Friday, July 31, 2009

'Orang Baru'...hehehe

5:57 PM 32

Salam semua...

Kegeraman dan kesakitan melanda bermula smlm ptg hgga le setengah hrni, adeiii ntah kenapa tiba2 tenet bt hal, 2 lampu modem tak bernyala, tiada liputan dan line, wah,ini gawat pak..hahahahaha
So apalg dr smlm membawa ke hrni dok col, col dan col lg TM dok bertanya apa masaalahnya, rupenya adalah sngt memalukan diri sndri,wakakakakakah...syhhhh biarlah rahsia...kepala otak ni dh dok fikir, kalo2 tak boleh jgk, mau kena beli 'beruk band' ni,kekekekeke.

Akan tetapi hati terubat hrni, tiba2 dtg seekor kucing dok merenung tajam mata Lin, adakah hati sudah terpaut? miahahahaha..'mari, mari sayang'..alahai skli dtg plk ia dok melepek kt sebelah Lin, boleh di belai2 di usap2 lg plk, comeiii nye le..tetapi!!!! alamak...pembawak perut le plk, ni mau dia tgh cr port 'hospital besar' nk beranak ni,ermmmmm..mau di fikir2 kan ni, sian la plk kan?...




P/S: Cmne ek? kalo hubby tahu ni, mau kena halau itu 'orang baru'...ermmmmm


Wednesday, July 29, 2009

Kek Besday Semalam..Promote!!!

2:48 PM 11
Salam semua...

Hehehe...smlm kan bufday Hubby, Lin ucapkan bebanyak terima kasih kt semua yg mendoakan dan memberi ucapan bt hubby ye, semuga doa2 kalian semua di makbulkan...aminn
So kelmarin Lin dh awal2 order kek dgn sapa lg jiran Lin yg dh buka sepenuh masa bakery nya kt rumah tu, Eyna...
Ermmm tp kali ni Lin order lain dr yg lain, sbb nya Lin hntr kek tu gi ofis hubby pg smlm skli dgn 2bekas muffin coklat,, harap2 semuanya berpuashatinye, tp mmg sedap itu kek kata hubby, sampai kan ank2 kt uma ni jeless dgn itu kek lor,hehehe..
Takpe, nnti kita order je dgn mama Eyna tu ye, kan dh dekat hrjd mak ni,muahahahahaha.
Thankx ye Eyna,sangat2 le puashati...*wink



P/S:Jgn kata anak terliur, Lin tgk pun sdh bikin ngencessss...



Arghhh..Sapa Punya Keje Ni???

8:26 AM 15
Salam semua...

Arghhh tension! tension!...Kakak,Adik,Amat!!! sapa punya keje ni????
Adeiii..see see, kowang nmpak apa tu? ye, tu kursi kete Lin, ntah mcm mana smlm, waktu amik Amat blk sek, baru terperasan ada bende melekat kt situ, skli tgk dkt2, arghhhh chewing gum!!! sapa la gateii gigi makan chewing gum ni, abs lekat kt kursi ni....dush dush dush....
Bila tanya semua x mengaku, ishhhh mmg sakit mata tgk le, belom lg sempat nak pakai sarung kete tu, dah bt tanda dulu,adehhhhhh
Dah gosok, dah sental, mcm2 petua, tp parutnye masih ada..huhuhuhuhuhu..
*hubby kata..sabar sabar, dh lekat nak bt cmne..huwaaaaaa



P/S:Ada cara lain x kowang? adeiiii mmg x senang mata tgk le....hu hu hu.


Tuesday, July 28, 2009

Hepi Bufday My Dear...

12:00 AM 18
Salam semua...
28hb Julai, lahirnye seorg insan yg aku cintai, menjd suami dan ayah bt 3 org ank2 ku...
Aku bhagia dgn kebahgiaan yg kau berikan, dan bersyukur di pertemukan dgn mu..
Semuga cinta kita kekal bhgia ke akhir hayat...
Hepi Bufday to You...Hepi Bufday to You...Hepi Bufday to You ...Hepi Bufday to You...
Muahcccssss... I Love U so much...

"Ya Allah Ya Tuhan Ku..
Kau lanjutkan lah usia suami ku ini..
Kau ampunilah dosa2 nya...
Kau berkati lah hidupnya...
Kau murahkan lah rezkinya...
Kau limpahkan lah rahmat dan hidayah ke atsnya Ya Allah..
Kau lindungi lah dirinya dr segala mala petaka yg tak di ingini...
Kau tetapkan lah imannya...
Kau buka dan kekal kanlah hatinya hanya utk aku..
Kau berikanlah kekuatan dan kesihatan dlm dirinya utk mencari rezki bt kami sekeluarga...
Ya Allah Ya Tuhanku..
Sesungguhnya, engkaulah yg Maha Pengasih, Maha Penyayang, lagi Maha pengampun...
Amin Ya Rabbal Alamin.."



P/S: Harap pemberian 'hadiah' ikhlas dr isterimu ini akan mnjd kekuatan dlm permainanmu..hahahahaha


Monday, July 27, 2009

Betul Le Tu...Hehehe

6:20 PM 8

Salam semua....

