Monday, January 05, 2009

Rutin Baru di Tahun Baru

Salam semua...
Ha hrni bermula la semua rutin keje menghantr pergi dan blk sekolah ank2 seperti biase,..mgkin dh berkurang sikit la Lin on9 bt masa ni ye,kwn2 jgn kecik hati klu jarang nmpk Lin blog walking ye,mmg thn nih bz nye lain sikit,coz jadual ank2 sekolah dh lari time nye..sal tu kelam kabut sikit,so ni hr Lin nk post kan kebizian Lin yg hari2 ni ok..
:angry:

PAGI:5.30am-Bangun je,urus diri dn amal,terus kejut ank,Naz dn Amat,sambil2 prepare sarapan..
6.45am-Hntr Naz dulu ke Sekolah Menengah,pastu terus hntr Amat lak..blk je kemas2 ke,masak...

TGHARI:12.30-Hntr Yana lak Sekolah Menengah,pastu terus amik Amat blk kul 12.50pm,blk makan2,ganti baju Sekolah,trus ke Sekolah Agama lak..
1.45pm terus gi amik Naz lak blk...

PETANG:Pkl 3.00pm gi Sekolah Agama lak amik Amat balik,terus gi ngaji lak...sampai uma dlm kul 4.10pm..rehat2 le kt uma sambil layan blog..
Pkl 6.00pm kuar hntr Tuisyen lak Naz dan Amat,terus ke Sekolah Menengah amik Yana kuar 6.45pm..blk je terus mandi2 siap lak...

MALAM:Pkl 7.30pm kuar amik Naz dan Amat lak blk Tuisyen,sampai uma dok skodeng blog ke,kemas2 ke,mandi ke,klu panas sngt mandi dulu la...keh3..
Pkl 8.30pm,hntr Yana lak Tuisyen..blk pkl 10pm..ha baru le dpt rehat..punchcard time out..keje selesai..time ni lak dok layan hubby lak..keh3...
:reading:

P/S:So itulah keje hr2 Lin kt uma ni..dok hntr ank2 sekolah...jnji puashati depan mata...kan.kan.kan...

9 comments:

  1. alahai tengok jadual sis lin ni... aduhai busynyer teramat... siap ada punch kad yer... wahhhh.. gaji kena minta up lagik nih... setiausaha cum driver cum chef cum personnel assistant... hehehehe kalau lia dah lama pengsan...

    ReplyDelete
  2. wah sis jadual padat betul lah, kalahkan my boss kat opis ni, tapi betul what u say, rasa puas, cause anak-anak dapat kiter uruskan sendiri....jangan overstress tau :)

    ReplyDelete
  3. btol tue...
    jadi mak la antara "kerja" yg mencabar kat dunia nie...
    ngan umah, anak2 nyer & hubby tersyg nyer...
    ape pun...
    lin mcm mak yg mithali jer..
    semoga anak2 kak lin berjaya ngan cemerlang nyer...
    n diaorg mesti bertuah dpt mak mcm sis lin ni..
    tu jer la..

    ReplyDelete
  4. salam..sis lin..

    tq for being my friend..you are very friendly..tiha selalu gak jln2 kt blog sis..tp jd silent reader jap hr tuu..sbb takut nk tegur sis..sis kan bz ngan cuti2 malaysia hari tu..heheh..jgn maraa.

    ReplyDelete
  5. rutin seorang ibu..
    mesti penat kan, to mesti hati rasa puas sebab anak2 depan mata
    akak, kita dh bayar deposit la kat bridal tu
    malas dah masa tu nak carik2 lain lagi
    amik pakej 2.5k je
    tapi ngan photog smua..3.5k gak
    adoiii..pening paler la kak nak kawen ni...

    ReplyDelete
  6. Salam buat Lin,
    Nanti opah sambung cerita g Haji tu. Nampak jadual Lin macam kalut tapi ok puas hatikan dapat hantar sendiri dan layan hubby sendiri bukan bibik. Pahala pun dapat. Bonus tu kalau suami dan anak-anak dapat makan masakan sendiri hari-hari.Janji bahagiakan Lin. Amin

    ReplyDelete
  7. mcm syiok jadi suri rumah..hal anak2 n suami kita urus sendiri...nampak sendiri kekurangan n kelebihan depan mata..anak2 membesar dpn kita....
    atie tringin mau jadi suri rumah...tp rase2nye x kesampaian...hikhikhik

    ReplyDelete
  8. aduhai nengok schedule memang busy giler lah

    ReplyDelete

Penafian :
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita Saya, family Saya, kawan Saya dan juga resepi masakan Saya. Dan juga ada sesetengah entry tu Saya C&P dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Saya izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Saya disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988..
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com