Wednesday, January 28, 2009

Cuti-cuti masuk angin...

2:47 PM 14

Salam semua...
Masuk angin?? ermm mmg masuk angin,apa x nye,plan nye lain jd nye lain lak,mula2 nk ke Perak,last2 call x jd lak,so kita ke rumah keluarga lelaki je kt Sabak Bernam,kebetulan Mak Lin demam lak,jd ank2 Lin Naz dan Yana x ikut,mntk tolong temankan Mak kt rumah,nasib derang x kisah,Lin bertolak pg dlm kul 10.30am,uii jln jem nye jgn ckp,masuk angin lg di btnye,sampai di Nilai berenti mkn sat sambil2 cuci mata..keh3,trus gerak ke Sabak,sampai sana dlm kul 4pm,so abg dh ckp nk tido kt Rest House sana je,nnti esok bru gerak sama2 dgn yg lain2..trus check in,rehat2 mandi2,mlm bru kuar mkn,masuk tido awal sikit,bdn sakit2 weii lotih..


Pg gerak konvoi reramai,sampai uma pengantin lelaki dlm kul 1pm,ntah apa ke nama tmptnye ntah..adehhh cuaca panas sngt sehhh,x larat rasenye..serba pink Lin tgk pengantin nye,dr baju,kek,hantaran,bilik semua pink..keh3,semua derang bt sndri nih,kreatif kan..yg best nye tu,kek kawin nye,dlm kek tu rasenye pun strawberry sehh..pink jgk..keh3,sedap..


Keh3,tgk tu Lin pakai bju ape,mmg saje je,nk pakai sedondon dgn abg,gerekk sehhh,keh3...yg tu gambar Lin dan mertua Lin,hrtu mertua duduk dgn Lin,tp dh blk dh,lps ni dia nk kerumah ank nye yg lain lak,beralih angin kate nye..keh3,makanan kt kenduri tu,pelik2 sikit,ada roti canai lg,kuih2 kg ni jgn ckp la,mmg byk le sngt2..ha yg kek pelangi marble tu Lin punye,Lin bg je,trus derang potong bg mkn semua..mmg mesra alam betul kan..keh3

Ha tgk tu,kan betul..semua pink color,sejuk mata memandang kn..keh3..semua jemputan iringan pihak lelaki di jamu dlm rumah je,mkn berhidang,kt luar tu panas giler ko,bkn kate mmg kt kampung panas,tp mmg x de angin time tu,mana x panas berasap..abs semua dok berbincang2, dlm kul 6pm,kitaorg gerak balik,Lin trus nk balik JB sbb abg dpt call keje esok,so x dpt nk stay kt K.L,lgpun ank2 semua x ikut,jd Lin trus balik,abg ikut Teluk Intan menghntr sedara abg dulu,bru balik trus ke JB...insya'allah,hr jumaat ni Lin akan turun ke K.L...
:flower:


P/S:Bt Pengantin..Faizal dan Maria..'Selamat Pengantin Baru,semuga kekal bhagia ke akhir hayat'..Amin...

Jom layan REDBOX...

2:29 PM 3
Salam semua....
Rabak sehhhh...ishh mmg bergegar mlm 25hb tu..mana x Lin dn Family juga Kasawari dn Linda dok melalak kt Redbox mlm tu,mlm tu Lin dh plan dgn abg nk ke Redbox dn kebetulan call Kasawari dia x de ape2 plan,so Lin ajk dia join skli...mmg enjoy mlm tu,org cina dok sibuk tggu detik 12mlm nk Raya,kita dok melalak kt sana x ingt dunia....muahahah...mcm2 lagu dn versi kita nyanyi..he3 klu Lin apalagi layan dangdut la,ank2 Lin, Naz,Yana dn Amat pun enjoy menyanyi mlm tu,sampai bergelek2 kita d btnye dlm tu...wakakah...mkn minum semua siap,kita amik package nye tu..gerekk sehhh...