Hehehe..Ye le tu, betul le tu, pandai ye korang meneka, lebih2 lg si Prebetsapu tu, uiskk bapa mithali tu, segala jenama mainan baby dia tau le..hahahahahha
Itu le dia hadiah perkongsian Lin dan geng lepak kitaorg seramai 10 org utk MamaYatie yg baru melahirkan baby boy yg cumeiiiii skli...
So ptg td ni baru kitaorg berkesempatan melawat dia, riuh serumah dgn sore2 auntie2 semua ni..hehehehe, Yatie pun sihat cuma kena la byk2 rehat dan berpantang tu, belom cukup sihat dan kuat utk bt semua keje lg, adat org berpantang mesti lepas 44hr tu, byk2 le bersabar ye...
Apapun tahniah bt Yatie dr kami semua ye, dan nama baby boy dia Harith Ruzaini, gitu le kot ejaan nya...
Hah? apa? Lin? ermmm kena tanya le kilang yg memproses yek,miahahahahahaha




P/S: Dr kami, Zana, Midah, Milah, Lin, Aida, Nanu, Sarah, Izan, Effa, Kak Ju...Tahniah,cepat2 sihat ok..


Agak Korang, Apa Bende?

8:50 AM 13
Salam semua...

Selamat la hari Isnin bt semua yek...sapa2 yg keje tu, selamat memulakan keje ye...
Sungguh pun Isnin di kaitkan dgn Monday Blues tp yg penting, hari2 di lalui dgn penuh ceria dan di penuhi dgn tanggungjawab masing-masing...
Ha en3 yg ni bukan le teka-teki tp cuba le kowang agak, apa bendenye ni..hehehehhe
Nampak kotak putih memanjang, yg pasti bukan 'pocong berdiri' tu yeeee..hehehehhe
Nak tahu apa bendenye..kowang tggu le ptg kang baru Lin bgtau yek, apa, utk apa, dan utk siapa..hehehehehe..



P/S: Tggu dgn debaran, mari kita lihat siapa yg kena!!!!!!!


Kerana 'Dia' Aku Merindui 'Sesaorg'..

8:22 AM 3
Salam semua...

Takziah bt keluarga Yasmin Ahmad...
Sesungguhnya Allah maha pengasih, maha penyayang, lagi maha pengampun, setiap yg hidup pasti akan mati, dan setiap yg dtg pasti akan pergi, kita kena redha dan pasrah dgn apa yg berlaku....
Semuga rohnya di cucuri rahmat dan di tempatkan di kalangan org2 yg beriman....Amin...

Tapi....kerana berita 'dia' aku teringat kan 'dia'...
Kerana kematian 'dia' aku di landa kesedihan teringat 'dia'...
Kerana pemergian 'dia' hati aku meraung rindu dgn dakapan 'dia...
Kerana 'dia' juga aku menyimpan kerinduan yg aku pendam utk bertemu dan menziarahi 'dia'...
Aku diam terpaku bila melihat 'dia' diam membisu seperti 'dia'...



P/S: Hanya Al-Fatihah yg dpt aku sampaikan utk ketenangan semua....

Saturday, July 25, 2009

Anakku Amat Demam Lagi...

1:53 PM 15

Salam semua....

Semalam elok aje dia, tp ptg smlm mmg nmpk lepak anak Lin ni, terus tido sampai ke maghrib dgn baju sek x bkk lagi, stat mlm dh rasa bdn nya panaz, tp Lin bg dia dulu Panadol Syrup bg keluar peluh, hrni pg still panaz dan hubby kata bawak gi klinik..
Ramai plk hrni yg sakit kt klinik, dok tggu jgk le td, dh sampai giliran, Dr mula checkup, suhu panaz nya mmg tinggi 39'c, so kena le makan ubat, lgpun tekak dia merah tu, batuk2 lg, sian la Lin tgk..blk dr klinik terus bersarapan di Habib, Amat makan roti tampal, selalu mntk 2keping, tp pg ni cuma 1 keping je, abs je dia mkn terus dia lepak tido kt situ, Lin pun apalagi mkn2 cepat, terus blk, bg makan ubat, dlm tempoh 24jam masih still panaz mcmtu, Lin refer blk ke klinik, takut apa hal lak kan? risau benar le..
*cepat2 sembuh ye nak, nnti kita gi tgk wayang yek...



P/S: So xtvt Lin hrni semua cancel...mlm je nk gi Yassin kt Perling...


LoveDay's Sauna Plus...

8:15 AM 5
Salam semua...

Selamat sejahtera, selamat hari sabtu yg ceria, dan selamat berhujung minggu bt semua....
Nak di pendekkan cerita, smlm hubby Lin dh pun balik dr Melaka, so hepi la kan, tido pun awal la kan, tp haaa ada bende yg dia bawak balik ni, exceli Lin pun tak tahu lagi ni cmne nak guna, utk apa, pakai di mana, sbb hubby baru keluarkan pg ni, so tak sempat nak bt demontrasinya,hehehhehe ye la hubby dh bersiap nak gi keje td ni...
Kalau lihat mcm guna di perut ni, kan? tp label Sauna lak? ermmmm ye la nnti le Lin tanya hubby cmne kegunaan nye, kang salah2 pakai guna, ada keras je Lin ni kena karen..hahahahahaha..jap2 dok fikir ni, hubby beli ni utk sapa ek, dia ke Lin ni? sapa punya perut yg boroiii? angkat ketiak..miahahahahaha....
*sapa mau jd modelnya?mari2....hehehe



P/S: Hrni & esok bz dgn jemputan kawin, Amat lak demam lagi, nk bwk gi klinik ni...


