Thursday, July 23, 2009

Kenali Pasangan Anda...


Salam semua...

Walaupun ia cuma ramalan psikologi, namun ada juga kebenarannya.
Nak tahu apa cara tersebut? Baik, Lin kongsikan dengan korang..
Soalannya berbunyi begini....cewahhhh

Ada 5 perkara berlaku serentak:-
1.Air mendidih kat dapur.
2.Air paip melimpah kat bilik air.
3.Bayi menangis.
4.Telefon berbunyi.
5. Ada orang ketuk pintu..

Kalau korang diberi pilihan, apakah perkara yang korang akan 'settle' kan terlebih dahulu? .
Fikirkan dan timbangkan, apakah perkara yang korang akan selesaikan mengikut keutamaan korang..
Fikir... Fikir... Fikir... Fikir... Fikir...
OK,
dah habis fikir dan buat keputusan?

Nak tahu apakah fakta terselindung disebalik jawapan yang korang fikirkan?
Baik, mari kita semak jawapan tu ye...


1* Kalau anda memilih untuk menutup air medidih :
mungkin menandakan anda mementingkan keselamatan dan kebolehan 'si dia' untuk membimbing anda.
2* Kalau anda memilih untuk menutup pili air yang melimpah di bilik air :
mungkin menandakan anda mementingkan kekayaan,wang ringgit dan harta.
3* Kalau anda memilih untuk memujuk bayi yang menangis :
mungkin menandakan anda mementingkan cinta dan kasih sayang.
4* Kalau anda memilih untuk mengangkat telefon yang sedang berbunyi :
mungkin menandakan anda mementingkan akhlak, budi bahasa dan perlakuan pasangan anda.
5* Kalau anda memilih untuk membuka pintu :
mungkin menandakan anda mementingkan rupa paras, fizikal luaran dan personaliti pasangan anda.

Ermm so, cmne? apa keputusan jawaban korang?? hehehehe
'Lu fikir le sendiri'..miahahahahah



P/S: Yang selalunya, tutup air mendidih le kan? tp skrg dh pakai karen automatik tutup kan?, cmne tu ek?ermmmmm


18 comments:

  1. Kalau kasawari ler.. kasawari akan memilih untuk mengopek bunkusan mee maggie sebab air dah mendidih!! apa tandanya tu sis lin.. jawap jgn tak jawap. wa ka ka..

    p/s: tidur awal nampak.. hu hu..

    ReplyDelete
  2. mesej di atas di tulis pada jam 1:46 pagi malam Jumaat tau.. hu hu.. mcm ni nak masak air ler.. lapor ler pulak.. nak buat maggie.. ha ha.. dan pastikan air paip di tutup, bayi bagi susu dulu, totop handset dan juga takder org nak ketuk pintu malam2 jumaat ni.. ha ha..

    ReplyDelete
  3. baby nangis...huarghhhh! nak tido pun x aman wo..huhuhuhu

    ReplyDelete
  4. semua tu tak buat...sebab nak buang air kecil dulu. tak boleh tahannnn!!!..hehh..hehhhh!!!

    ReplyDelete
  5. hihii...kalu jemari lah kan..jemari akan angkat hp sambil melangkah untuk menutup air mendidih...pastu p amik anak menangis terus kebilik air dan last baru buka pintu yg di ketuk...
    Yer lah settle kan apa yg ader dalam umah dulu lah kan...baru lah jengok keluar..hihihi
    ok x tuh...ker x ok...kira ok lah kan......

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Nak pujuk bayi nangis dulu kot.hehehe

    p/s :Lawa umah baru sis.

    ReplyDelete
  8. Yang ni selalu mintak tolong anak2 ler...ct dah masak so yang lain orang kat umah lah yang buat hahaha

    ReplyDelete
  9. Emm.. kesemuanya minta tolong anak2 yang buat serentak.:D

    ReplyDelete
  10. setakat nih..x pernah hadapi situasi camtu...hehehe:-p

    ReplyDelete
  11. tutup air mendidih sbb bunyi cerek kat umah ni memekak sakit telinga oooooooo :p

    yg lain-lain tu jatuh nombor 2..

    tapi kalo pakai cerek letrik mama pilih angkat telefon mana tau kot BSN kol menang sijil premium hadiah kete BMW muahaha.. :D

    ReplyDelete
  12. menarik gak niii..

    hmmmm..

    kalo kita kan.. kita mmg tutup air yg mendidih tu dulu.. huhu!

    ReplyDelete
  13. aku akan pilih ikut keadaan...

    ReplyDelete
  14. sy baru nak ketuk pintu tiba2 ada teka-teki... ehhh teka kata kot...

    ReplyDelete
  15. hi nice blog u have here

    i would like to invite u to view my sales blog:)

    we have cottons from all over the place, mainly from dubai, kebaya and kurung fabrics from indonesia, and much more to choose!

    be our follower and u can enjoy more with us:)

    see u there:

    ReplyDelete
  16. heheh...4 sure la tutup air didih dolu..kang xpasai2 jekkk...hehe

    ReplyDelete

Penafian :
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita Saya, family Saya, kawan Saya dan juga resepi masakan Saya. Dan juga ada sesetengah entry tu Saya C&P dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Saya izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Saya disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988..
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com