Thursday, January 15, 2009

Keropok Lekur KETOT..he3


Salam semua...
Dh berapa hr ni popular lak cite kopok lekur ni kt msjbox nih..ntah la nape,pelik ke?kelakar ke?ntah ape yg derang dok gelak kn tu...ermmm msti otak x cuci tu...keh3....Keropok lekur ni hubby beli masa blk dr Trengganu hrtu,1 bag rm10,dlm tu ada 25 batang,dia ada mcm2 jenis saiz nye,tp yg mmg Lin dn family suke yg ketot kecik ni,ada org pggil losong,ntah betul ke x tu ejaan nye,klu greng dia liat je rase nye,ank2 x suke yg garing tu...klu nk amik gmbr dh greng,x menyempat aje,abs terus..jd korg meliur yg ni aje yer...keh3
:smoke:


P/S:Keropok lekur Trengganu lebih lemak dn hitam bila greng sbb byk ikan dr tepung..

18 comments:

  1. sedap kpok losong asli..kat bwh jambatan kat kuala terengganu tu..mcm sosej..makn yg tak brgoreng pn sedap..skrg ape cerite yer..

    ReplyDelete
  2. Tiha:Betul tu Tiha,mmg sedap yg ni,bnyk ikan di gunakan,tp hubby beli yg sempadan Pahang tu....

    ReplyDelete
  3. kopok lekor trengganu mmg tiada tandingan..!

    ReplyDelete
  4. Aliff Lam:Betul setuju,kropok lekur trengganu yg asli semestinye....lbh ikan dr tepung...

    ReplyDelete
  5. Keropok lekor losong memang tak terlawan dgn kerepok2 lekor kawasan lain. Memang sedap.. kalau saya balik kelatan dan lalu area tu memang tak pernah lupa membeli.

    ReplyDelete
  6. kopok lekor tgganu mmg palinggg heaven :D

    ReplyDelete
  7. Tok Nabe:Betul tu Tok,mmg kropok lekor jenis ni x leh lawan dn tandingan dgn yg lain,mcm jenis dn sz rupanye ye...

    ReplyDelete
  8. Yonna:Yezza mmg happening,lg2 klu mkn dgn sos nye tuh...rabak sehhhh

    ReplyDelete
  9. akak...
    sedapnye kropok tu...
    nk cikit...ekceli kopok losong mmg besh...nie x sbr nk blik kg...

    ReplyDelete
  10. kepok lekor mmg la best! yeap betul la tu kepok losong :)

    ReplyDelete
  11. Lieya Shayunk:Mmg sedap tu lieya,klu mkn cecah sos nye lg la liur je leleh...o kg sana ke?

    ReplyDelete
  12. An-Wardrobe:Ye la an,power sehh,o jd betul la tu ek..losong...keh3

    ReplyDelete
  13. kepok lekor keras tak? kat perak sini keras sgt.. lenguh nak makan uhuhu!

    ReplyDelete
  14. Ein:Keras?? x la ein,lembut yg nih,ori trengganu mari,sedap byk ikan dr tepung....

    ReplyDelete
  15. a ah...lieya org ganu...mmg besh la keropok ganu..especially keropok losong..hehe...

    ReplyDelete
  16. kasawari suka yang nipis mcm keropok tu.. ketot2 ni tak rangup ler.. he he

    ReplyDelete
  17. Lieya Syunk:O Lieya dr sana,kt mana tu?abg selalu outstation kt Paka,btw mmg la sedap kn kopok lekor yg jenis nih...

    ReplyDelete
  18. Kasawari:Ank2 x suke yg keras tu,garing sngt,x rase keenakan ikan dlm kopok lekor tu...

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi .
Komen Anda Amat Sis Hargai .

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Thank You again..