Thursday, July 23, 2009

Kenali Pasangan Anda...

11:12 PM 18
Kenali Pasangan Anda...

Salam semua...

Walaupun ia cuma ramalan psikologi, namun ada juga kebenarannya.
Nak tahu apa cara tersebut? Baik, Lin kongsikan dengan korang..
Soalannya berbunyi begini....cewahhhh

Ada 5 perkara berlaku serentak:-
1.Air mendidih kat dapur.
2.Air paip melimpah kat bilik air.
3.Bayi menangis.
4.Telefon berbunyi.
5. Ada orang ketuk pintu..

Kalau korang diberi pilihan, apakah perkara yang korang akan 'settle' kan terlebih dahulu? .
Fikirkan dan timbangkan, apakah perkara yang korang akan selesaikan mengikut keutamaan korang..
Fikir... Fikir... Fikir... Fikir... Fikir...
OK,
dah habis fikir dan buat keputusan?

Nak tahu apakah fakta terselindung disebalik jawapan yang korang fikirkan?
Baik, mari kita semak jawapan tu ye...


1* Kalau anda memilih untuk menutup air medidih :
mungkin menandakan anda mementingkan keselamatan dan kebolehan 'si dia' untuk membimbing anda.
2* Kalau anda memilih untuk menutup pili air yang melimpah di bilik air :
mungkin menandakan anda mementingkan kekayaan,wang ringgit dan harta.
3* Kalau anda memilih untuk memujuk bayi yang menangis :
mungkin menandakan anda mementingkan cinta dan kasih sayang.
4* Kalau anda memilih untuk mengangkat telefon yang sedang berbunyi :
mungkin menandakan anda mementingkan akhlak, budi bahasa dan perlakuan pasangan anda.
5* Kalau anda memilih untuk membuka pintu :
mungkin menandakan anda mementingkan rupa paras, fizikal luaran dan personaliti pasangan anda.

Ermm so, cmne? apa keputusan jawaban korang?? hehehehe
'Lu fikir le sendiri'..miahahahahah



P/S: Yang selalunya, tutup air mendidih le kan? tp skrg dh pakai karen automatik tutup kan?, cmne tu ek?ermmmmm


Sepi La Malam Ni...Huhuhu

11:24 AM 15

Salam semua...

Ermmm...Harini hari Khamis, pg td abg dh gi outstation ke Melaka, 2hr lak tu, ada course safety, nampak gayanya sepi le malam ni,huhuhuhu...
Bukan tak biasa, tapi mmg betul le tu, kalo dh abg takde, sepi le tido malam ku, senyap le suasana kemalaman ku, betul tak? ermmm nape? korang fikir apa? haaaaa mesti otak dh ke lain ni, bercolor2 dh tu, Lin nmpk kuning je tu...pi cuci le woiii.....
Kebetulan lak mlm ni malam Jumaat ek..apa nak bt dh nasib badan, rezki dtg tanggungjawab keje tu kena le didulukan, 'betul tak Yang?'..
Ala esok2 kan ada kan? Shad ada,Senin ada, Sabu ada, Shamis ada, Sumaat ada, Sabtu dan Selasa lagi le ada kan..hahahahahahhaa...amboi3x..
*Gambo tiada kena mengena dgn en3 tu..wakakah


P/S: Pssttt...tenet sampai lebam le nmpak gayanye....hahahahahahaha


Wednesday, July 22, 2009

Tahniah Yatie (K6)..

8:40 PM 7

Salam semua....

Tahniah bt kawan Lin, Haryatie (Yatie) yg telah selamat melahirkan anak ke-3 td ptg pkl 5pm di Hospital Sultanah Aminah, dpt baby boy lg, hehehe takpe la Tie, rezki terima je la...
Bukan nye apa, Yatie ni dh ada 2org anak lelaki, so kalo boleh tu nak le dpt anak pompuan ke kan, tp dh rezki Allah nk bg lelaki, terima je la...boleh cuba lagi yek Tie....hehehehe
So apa2 pun tggu le tuan punya bdn balik ke Bukit Indah, boleh la gi serbu baby tu...ermmm lama x cium bau baby kan....



P/S: Alhamdulilah selamat, lepas ni sorg2 lg le bersalin,meriah raya dgn sore anak2 kecik..hehehehe


Bertukar Lagi, Ok tak?

10:09 AM 17
Bertukar Lagi, Ok tak?

Salam semua...

