar lak,lg la happening tu,main hentam je main,keh3..dh lepak tu kita tukar lak ke bola jaring,masa ni si Kasawari tu je la yg masuk bola,tggi dia dh dekat dgn tiang tu,kita x de can nk tepis bola,tggi sngt tu...mcm galah..muahahaha,selesai je kita mandi2 kemas2 dh nk check out..so mmg letih betul...Waktu bergambar sesi pakaian Merah berahi dn berani....cayalah!!! Apa yg penting?? Bekerjasama...

Sesi bergambar di depan khemah masing2,sebelum berkemas2 mau bertolak ke Air Tejun,so masa ni mcm2 pose maut dn di ambang maut,keh3..so bila dh nk balik tu,mmg berat la kaki melangkah,mcm2 kenangan kt sana tu kan...mmg gerekk sehhh.

Sewaktu nk menuju ke Air Terjun kita sggh jap la kt Jambatan sedili tu,saje nk tgk pemandangan laut tu,dtg la mamat aiskrim tu,apa lg kena serang la dia,mata biru merah tu sehh,wah mmg rezki dia la tu kan...selepas tu kita teruskn perjalanan ke Air Terjun,agk jauh jgk la tu,dgn mata yg dh dekat nk tutup dh tu mengantuk dlm kete...keh3,org ramai gak dh tu,mmg penuh sesak jgk,siap sedia semua berkumpul,kita pun cr port dulu nk lepak tu,pastu bru le terjun ke dlm kolam tu..ee sejuk giler air tu...adehhh kecut semua,muahaha....dh dok lama dlm tu,perut dh mula la berbunyi2 tu,sambil tggu si pembawa makanan tu dtg..si Dir dtg dgn family dr Restoran Man Janggut tu,mmg sedap2 masakan mak dia tu,lg2 sambal telur tu,pulut kuning lak mak aii byk betul..ha Shai naik lekat le ko mkn pulut tu ye,bertemamkn si Yati tu,sambil mkn sambil jeling ye...tq Dir ye...

Inilah dia gambo2 mandi aksi balas dendam kemaruk nk mandi kolam tu..keh3 mengalahkn ank2 kecik kn...muahahah...yg penting,Sodep mmg seksi masa tu..keh3

Selesai semua acara dn holiday kita tu,masing2 berkemas dn packing brg,mmg ada sesuatu yg terjd di akhir perpisahan tu,Lin skli lg minta maaf ye kt semua nye..mmg x dpt kawal diri..so sori byk2 ye...ptg tu Retna hntr Nad,Matok,Jun dn Shai ke stesen bas,diaorg blk awal sbb dh x de tiket lg utk hrni..so semua nye selamat..mlm tu Retna,Sodep dn Rosli tido bermlm lg di rumah Lin,dn mlm tu kita kluar mkn di Todak Seafood Restaurant di kg Teluk Jawa,mmg best dn sedap masakan nye tu,kita 1st time mkn siput gonggong tu,Rosli paling byk mkn tu,sedap sehh,pas mkn kta ingt nk ayat nyanyi lagu kt Diva tu di Tmn Suria,tp oleh kerana mlm thn baru jd semua pusat hiburan di tutup lak..adehhh..lain hr je la kita gi ye...
So itu saje le ye,nntikn kemunculan 'Diari MSJbox Holiday 2008' ..bt semua terima kasih daun keladi,harap di thn depan kita dpt bertemu lg...
:pompom:


P/S:Nntikn Open House Raya thn 2009 edisi Selatan di tahun depan...insayallah..Apa yang penting??? Bekerjasama..

33 comments:

  1. Meriah dan mantap. Tahniah kepada warga Msjbox! Go! Go! Go! Ale ale ale!

    ReplyDelete
  2. salam maal hijrah
    bestnye ruginya xjoin..

