Tuesday, July 14, 2009

Dodol & Asam Jawa..


Salam semua...

Selamat pg yg ceria, ada yg masih tido berdengkur ke lg tu? adeiii banguuunnnnnn!!!
Ok makan apa ek pg ni korang? apa yg sedap nak mkn ek? hr2 roti, hr2 ns lemak, hr2 quake oat, ayoooo naik muak le hr2 menu tu...
Tp sebenarnye bkn le Lin dok sarapan dgn gambar kt atas tu, tp saje nak menepek bg update blog je ni,hahahaha eh,tp jgn x tau, ada jgk tu yg x tau apa bende alah makanan tu tau, yelah mcm pelik sikit kan? ermmm..
Yg atas tu buah asam jawa kering, cuma kopek makan je terus cmtu, x berapa masam le, tp sodapp, buah asam ni byk jual kt Trengganu area2 Pantai Timur je, sini ssh le nak cr, sama jgk dgn dodol tu, di bungkus dgn daun upih, eh betul ka? apa2 aje le, cuma dodol pesen ni, sedikit kering tp x liat sngt berbanding dgn dodol yg biase tu, korang nak rasa, pi cr sendirik yek..ngehngehngeh...



Nota: terima kasih le kt kwn hubby tu,ingat gak kt kita bg ole2 dr sana,hehehehehe


20 comments:

  1. uishhhhh...
    sedap 2 sis....
    nk jugk...

    ReplyDelete
  2. emm...mcm amna yek, kalau dodol tu perasa asam jawa.

    ReplyDelete
  3. Oooo ... dodol asam jawa namanye ek! Rasa macam dah makan tp tak tau nama ...

    Precious

    ReplyDelete
  4. emm ingatkan dodol masak dengan asam jawa tadi...

    ReplyDelete
  5. teringat kenangan kait buah asam jawa kat umah arwah nenek kat perlis.....

    ReplyDelete
  6. hye lin!! asam itu sodapp oke. an sukaaaa sgt. kekeke...

    ReplyDelete
  7. lin..
    tunjuk dodol nampak..
    ni peberet kita laa..
    takpe2..
    rayerr nak dekat dah..

    ReplyDelete
  8. combi pun suke dodol tp yg keras...amboi yg keras aje muahaha :D

    buah asam jawa tu nmpk mmg masam hehe.. *ayat mengong :p

    ReplyDelete
  9. sis, makan cam tu je ke? leh ke?

    ReplyDelete
  10. yg buah asam tue.. kite dah pernah makan cam tue je dulu.. ayah belikan mase kecik..die beli mase mancing kat tasik kenyir

    out of topic--> nie sambungan dari blog yonna sebenarnye...

    xsemua orang mempunyai iman yg kuat... setan tue pandai menyesatkan anak adam.

    if terlanjur tue elok la perbaiki diri n selesaikan dengan perkhwinan...sekurang2nya kurang sikit dosa zina..

    tp ramai yg xleh nk khwin atas sebab family nie demand lebih.. nk itu ini... last2 anak yg xbergadis jugak jd mangsa... si laki leh je blah

    ReplyDelete
  11. sis..
    mcm sedap ja tue...
    kirim kat saye hehe...

    ReplyDelete
  12. pepagi makan dodol kak..huihhh haku taklehh lepas lahh tekak..tekakk haku taklehh masuk rasernyer..hikss

    ReplyDelete
  13. apa rasenya ni sis lin...? cube citer skit... ngeh ngeh ngeh

    ReplyDelete
  14. nmpak mcm best je! sis...nak!!!

    ReplyDelete
  15. lamaaaaaaaaaaa tak makan dodol
    rindu lak kat dodol

    ReplyDelete
  16. lamaaaaaaaaaaa tak makan dodol
    rindu lak kat dodol

    ReplyDelete
  17. wah sedap tu...

    baru nie kakak ada kasik dua2 mknan tu tp x mkn pun...anak2 aje yg mkn..hehehe..

    ReplyDelete
  18. bentuk asam jawa tu mcm kote si Ammar jer.. ha ha ha..

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi .
Komen Anda Amat Sis Hargai .

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Thank You again..