Aduyaiii pening2 kepala fikir kalo nak tukar layout ni kan..salah pilih kang tak menarik, silap2 kang jd berat lak, salah download kang hilang semua widget, payah nak edit balik..aduiiii
So nak di pendekkan pening ni, smlm dok gateiii nak tukar layout, haaa ini le jdnye, bukan dh jemu dgn pepel, tp dek kerna dh malas nak cari dan mencari, lg mau edit dan mengedit..lastly Lin guna le layout yg ni...hahahahah rasanye ini le paling simple yg pernah Lin guna, sebelum ni mcm2 color, dan design kan..hehehehhe ok ke? boleh la ek?...janji ada blog..hahahahhaha
Tp takpe, tggu le, tgh dlm proses pembikinan layout yg lama dulu, ye la, yg lama di perbaharui, sebab yg lama la, ada ciri2 sentimental value, kan.. miahahahahahah




P/S: Phewww selesai sudah, 'eh! tak cantik? blog aku, aku punya suke le' muahahahahah

Hepi Bufday My Dear...

8:59 AM 3


Salam semua...

"Selamat Hari Jadi, Selamat Hari Jadi, Selamat Hari Jadi Ct Delima, Selamat Hari Jadi"
Heee dh menanbah lg 1thn umur ye Ct, tp takpe still maintain gitu...
Hrni 22hb Julai, adalah hr lahir bt insan & 'Geng KAMIE' yg Lin kenali dlm alam maya ni, tp jd realiti dan terus rapat menjalinkan hubungan silaturrahim dgn eratnya hgga la kini, mmg tak sangka kan Ct..huhuhuhu
So Lin & Family nak ucapkan dan doakan semuga Ct kekal bahagia ke akhir hayat, di panjangkan usia, di murahkan rezki dan di limpahkan rahmat serta hidayah bt Ct sekeluarga...Aminnn
Ermmm bt ngencesss je la itu kek, mesti yg terdekat dpt rasa tu..huwaaaa jelesssnya...



P/S: Hadiah akan ku simpan hgga bertemu nnti, insyallah, tgguuuu KAMI dtg yek...



Tuesday, July 21, 2009

Step By Step Okies...

2:03 PM 5

Salam semua....

Sori seribu sori ok, lately ni mmg bz sikit, dok sibuk uruskan hal jualbeli kete hitam Lin tu, dlm sedih sayu nak merelakan tp urusan jualbeli tetap berjalan, yg penting kena ikut undang2 dan peraturan oke, jgn main jual je dan jgn main beli je, kang sendiri susah...
So pg td dpt call je dr abg, Lin terus siap2 kemas2 brg2 dlm kete tu, dan terus follow abg dr belakang ke PUSPAKOM JOHOR BAHRU, bt apa? oo itu dh jd kemestian setiap kali kita nak jual or nak beli kete ok, kena kasi medical chekcup jgk ini kete..
Tp bkn sembarangan main pergi je, kena le amik surat isi borang, pastu ikut nasib le ramai ke x masa tu, so td nsb x le berapa byk kete, tp makan jgk 2jam dok berasap tggu abg kt luar..
Macam2 le abg kata dia check tu, yg penting kete Lin lulus itu medical oke...
Esok step menukar tandatangan baru hakmilik pulok dan serahan, dan ini bermakna, kete itu sudah beralih tangan ke tuan barunya..huwaaaaaaa sedih jgk dgn abg td, maunye x, byk kenangan dan jasa itu kete wooo....
*bkn org je medical,kete pun kena jgk medical oke..


P/S: Sangat letih hrni ulang alik dgn ank2 sek lg, nnti2 le Lin balas semua msj @ komen kwn2 semua yek...


Monday, July 20, 2009

Giliran Ko Pulak Pergi....

2:24 PM 10
Tak dapek den nak tolong eiiii...huhuhhuhu..
Sebelum ni si kancil pergi skrg tiba plk giliran si hitam ni ye, alahaiii byk betul kenangan dgn kete ni, dr awal beli sampai la ni dh 5thn, sikit pun takde menyusahkan, mmg jaga baik2, servis pun kasi baik tp kalo dh tiba masanya, terpaksa jgk le ko pergi, hrni urusan tukar nama, so mgkin esok atau lusa, ko dh takde le di sini....huhuhu
Sebenarnya semua tahu kan, Lin dh ada si putih tu, abg plk mmg dh ada 1 kete dia, so kete yg ni mmg jarang le kitaorg gunakan, park pun penuh, mmg selalu kete ni dok luaq, kesian kan, dr terbiaq dan terlebih kete ni, baik le bt sesuatu yg menguntungkan sebelum dtgnye rugi..betul x?.
Kata sepakat dh di terima so kitaorg amik keputusan jual kete ni, lagipun kwn kt company abg yg nk amik tu, so masih dpt tgk dan jeling2 gak le dr jauh,huhuhuhu..
Terima kasih le hitam, hampir 6thn berkhidmat, kita sefamily cukup berpuashati, mmg tak rugi siapa tuan baru ko tu yg beli ko nnti...



P/S: Org kata..'Kete kalo disimpan, lama2 nnti jd besi buruk, tp rumah kalo di simpan, lama2 jd harta' betul kan?...


Sunday, July 19, 2009

Aku Pun Nak Jugak...hehehe

3:52 PM 10
Salam semua...

