Friday, January 16, 2009

Dapat Limau woo..



Salam semua...
Ting tong...tgh dok2 tenet ni bunyi door bell,rupanye jiran depan uma ni bg limau raya sehhh,mmg hajat di hati nk beli gak td,tp x sangka lak rezki dtg dulu nih...org nk bg amik je ler,klu limau yg jenis nih..mmg manis dn sedap,betul2 punye rase maaa...ini limau Lukam punye,hrga ada agk mahal sikit,mana2 org cina dia tau la...keh3,ni belum raya lg,kang makcik2 pakcik2 Lin yg cina tu dok bg berkotak2 la bt stok..mana yg uma dekat leh la Lin sedekah sikit..keh3..yg pentingAngpau bg dulu maa...he3
:pompom:


P/S:Tahun ni Raya Cina agk lain sikit,Atuk dh x de so kureng sikit la sambut nye...


8 comments:

  1. uh musim mandi limau2 mandarin sudah tiba~

    ReplyDelete
  2. wah limau lukam eh.. ermm sedap ni.. dia ada ruang antara kulit dan isi.. mesti manis kan..

    ReplyDelete
  3. ohh.. kak lin cina ek... patut la muka2 ala² korean eh cina.. heheh..
    nnti byk stok limau, ting tong bell umah sya ek hehehehe... kak lin pandai ckp cina x? kong hei kong hei angpaw nalai... hehehe

    ReplyDelete
  4. I am.me for.myself:Betul tu,skrg sana sini sibuk jaja buah limau....

    ReplyDelete
  5. Kasawari:Betul tu,itu lah keistimewaan dn kelainan limau lukam tu dr limau yg lain2 tu...

    ReplyDelete
  6. Meh Kongsi:Eh Sis mak cina masuk Islam,tp atok dn 3org pakcik,makcik still Chinese New Year...malu ar..

    ReplyDelete
  7. akak ada ni ada keturunan cina la eh
    sama lah kita
    nenek cina.
    atok2 sedara lain chinese,nenek sorg masuk islam

    ReplyDelete
  8. Dayu:A'ah la Dayu,atok cina dn makcik pakcik semua masih Chinese New Year,o sama la kita ek...

    ReplyDelete

Penafian :
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita Saya, family Saya, kawan Saya dan juga resepi masakan Saya. Dan juga ada sesetengah entry tu Saya C&P dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Saya izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Saya disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988..
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com