    ReplyDelete
  3. Salam sis,
    apa yg terjadi pd Lin time berpisah tu??
    Ishhh...bersungguh2 ila mbaca dari atas ke bawah.Terasa bagai ila berada bersama2 kalian.
    Rasa sedih cos tak dpt myertai sama..
    Rasa happy cos kalian berjaya mgadakan msjbox holiday selama 2 hari dgn teratur dan selamatnya.Alhamdulilah...:D

    ReplyDelete
  4. amboi, best gilak...ramai orang eh...sure enjoy habis eh..

    ReplyDelete
  5. sis, it was really a great fun spending time with all of u...

    ReplyDelete
  6. Lin.. dah hampir 3 hari program ni berlalu.. tapi masi teringat lagi kenangan di sana kan.. sungguh memberi kenangan yang indah he he..

    pasal yang nak balik kat kota tinggi tu.. tak usah ler cerita dalam entri ni ek.. alah benda kecik tu kan..

    ReplyDelete
  7. tiada kata secantik bahasa.. tiada gambar seindah lukisan untuk mengambar percutian holiday camp tu.. sangat mengujakan dan tidak akan dilupakan seumur hidup.. kami semua akan merindui saat-saat itu buat selama-lamanya...

    ReplyDelete
  8. bestnye..insya'lah di lain mase kot kite join huhuuu

    ReplyDelete
  9. buy xanax online cheap no prescription buy xanax online no prescription mastercard - what does generic 2mg xanax look like

    ReplyDelete
  10. buy zolpidem online zolpidem or ambien cr - effects zolpidem tartrate zolpidem tartrate

    ReplyDelete
  11. buy diazepam long does diazepam withdrawal symptoms last - diazepam dosage sciatica

    ReplyDelete
  12. zolpidem no prescription ambien online overnight delivery - zolpidem 25mg

    ReplyDelete
  13. xanax no prescription online xanax dosage gad - xanax 2mg pills

    ReplyDelete
  14. valium 10mg side effects of valium 10 mg - does generic valium pill look like

    ReplyDelete
  15. diazepam online diazepam pill identifier - diazepam for withdrawal of alcohol

    ReplyDelete
  16. buy diazepam buy valium online no prescription in australia - buy diazepam online from india

    ReplyDelete
  17. diazepam synthesis diazepam 5 mg prescribed for - buy diazepam 10mg bulk

    ReplyDelete
  18. generic lorazepam can overdose ativan fatal - ativan dosage strengths

    ReplyDelete
  19. buy xanax online xanax withdrawal after one dose - green xanax bars s 90

    ReplyDelete
  20. xanax no prescription online xanax overdose dangers - buy xanax online mexico

    ReplyDelete
  21. generic ativan online ativan high erowid - long until lorazepam 1mg starts work

    ReplyDelete
  22. buy alprazolam xanax drug review - lorazepam vs xanax drug test

    ReplyDelete
  23. where to buy xanax online no prescription xanax pills what do they do - how much do generic xanax cost

    ReplyDelete
  24. generic zolpidem ambien cr not working - half life ambien 10mg

    ReplyDelete
  25. cheap soma what do generic somas look like - what does a generic soma look like

    ReplyDelete
  26. buy valium online valium buy - generic brand of valium

    ReplyDelete
  27. valium pills valium sale no prescription - order cheap valium online

    ReplyDelete
  28. buy ambien online breaking ambien pill - ambien side effects blogs

    ReplyDelete
  29. order soma soma side effects 350mg - carisoprodol and oxycodone

    ReplyDelete
  30. carisoprodol no prescription carisoprodol online pharmacy - soma medication opiate

    ReplyDelete
  31. ambien buy side effects of taking 2 ambien - ambien overdose xanax

    ReplyDelete
  32. buy valium online mail order valium no prescription - buy valium vicodin online

    ReplyDelete

Penafian :
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita Saya, family Saya, kawan Saya dan juga resepi masakan Saya. Dan juga ada sesetengah entry tu Saya C&P dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Saya izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Saya disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988..
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com