Hoye3x...akhirnya aku terpedaya gak beli flip flop ni tau, tapi yg mencik tu takde color pepel, puas cari dah, tp mmg takde pepel le, rerama tu je le color pepel, so Lin mengalah saja amik color merah ni,huhuhu
Mana leh tahan tgk si putih Ret tu ada, dlm kete si An tu pun ada, ayooo kete adik Lin pun smlm dh ada gak, mak Lin pun sama, ngehngehngeh skrggggg Lin pun dah ada laaa.. :p
Seronok lak tgk dia goyang2 tu, lg cuaca panas lg laju dia goyang, sbb dia guna sinar solar kan...hehehehehe ermm layannnnnn



P/S: Baru blk kenduri ni, lotih, tggu2 le nnti baru update lagi yek...


Saturday, July 18, 2009

Ole-ole Dr Labuan...

1:09 PM 9


Salam semua...

Pon pon pon....aik rasanya takde plk amik byr baju dr An, apsal plk ada abg poslaju dtg ni, mmg suspen gak td..hehehehe
Rupanye skli tgk kiriman dr Shaizhar, wah terharu dan teruja jgk, tertanya2 apa le bendenye ni,hehehehe oooo cenderahati dr Labuan rupanya, wah byk sehh yg bercolor pepel, i like!!! lg2 yg kad ucapan tu, kena bkk kamus weii nk baca tu,hahahahaha..
Terima kasih Shai, semuga murah rezki, dan di percepatkan bertemu jodoh..amin....
Dan terselit jgk kiriman cenderahati dr Mama Combi, aduhh terima kasih byk2 ye mama, ingat jgk mama kt Lin ni,huhuhu I luv u Mum...muachssss
*org berbudi kita berbahasa, org dh beri, dpt jgk le merasa..miahahahaha



P/S: Geng Kamie yg paling dermawan, hartawan, mgkin tak lama lg jd 'Jutawan',hehehehehe

Friday, July 17, 2009

Harry Potter..Layannnn

9:45 AM 10

"Harry Potter and the Half-Blood Prince"....
Yezzzaaaa boleh kasi 4bintang cite ni, tp kalo korang nak tgk eh, kena la faham dr Movie Harry Potter yg 1 hgga la yg baru ni, kalo tak, mmg le korang tak faham, kalo kt uma ni mmg tak miss nye ikut cite ni, lg2 si dak Naz gan Amat tu, korang jgn tanya diaorg, kang berterabur dia bercerita...
So apa2 pun tak rugi beli tiket kalo pi tgk mlm2 jumaat yek..muahahahahahaha
*Jgn tak tgk sbb ini lakonan terakhir Jim tu, sbb muka dia dh x sesuai dh dlm perkembangan cite tu..ye la dh meningkat dewasa kan, semua bulu mula bertumbuh tu,muahahaha...

Sebagai preview sebelum korang gi tgk... mari klik di sini dulu..




P/S: Aku tgk ke aku tido dlm panggung ek? hahahahahaha..



Thursday, July 16, 2009

'Mak Tak Tahu Ke?' Ayooooo

10:06 AM 17
Salam semua...

Huhuhu...tu le dia, kalo dh lama x masuk sek, nak jawab soklan matematik bdk drjah3 ni pun dok kira2 jgk tau,adeiiiii..
Smlm ptg, Lin sambil online sambil le dok tgk anak,Amat tu Lin bt homework tuisyen dia, skli bila tang soklan dia confius tu, dia tanya la Lin, ayooo mmg payah jgk le, ye la skrg kan matematik dlm bahasa BI, korang bayangkan le, nk tkr alih bahasa tu ingat sonang ka? silap2 add, minus, multiply, divide, subtract tu pun ada yg x tau, apa lagi nak memahami soklan dia..hahahahaha
Tp nasib baik jgk tau, sikit sebanyak pun kita yg dh tua ni pun masih boleh lg belajar tau, walaupun soklan darjah 3 je tu, kalo kena yg bebal silap2 tak leh jawab tu,muahahahahaha..
Bayangkan la sampaikan anak Lin si Amat tu kata apa bila Lin nak mengira tu, "Aik Mak tak tahu ke?" ada ka patut? adehhhh malunyeeeee....
"Bukan tak tahu la, cuma nak pastikan betul ke x jawaban tu,hehehehe"



P/S: Patut le kerajaan nak mansuhkan Math & Sains dlm BI ni,mmg susah lor..huhuhu


Wednesday, July 15, 2009

Sedap Ke???

2:13 PM 19

Salam semua...

Ermmm sodap sngt ke? uisskk kalo tgk iklan dia, mmg ngencess ko, so apalagi menu cuba dan mencuba pun bermula le..hehehehe
Tghri ni Lin x masak sbb mmg dh janji dgn itu dak Naz nak gi mkn KFC, lgpun hr rabu dia x de kelas tambahan, apalagi gi serang le KFC Tmn Nusa Bistari tu..
Dah katanye nak mkn menu baru , kita order le itu 'Cheezy Chickaroni' dan menu tambahan 'Flava Roast Chicken' yum3x....ngap punya ngap erkkk rasa mual le itu menu, mgkin sbb tawar lemak tp berkrim kot, ada cheezy tp mcm x kena lak dgn macaroni tu, tak tahu le tekak korang, haaa kalo menu 1 lg tu, mmg sodappp kentang bakar dgn cheezy, dh manyak kali Lin mkn itu menu, cuba le kalo nak tahu rasanya,hehehehehe




P/S: Makan2 perut bt spoil lak, so terus balik nak uk uk..muahahahahaha


Tuesday, July 14, 2009

Dodol & Asam Jawa..