Sampai kan korg tgk tu si beep2 nyanyi tu,nk tarik suara lagu gersang punye pasal,dia sampai panjat ats tembok tu ,mmg gelak pecah perut di btnye...Lin dgn abg suke berduet2 je,Linda dn ank2 suke layan lagu balada je,naik ngantuk mata aku di btnye,ha bila tiba saat dangdut,wah semua terjegil bjik mata nk bergelek..muahahaha...detik 12am 26hb tu,kita didatangi oleh 'Raja cina Ong' sumber kekayaan,dia bg angpau maa,tp bkn duit,baucer minuman je tu...jd le..mlm tu kita dpt extra time,2jam free wooo..sampai kul 1am bru kita abs,ank Lin Amat sampai dh tertido dh kt situ...sian nye la..keh3..
:pompom:


P/S:Apa2 pun terima kasih kt Kasawari dn Linda sudi meluangkn masa bersama dgn kami semua...rabakk sehhh

Aku dan Purple..

2:07 PM 5

Salam semua...
Ehem..ehemmm...Hrtu sebelum gi Redbox kan Lin kuar dgn abg gi Jusco Tebrau tu,ye la tgh sale2 giler Raya Cina kan,mata terpandang dgn sepasang kasut tali yg ada batu purple tu..apa lg sambar le cepat2,new arrival lg tu..ok x tu?cntik x tu?...keh3,klu korg x suke...tp I like!!!....muahahaha...
:bye:


P/S:Mmg x leh tgk kelibat purple..ntah ek penyakit kot..keh3

Saturday, January 24, 2009

Soping Sakan!!!

10:16 PM 13




Salam semua...
Soping?? iye hrni hubby ajak gi beli brg sikit utk bwk blk ke kampung nnti,skli nk beli brg bt kek tu,so ank2 pun semua nk ikut,apalagi gerak je la,mula2 kitaorg gi Jusco AEON Tebrau City,letih saje je dok pusing2,blk dr sana ke Carrefour Tmn Sutera,abg beli brg kete dia la,tghri kita mkn di sana kt Laksa Shacks,keh3..dr sana kita ke Kipmart Tampoi,ada surprise dr ayah derang,si Amat tu mmg mntk di belikan PsP Slim&Lite 2000 nye tu,ishhh dok bodek2 dpt lak tu,suke la dia tu,siap kate nnti leh main dgn Aiman&Ammar ank Kasawari tu,ye la Mat...yg ank2 dara Lin tu dok ketuk bapak dia belikan Hp Nokia 5200,adehh sekali nk beli 2 bijik lak tu,kang masing2 jelezzz..ha ko dpt lak ayah derang belikan,adehhh mmg rabakkk sehhh (bru dpt bonus) keh3...lps tu kitaorg pusing2,abg nk cr microphone..keh3,nk Karaoke kt uma,apalg gi cr la,dpt lak tu,pi lak cr CD2 karaoke..ha byk gitu,apalagi Sodep,Shai,Ret,Kasawari dn semua..yok kita Karaoke yok!!!
:kiss:


P/S:Dh test dh td tu,Karaoke sehhh,layan lagu Gersang!!!!...

Thursday, January 22, 2009

Buah Tangan bt semua..

11:17 PM 14



Salam semua...
Wah cuma tinggal beberapa saje lg semua bangsa Cina akan menyambut Hari Raya Cina..sana sini bkk bazar kan..plk tu Lin mmg belum ada beli kn ape2 cendramata lg utk Pakcik,Makcik dn kwn2 semua..so td masa gi Jusco,terpandang 1 kotak buah tangan berisi limau,very nice cntik packing nye,so apalagi Lin beli la sampai 5kotak utk bg kt Pakcik2,dn Makcik2 Lin,juga jiran tetangga yg rapat ni..apa salahnye,sbb tiap2 thn tiba Raya Puasa,Lin dpt hamper dr diaorg semua,jd sebagai balasan Lin belikn la buah tngn yg x seberapa ni sebagai tanda silaturrahim...klu blk beraya uma Makcik,Pakcik nnti lg la byk dpt buah tangan tu..mmg tiap2 thn mcm tu..keh3,bwk je la bag besau,cuma thn ni,lmbt sikit la nk beraya bersama,sbb nk blk Perak dulu,ada kerja kawin ank sedara hubby..muahaha..
:pompom:

P/S:Selalunye ank2 la yg suke..dpt Angpau maaa...mak dia lak hulur Angpau ada la..keh3

Sakit2...Makan2...

