Seaweed...Sodappppp!!!

5/27/2009 02:05:00 PM


Salam semua....
Seaweed @ Rumpai laut, korang makan? ala bende alah ni la yg owang jupun bt shushi tu, haaa sedap kan? kalau kt uma ni, jgn ckp la, sekali beli berpaket2 tu, sekejap je lintas langsung dia, anak2 mmg suke makan bende ni, shushi jgn ckp ler, lg le meroyan kalau makan, x sedar diri, kalau beli kena sorg 1 set, kalau beli kongsi, alamat mcm dok dlm reban le anak2 makan berebut...
X pernah makan? aduiii cuba la, kang pi le Jusco ke, kedai runcit ke, supermarket ke, gi cr, jgn beli kt kedai bunga, nnti kang dia bg benih 'Seaweed' ko tanam le sendiri....hahahahahaha.



P/S: Agk2 time makan tu, dok bayang le, makan dlm kandang, mcm mkn rumput gitu..muahahahaha

You Might Also Like

7 Orang Komen

  1. seaweed mmg sedap kak..lagik2 dpt yg fresh. yan 1 family mmg suka mkn..hehehe..dr nenek, mak bapak sampai ler ke anak2...kt sabah pun bnyk tau...

    ReplyDelete
  2. seaweed tu berkhasiat tau...

    ReplyDelete
  3. kat sabah mmg byk tp..combi tak pernah beli pun sbb dorang tak pack mcm gitu cuma jual longgok atas plastik guni tepung jek kat pasar ikan :(

    lain jer rasa anak tekak :p

    ReplyDelete
  4. Alamak sis,
    saya tk pernah makan. jakun mcam duk dalam reban plak..(",)

    ReplyDelete
  5. sis-lin, norish pernah cuba mkn skali.. tekak tak terima la.. tp shushi boleh je mkn..hehehe..

    ReplyDelete
  6. seeweed tu mula2 makan rasa pelik skit, lama2 jadi sedap..Bak makan sikit dia tak mo, katanya macam rasa lumut yg kat tepi sampan!!!....bila masa pulak dia makan lumut nihh!!

    ReplyDelete
  7. an jgk la x suka shishi.. rasa muak smacam kalau mkn.. x behi! haha

    ReplyDelete

Penafian .
Blog ini adalah blog peribadi, hanya cerita/aktiviti harian Sis bersama family, kawan-kawan juga resepi masakan Sis sendiri. Dan juga ada sesetengah penulisan tu Sis Copy dan Paste dari carian Google juga blog kawan-kawan.
Semua penulisan di dalam blog ini, TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Terima kasih atas kerjasama anda.