8:23 AM 20

Salam semua...

Selamat pg yg ceria, ada yg masih tido berdengkur ke lg tu? adeiii banguuunnnnnn!!!
Ok makan apa ek pg ni korang? apa yg sedap nak mkn ek? hr2 roti, hr2 ns lemak, hr2 quake oat, ayoooo naik muak le hr2 menu tu...
Tp sebenarnye bkn le Lin dok sarapan dgn gambar kt atas tu, tp saje nak menepek bg update blog je ni,hahahaha eh,tp jgn x tau, ada jgk tu yg x tau apa bende alah makanan tu tau, yelah mcm pelik sikit kan? ermmm..
Yg atas tu buah asam jawa kering, cuma kopek makan je terus cmtu, x berapa masam le, tp sodapp, buah asam ni byk jual kt Trengganu area2 Pantai Timur je, sini ssh le nak cr, sama jgk dgn dodol tu, di bungkus dgn daun upih, eh betul ka? apa2 aje le, cuma dodol pesen ni, sedikit kering tp x liat sngt berbanding dgn dodol yg biase tu, korang nak rasa, pi cr sendirik yek..ngehngehngeh...



Nota: terima kasih le kt kwn hubby tu,ingat gak kt kita bg ole2 dr sana,hehehehehe


Monday, July 13, 2009

Hepi Bufday Julie...

7:00 AM 9
Salam semua...

"Hepi Bufday To You, Hepi Bufday To You, Hepi Bufday To Julie...Hepi Bufday To You"..
Ala Along tau ko mesti x nak along nyanyi lagu bahasa melayu kan?hahahah..
Hrni 13hb July, genap le adik Lin ni,Julie yg ke 18thn..
Nama penuh dia Marlia pggilan manja keluarga Julie, ermmm dh meningkat 1 tapak lg ko ek, dh mula nak tua tu...hehehehe
So Along nak ucapkan semuga Julie berbahagia dan panjang umur hgga keakhir hayat, Along jgk doakan Julie dapat le membuat sesuatu keputusan tu dgn baik dan tak menghampakan harapan Mak & kakak2 semua oke...Julie tahu kan apa yg Along harapkan? so pandai2 le Julie fikirkan ok...
Opss hadiah??? ermmm ko mintak kt mak ye, along dh bg awal2 hrtu..hehehehe harap you like it!!!



P/S: Julie, psttt ko nnti balas hadiah hrjd along,cmtu jgk ek..muahahahahaha


Sunday, July 12, 2009

Black Pasti Boleh!!!

7:57 PM 6
Salam semua...

Sikit je nak menyampuk malam ni sebelum mentor3 final jap lg..
Aku harap2 Black le jd juara, mmg power sehh sore dia, protegenye pun rabakk sehhhh..
Kasi goyang sama dia Mas Idayu....Yezzaaaaa.
Kowang agak2 sapa ek jd juara? ermmmm

So sapa2 yg x dpt le nak tgk kt Tv,kot2 terbakar ke TV tu, kot2 x de gambar ke Tv tu..mai layan kt LiveStream Online ni, tp kalo x de karen, x dapek den nak tolong eh....
.. Klik SINI..




Kenduri Duda & Janda..

6:28 PM 5



Salam semua...

Salam hr minggu bt semua, cmne kowang hrni? gi mana beristirehat hr minggu ni? Lin hrni lotih le, dr pg sampai le td kul 4lebih ptg bru balik, bukan le dok rewang uma org kawin tu, tp pg2 lg Lin, hubby dan Amat kuar sarapan pastu hubby ke sana sini mencari barang spare part keje dia, so pusing 1 johor di btnye td...adeiii last2 x dpt, kedai byk semua tutup hrni..
Tghri bru le menuju ke rumah pengantin di Taman Rinting tu, skli 1kete dgn kawan hubby Lin, jemputan kawin ni kawan keje hubby, Lin x berapa kenal sangat, so dok perati je derang ni rancak berborak sampai dok lekat kt meja makan tu tak ingat nak balik...huhuhu
"Selamat Pengantin Baru ye Bang Dollah"...hehehehe



P/S: Org lelaki kalo dh jumpa borak bab kawin2 ni,kalahkan org pompuan,jgn tuntut ilmu ye bang!!!


Friday, July 10, 2009

Kisah Di Pejabat Kadi....

11:22 AM 17

Salam semua..

