Jangan! Jangan! Jangan!

4/02/2009 07:56:00 PM

Salam semua...
Harini saje nk kongsi 1 email dr kawan ni...
Korang baca le ye...'lu fikir la sendiri' hahahaha

Perkara-perkara yang membuat kita hilang ingatan dan tumpul minda

Kurangkan makan bawang besar

Kurangkan makan berempah

Kurangkan makan ketumbar kering

Kurangkan menonton hiburan

Kurangkan membaca majalah hiburan

Kurangkan ketawa yang panjang atau terbahak-bahak

Kurangkan minuman air batu,air dalam tin(100 plus dan lain2)

Kurangkan makan organ dalaman ayam terutamanya kanak2

Jangan makan kepala ikan

Jangan minum air yang ada semut

Jangan tidur selepas subuh

Jangan tidur selepas asar

Jangan tidur selepas makan

Jangan makan terlalu kenyang

Jangan makan berat selepas jam 9.00 malam

Jangan menyapu rumah pada waktu malam

Jangan makan yang masam-masam berlebihan

Jangan dicampur makan laut dan darat dalam satu hidangan

Jangan minum susu selepas memakan daging/ayam



P/S: Baru tau ni, suke ketawa bole hilangkn ingatan/minda...ptut le orang sakit jiwa tu suke ketawa ek...ermmm



You Might Also Like

7 Orang Komen

  1. suka ketawa bukan tumpul kan minda tapi kawan segala syaitan hehehe tapi kan ketawa adalah satu senaman untuk muka bior lambat berkedut tau ahaks!

    yang minum air ada semut tu ada kebenaran nya..kata arwah bapak mertua ku..org yang minum air bercampur semut, x akan dengar bila org baca talkin masa dia mati nnt.wallahhualam

    ReplyDelete
  2. wah...info yang sangat2 membantu....thanks sis...

    ReplyDelete
  3. Lin ... lps ni ko kena ler senyum sopan santun !!!

    ReplyDelete
  4. Sis Lin,
    lepas ni kenalah saya kurangkan makan kepala ikan sembilang masak kari...sedap tu...

    ReplyDelete
  5. ermmm linda suka ketawa tu.. he he..

    banyaknya jangan..

    ermm 8hb ni tak nak gi tengok ker opening Jangan tegur.. mesti best tengok ramai2.. atau hujung minggu ni.. he he

    ReplyDelete
  6. wah..info ni bagus bangat sis :)
    leh angah mntak x?

    ReplyDelete

Penafian .
Blog ini adalah blog peribadi, hanya cerita/aktiviti harian Sis bersama family, kawan-kawan juga resepi masakan Sis sendiri. Dan juga ada sesetengah penulisan tu Sis Copy dan Paste dari carian Google juga blog kawan-kawan.
Semua penulisan di dalam blog ini, TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Terima kasih atas kerjasama anda.