10:43 PM 14










Salam semua...
Maaf la bebanyak yer,hrni kira 1 hr Lin x on9,bdn rase x selesa dn x sedap la,sakit semua bdn ni,so mlm ni td lin bru blk gi urut,rupanye sakit sebab byk angin dlm bdn,boleh meroyan klu x jaga elok tu,mak cik tu kate la,tp mmg sakit bebenar bdn Lin ni,ha ni dh kurang sikit la..Lps je blk dr urut tu td,Lin call ank2 suruh siap,Hubby keje blk lewat mlm ,so Lin bwk derang gi jusco je mkn kt Grill Stone tu,bru ni 1st time nk mkn situ,so x tau la masuk ke x kt tekak,tp ermm sedap rupanye,tgk je la ank2 Lin tu, Naz dgn Spagetti nye,Yana dgn Chicken Chop nye,Amat dgn french fries,dan Lin mkn Tomyam bee sup..sedap,yg pelik mkn dlm loyang tu,keh3..besau benar...Lain kali boleh dtg mkn lg kt sini,mmg power sehhhh...
:flower:


P/S:Mcm2 hal hrni,ke sana ke sini,ke hulur ke hilir,mgkin tu yg bt hrni x tahan sakit bdn ni...

Tuesday, January 20, 2009

Bertuah punye Anak!!

12:17 PM 30


Salam semua...
Ermm makan lagi,lagi2 makan...keh3..smlm lps je amik Naz dan Amat blk tuisyen,si Naz bertnye:-

Naz: Mak masak ape-ape?
Lin: Masak yg td siang tu le.
Naz: Mak dh makan x?
Lin: Belum? apsal?
Naz: Cam teringin nak makan roti canai kt Sabiha la...
Lin: Teringin la plk..macam2 le ko.
Naz: Jom la mak.
Lin: ye la..
Amat/Yana: Yeahhhhh,nk roti tampal 2..

Akan tetapi rupanye ada udang disebalik batu...rupanye si Naz ni sibuk dok nk pujuk Lin dia nk masuk 'SoftBall' kt Sekolah dia,mmg dia takut nk tnye,coz Lin dh pesan thn ni x yah masuk ape2 program, sal nk PMR,nnti tertggl pelajaran dlm kelas,tp dia ni mmg aktif kt sekolah,jd nk x nk,Lin bg je la green light..sian lak...alahaii bertuah punye ank,tp smlm dh mcm ank mamak semua,mkn roti tampal 2keping,maggi sup kaw 1 mgkuk..ee gumuk x jgk...
:smoke:


P/S:Tgh dok2 mkn,terserempak dgn Intan&Family,nk ke Pasar Malam katenye..,keh3

Sunday, January 18, 2009

Mee Hoon AJL-23!!

9:26 PM 14
Salam semua...
Mlm ni Anugerah Juara Lagu(AJL-23),so mlm ni Lin greng mee hoon je,ye la nk dok 2jam tu depan tv,kang kelaparan lak ank2 cr mkn..tp sebenarnye x nk la post en3 kt sini,malu ar..akan tetapi oleh kerana ada permintaan peminat mee hoon tu kan,so Lin sukacita nye masukkn en3 ni..keh3,apalagi Shai,sediakan tisu cepat bt lap air liuq tu yg dh meleleh tu...muahahaha..
:laugh:


P/S:X pe Shai nnti ada rezki,Lin greng kan lg utk Shai yer...

Hepi Bufday DIR...