Mari kita renung2kan nye yek.. *petikan dr email seorg kawan

sepasang suami isteri baru bercerai dan mereka bertengkar untuk tentukan hak penjagaan anak tunggal mereka. pas tu mereka pun pegi ke pejabat agama, jumpa kadi nak minta nasihat.

kadi tanye kat pompuan tu... .
"kenapa awak rasa awak yang paling layak bela anak tu?
pompuan tu jawab...
"saya yang mengandungkan anak tu. saya yang melahirkan anak tu,dia keluar dari perut saya."
si jantan (suami) terkedu sebab dia tau pas ni kadi akan tanye dia lak.

ahhh... sudah... mende aku nak goreng kadi ni... .
kadi pun tanye si jantan...
"hah... kamu... .bagi alasan kenapa anak tu kamu yang patut bela"
"tuan kadi... kalaulah saya ada syiling seringgit,dan saya 'masukkan' dalam vending machine, pas saya 'tekan satu butang pilihan,maka keluarlah setin air minuman,saya nak tanye tuan,air tin yang keluar dari mesin tu hak saya atau hak mesin?"
jawab kadi.."hak kamu le.."
jantan tu kata lak..
"hah... sama le kes ni pun. Kan tuan... kan... kan "

Kesimpulannya....
1. Jgn samakan isteri anda macam vending machine.
2. Jgn samakan anak anda macam air tin
3. Jgn samakan 'anu' anda cam duit syiling ... hehehehehhe "



P/S: Macam ini punya orang pun ada ka, agaknye apa jawab Tok Kadi tu ek?ermmmm


Gatal La Pulak..huhuhu

8:27 AM 10

Salam semua...

Adeii macam2 hal la minggu ni, demam la, batuk le, selsema le, ni tetiba ptg smlm dok garu2 je, ingat ke nak jd species lain ke,hahahaha skli tgk aduiii bengkak2 satu badan ni, garu punya la sedap, x tgk lg badan tu, haaa ko merah2 semua bengkak..
Terus le kan ala2 gembeng call hubby, konon2 sruh balik nak ajak gi klinik,huhuhuhuhu...sampai je hubby terus gi Klinik yg sama, bkn apa, ingatkan alergik ubat ke apa ke kan? tp mmg Dr kata stop dulu ubat lama, makan ubat baru, dan bg ubat sapu skli..
Siap ko mlm td x boleh tido di btnyee, dok garu2 jek ni...adeiii nasib badan....ermmm



p/S: Ini kalo gatal jgk mau kena inject ni..huhuhuhu


Thursday, July 09, 2009

Makan Tghri & Minum Ptg..

6:01 PM 30

Salam semua....

Jangan alih siaran, ni bukan blog masak2 or jalan2 cr makan cuma saje je nk menepek bg update sikit blog Lin ni,muahahahaha
Dek kerna demam kan, so td balik amik anak Lin,Naz, apalagi pi mengateiii gi Jusco cr bubur, tekak x selera nak makan, padahal kt uma dh masak lemak kupang,huhuhuhu..
So dah sampai sana x jd lak makan bubur, Lin makan meehoon sup, boleh la layan itu menu, Naz makan bubur, so kita kongsi2 je la,hehehehe
Dan yg bawah tu, muffin cokelat dr Eyna, td siang order kt dia, bt minum ptg ni, mmg berbaloi tgh sakit2 ni, ala rm12 jek dlmnye ada 30bijik lebih, murah kan...sodapppp, ha An,mai le amik sepinggan,10 bijik cukup ke An..hahahahaha..




P/S: Kalo dh tekak x sedap, mcm2 lak yg teringin nak makan ek..huhuhuhu


Burger & Kasawari???

7:57 AM 27

Salam semua...

Harini rasa ada ok sikit, makan ubat le, kalo x makan maunye melepek lagi le Lin ni, cuma sore dh ala2 rock pisau,hahahaha...so malam td tekak pun rasa x sedap, nak makan apa pun x rasa apa2, balik dr amik anak tuisyen, teringin lak nak mkn burger, so apalagi layan le burger daging, ermmm ada le jgk special kt tekak ni, mmg selera le makan tu...hurmmmmm

Dan ucapan ni nak di tujukan utk Kasawari merangkap kawan & saudara jgk tu, ada bau2 siput sedut dgn dia,hahahahaha....mmg ramai yg hepi dan gumbira dgn kembalinye blog Kasawari tu, kalo jalan Kasawari7 tu mmg sentiasa ada,hehehehehe.
So Bro wasssup2 man..welcome back to our world..he3x...mmg world pun sbb dh botak,wakakakah..
*abaikan le gmbar tu,sbb ada rambut..hahahaha



P/S: Mmg x boleh lari jiwa dgn berblogging ni kan?..1 virus jgk ni ek..ermmmm


Wednesday, July 08, 2009

Aku Demam..Huhuhuhuhu

4:17 PM 8


Salam semua...

Hidung berair hinguss, tekak perit sakit, cuma kepala je x sakit, kalo x le, mau nye lepak le driver anak2 Lin ni,huhuhuhu..
So td dh gi klinik check, wooo takut le kot2 itu simptom dr si virus B*B* tu kan? tp doktor kata demam biasa, cuma kalo rasa was2 boleh gi hospital check amik sampel air hingus dan air tekak kita tu, cuma kita sendiri fikir la, kalo2 mmg tmpat kita tercemar dgn sekitar tempat virus tu, mmg wabak le kan atau ada kwn2 ke yg kena ke, atau kita baru blk dr oversea ke, haaaa tu mmg kena pi checkup ye....
Was2 mmg kena ada, kalo berterusan jgk terpaksa le gi check jgk, so Puan Marlin sila makan ubat yek..huhuhuhuhuhu oh!! tidakkkk!!!



