'Si Putih' Sudah Datang..

4/24/2009 01:19:00 PM





Salam semua...
Hoye3x...Syukur alhamdulilah, Lihat itu, dia sudah ada di rumah, si putih dtg membawa keriangan, keselesaan, kemudahan dn kesenangan bt Lin & Family..mmg teruja dn excited bt pertama kalinye drive si putih ni..opss lupa lak, 'Chery Easter' namanye, 7 seater dn yg lain2 tu Lin x tau le, orang lelaki je tau hal2 enjin tu...kekekeh.
Sebenarnye mlm td dh sampai, tp x sempat nk update, dok round2 test power, pg ni plk Lin terus bwk masuk Sgpore bt Autopass utk kete baru ni, so lps ni masuk Sgpore dh x yah ssh2 nk bt dh, just trus masuk je, tp kekok lak, ye la panjang sngt body dia, selalu bwk kancil, kecik je..hehehe.
Ermm mcm2 dh ni dlm kepala nk modified tu, nk bikin sarung kerusi, skrg masih pakai yg original, tp jenis kain, takut lama2 nnti jd kotor kan, maklum lah bwk keluar masuk ank2 sekolah..itu pun nsb baik jgk tinted cermin dh pasang, kedai tu bg free je, jimat dh tu,he3x..tayar lak, Hubby kate, agk2 pasang rim 17' tu, fuhhh dh mcm sporty kan? adehhh...cmne? ok ke? boleh la ek?...
*bole la jd pasangan si putih Retna, kan Ret?


P/S:Bukan nk menunjuk, tp 'blog aku, aku punye suke lah'..ada aku kisah?..


You Might Also Like

16 Orang Komen

  1. nnt bawa combi round singapore tau.. :)

    ReplyDelete
  2. seriously cantik!!!
    ila suka nenok keta mpv ni..
    ehemmm2!!! jgn lupa bagi tumpang ekkk...once kat JB nanti;)

    ReplyDelete
  3. nak naik...nak naik ... nak naik .nanti ct balik jb bole lah naik keta baru hoyehhhhh!!!

    ReplyDelete
  4. waaaa.. best la dapat kaler putih.. dir dapat merah.. xpe2.. rim 17 cukup ke sis?? unser dir 18 tau.. masuk ler 18 trus.. hehe.. xberat la.. kan power stering tu.. erkkk.. kalau abg sabar berajat nak masuk rim 18, bole la kontek dir.. nak yang bape offset?? cakap je.. hehe

    ReplyDelete
  5. eh!! lupe plak.. kalau nak masuk lcd screen pun dir ade port baik punye.. hehe.. kalau nak balut seat ngan kulit pun dir ade port.. wah, sejak keje workshop dulu, semua port dir tahu..

    ReplyDelete
  6. Fuiiiyooooo..
    cun si0tttttt..
    mau tumpang buleh ka??
    =P

    ReplyDelete
  7. aduhhh... meleleh ayaq lioq uncle tengok.. cantik la Lin.. apamacam kalo test drive power ke KL... pastu bawa kami ronda2 sedut angin... warna putih cantik.. trend sekarang woo..

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah.. dah sampai ya kereta baru.. ermmm.. lawa tu.. mesti amat dan anak2 suka..

    ReplyDelete
  9. Memang lawa la..... kena pula kaler putih memag anggun nengok :D

    ReplyDelete
  10. Orait.. Tambah Skirting, Tambah Spoiler, Tukar Sportrim, Hahaha.. Lawalah Keta Baru Akak Nih.. Hehe.. Leh La Tumpang Nanti.. Kui3..

    ReplyDelete
  11. salam kak lin,

    sis putih kat taman pelangi sis dh selalu sgt naik.bila pulak sis nak merasa naik si putih kat JB ni ek *smile*

    ReplyDelete
  12. sangat sesuai utk yg brkeluarga.. leh angkut semua sekali ..

    nanti sy nak tumpang leh? bila la sy nak sampai JB..

    tunggu sislin smpai kangar aja lah.

    ReplyDelete
  13. wahhh,
    cantik betul Cherry Easther ni,,,

    ReplyDelete
  14. uish...kete baru kak lin....
    putih bersih...comel ngat....
    hehe....
    tayar rim 17 tu besor...like my father car...kia caren...;)

    ReplyDelete

Penafian .
Blog ini adalah blog peribadi, hanya cerita/aktiviti harian Sis bersama family, kawan-kawan juga resepi masakan Sis sendiri. Dan juga ada sesetengah penulisan tu Sis Copy dan Paste dari carian Google juga blog kawan-kawan.
Semua penulisan di dalam blog ini, TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Terima kasih atas kerjasama anda.