8:47 AM 6

Salam semua...
'Selamat Hari Jadi''Selamat Hari Jadi'Selamat Hari Jadi Dir''Selamat Hari Jadi'...
Hepi Bufday Dir,semuga d panjangkn umur,d murahkan rezki,bhgia sepanjang masa,dn yg penting cepat2 le kawin tu yer....
Dir..Perkenalan kita hanya di cyber,x ku duga berterusan akhirnye,dr suara hingga bertentang mata,rupanye engkau pemalu orang nye...

Dir..Punya janggut berkaca mata,tinggi lampai kurus orgnye,ingt kan bujang teruna gayanye,rupanye sudah berpunyeee....

Dir..Anak yg rajin lg kuat bekerja,sopan dn hormat dgn org tua,klu korang nk mkn air tngn maknye,dtg la ke Restoran Man Janggut di Johor Jaya..

Dir..Thn demi thn silih berganti,dr mula kenalan hingga kini,cuma 1 soalan yg nk tnye lagi ni,bila lagi nk KAWIN ni???..keh3
:flower:


P/S:Terima kasih Dir bt segalanye..kerana Dir yg memahami segala....

Saturday, January 17, 2009

BIBIK baru???

10:26 PM 8

Salam semua...
Bibik Baru?? manyak la...x nmpak tu sapa?? aku tu weiii!!!! biase le tanggungjawab kan tu,cuci kasut sekolah ank,tp cuci kasut ank Lin yg kecik sorang tu je,Amat,yg lain tu dh besar cuci sendri,x kuase aku!!!...si Amat dia x nk kakak dia cucikan,x bersih katenye...ee ngegada le..dr pg sampai ptg bwk ke mlm x abs2 keje nih,hairan jgk kan,keje siap tp cam ada je yg x settle tu,keh3...btw ni, bkn saje je nk masukkn en3 cuci ni,tp ank Lin tu la dia amik nye gambo candid tgh cuci tu,tp skli tgk dh x de ape nk di update,Lin masukkn la kt sini...ok pe..cuma seksa sikit le korang tgk tu....keh3,ha gelak-gelak la korang...
:look:


P/S:Ada kwn tu masuk dlm mesin basuh weii cuci kasut...bersih ke?jahanam mesin ada le!!

Friday, January 16, 2009

Dapat Limau woo..

10:11 PM 8


Salam semua...
Ting tong...tgh dok2 tenet ni bunyi door bell,rupanye jiran depan uma ni bg limau raya sehhh,mmg hajat di hati nk beli gak td,tp x sangka lak rezki dtg dulu nih...org nk bg amik je ler,klu limau yg jenis nih..mmg manis dn sedap,betul2 punye rase maaa...ini limau Lukam punye,hrga ada agk mahal sikit,mana2 org cina dia tau la...keh3,ni belum raya lg,kang makcik2 pakcik2 Lin yg cina tu dok bg berkotak2 la bt stok..mana yg uma dekat leh la Lin sedekah sikit..keh3..yg pentingAngpau bg dulu maa...he3
:pompom:


P/S:Tahun ni Raya Cina agk lain sikit,Atuk dh x de so kureng sikit la sambut nye...


Thursday, January 15, 2009

Keropok Lekur KETOT..he3

2:43 PM 18

Salam semua...
Dh berapa hr ni popular lak cite kopok lekur ni kt msjbox nih..ntah la nape,pelik ke?kelakar ke?ntah ape yg derang dok gelak kn tu...ermmm msti otak x cuci tu...keh3....Keropok lekur ni hubby beli masa blk dr Trengganu hrtu,1 bag rm10,dlm tu ada 25 batang,dia ada mcm2 jenis saiz nye,tp yg mmg Lin dn family suke yg ketot kecik ni,ada org pggil losong,ntah betul ke x tu ejaan nye,klu greng dia liat je rase nye,ank2 x suke yg garing tu...klu nk amik gmbr dh greng,x menyempat aje,abs terus..jd korg meliur yg ni aje yer...keh3
:smoke:


P/S:Keropok lekur Trengganu lebih lemak dn hitam bila greng sbb byk ikan dr tepung..