P/S: Ini demam sendiri cr penyakit, demam rambutan & durian x abs lagi,hehehehehe



Tuesday, July 07, 2009

Pisang 'Belalai' Gajah???

6:05 PM 11

Salam semua...

Pelik??? tp Benar.... isshhh ishhhh panjangnye pisang tu berbuah kan, sampai mencecah ke tanah tu, skli masak tu, leh bt kenduri satu kampung kan?..hehehehehe
Gambar ni Lin dpt dr seorg kawan email kt Lin td, terkejut td Lin tgk, subhanallah itu la dia kuasa tuhan kan...takde yg pelik dlm dunia ni...
Tp....ermmmmm kenapa lak ada kena mengena dgn 'belalai gajah' ek? ermmmm
Lu fikir la sendirik..hahahahahahhaa



P/S: Baja apa le tuan punya pokok tu guna ek..ermmmmm


Jalan2 Dpt Award..he3x..

5:04 PM 3


Salam semua...

Harini Lin tgk ramai yg dpt award yg sama ni kan, semuga murah idea dlm berblogging si pemberi award ni,hehehehe
Yg atas ni dtg dr NorT, seorg blogger pembaca senyap dlm blog Lin,selalu bg komen, Lin suke bc blog dia sbb kata2 dr tulisan dia kdg2 menyentuh hati..terima kasih daun keladi, ada lagi bg le lagi..hehehehhe


Ha dan yg ni mesti semua dh kenal sapa yg bg kan? Femes orgnye, Lin tgk ramai yg dh tepek kt blog masing2,hehehehe
Asalnye pg td gi jln2 nk bc update blog Kak Intan ni, skli rupenye, Kak Intan ada bg award utk pengunjung setia dia le..so apalagi kebass le, angkut bawak lori Lin td,hahahahaha
Terima kasih ye, Kak Intan ni mmg pandai masak, x caya korang tgk le blog dia...



P/S: Ermm maaf bg award yg ada tag tu,tggu le ada idea & mood ye nak mengarang & menjawab..adeiiiiii..


Dah 3Hr Hujan...Ermmm

12:51 PM 7

Salam semua...

Ermm sejukkk nye ler, dah 3hr berturut2 hujan di JB ni, cuaca x menentu kan? kalo dh panazz, panazz betul2 punya, tp kalo dh hujan, hujan teruss jd nye, tp walau macam mana pun, kita tetap kena bersyukur kan? jgn hujan di sambut kilat petir udah le, mau duduk dlm selimut kang..alhamdulilah...
Dek kerana hujan, baju kt uma ni x kering2, dh mcm kedai dobi lak, pulak tu kete si putih 'Aril' tu baru cuci smlm, adeiiii oh! tidakk, maunye Lin simpan je kt dalam yek, so hntr anak2 sek kang, pakai kete abg kt luar tu,hahahahaha..bijak bijak!!



P/S: Nape lak dlm gambar tu x nmpak hujannye? ermmm,biasa le bkn camera Hp,he3x...


Sayang Nak Makan la....

11:49 AM 4
Salam semua...

Gud monink semua...dh nk lunch pun kan,he3x....
Ermmm mcm x de mood nak bt update, hubby pun x de, dh otw ke Trengganu, nnti tulat baru blk, 'jgn lupa beli kopok lekor ye Yang'..hehehe
Pg td lepas sidai baju teringat lak smlm gi Jusco ada beli mashmallow, tp smlm x perasan la bentuknye tu, skli td bkk nk mkn, alahaiii sayangnye nak makan, bentuk love you, cute nye....so nk jdkan cerita, Lin x mkn pun bende tu, kasi kt anak, x sanggup nk makan, ntah ek kenapa...



P/S: Kalo tau, beli bentuk lain smlm, kalo bentuk love ni, mcm sensitif nk telan ler...


Monday, July 06, 2009

Dah Tak Tahan Wooooo

11:35 AM 8


Salam semua...

Adeiii lepas je hntar Ret balik, ingat nak masuk Sgpore, tp x jd hubby kata esok pg jek, so apalagi, Lin terus le gi kedai urut tempat biasa Lin tu, mmg dh tak tahan la sakit pinggang belakang ni, ni semua effect dr jatuh bilik air la ni, adeiiiiii..
Hubby Lin amik urut kaki, Lin urut satu body treatment, so sama2 amik 1jam setengah, fuhhh selesai urut lega rasanya, mmg kalo jalan lama sikit, sakit, berdiri lama sikit, sakit, duduk lama sikit, lg la sakit...adeiiiii, so sebab tu jgk le skrg ni Lin dh slow nak duduk lama berchat di blog ni, sakit ler....kang baring lak kang, makin la sakit weiiii macam nk nangis kang berdiri...huhuhuhu



P/S: Kena la jaga kesihatan ni, nak 'pakai' lama wooooo...hahahahaha