Saturday, October 31, 2009

Tarian 1 Malaysia..he3x

6:24 PM 0
Tarian 1 Malaysia..he3x

Salam semua...

Hehehe hahaha ha ni korang layan le video rakaman pg td tu, maaf le sound system tak berapa elok ok, dngo sore mak2 dn cikgu2 lak yg kuat tu..muahahahaha





P/S : Seronok layan anak2 menari, mcm2 aksi mcm2 ragam..lagak Pak Maun pun ado..hahahahaha

Chaiyokkk Amat & The Gangs!!!

6:05 PM 1

Salam semua...

Pheww hrni selesai sudah Program anak Lin,Amat tu kt sek, setelah bertungkus lumus latihan menari, akhirnya berjaya jgk di laksanakan walaupun hanya 1mggu saja latihan yg di berikan, bkn senang2 tau, 3 lagu 3 bahasa 3 bangsa...wuwuwuw..
Dlm pkl 11am acara bermula, di mulai dgn pertandingan pakaian beragam, dikir barat dan akhirnya tarian 1 Malaysia, semua terdiri dr thn Pra-Sekolah hgga la ke thn 6..mmg berbakat semua..
Dlm keseronokan terkejut pulak dgn tak di sengajakan dn secara kebetulan, elektrik terputus pulak, ha kelam kabut le semua, yg anak2 dh risau cmne nk menari takde musik ni..huhuhu tp tindakan pantas bapa dr anak yg ambil bahagian, dpt jgk akhirnya CD player yg menggunakan bateri di bawa ke sekolah, hehhehe tp rezki dan di izinkan, mula saje anak2 menari, elektrik terus ada..syukur alhamdulilah..
Mjlis selesai dlm pkl 1pm, tp keputusan menang dn kalah akan di umumkan isnin ni waktu perhimpunan skli dgn penyampaian Tokoh Kanak2 2009..so nntikan ye dgn penuh debaran...
*macam rancangan sehati berdansa lak yek..


P/S : terima kasih bt semua yg bertungkus lumus menjayakan, baik dr anak yg mangambil bahagian dan anak2 yg mengajar tarian dn juga sokongan dr ibu&bapa anak2...chaiyokkk harap2 menang le ye..hehehe :p

Friday, October 30, 2009

Gelek Amat..Gelek...

5:30 PM 3
Salam semua...

Phewww mmg bz sikit waktu ptg sejak2 2-3hrni, ye la bz dgn mengajar anak2 tarian, hehehehe jgn gelak, amboii x caya yek?
Esok Sek anak Lin SKTBI akan mengadakan Program Rimup DeepaRaya & Hari Kanak2, so setiap darjah dn setiap kelas ada mengambil bahagian masing2, so anak Lin, Amat ada mengambil bahagian, kekekeke...semua sekali ada 8org, tarian nye bkn senang2 weii..3 jenis tarian, Melayu, India & Cina, pulak tu masing2 kaki tangan keras, aiyoo naik angin cikgu yg mengajar tu, latihan 1mggu je pulak tu, korang bayangkan le cmne nk catch up tu...huhuhu
Dari rumah bawak pulak ke pentas Sek tu kitaorg bt latihan, cikgunye??? sapa lagi klu bkn si Naz & Zafirah kawannye, hahahaha..Lin, Midah, Fina & Kak Ani mewakili mak2 anak2 semua, bg semangat dan melengkapkan pakaian & aksesori utk pakaian yg akan di pakai nnti, bertanding ni wooo, so mesti le nak perfect kan..hehehehehe..
So korang tggu esok ok, Lin & yg lain2 akan ke Sek pg esok utk menolong memakai, menyolek, dan menghiaskan anak2 tu semua...hehehehe chaiyok chaiyok!!!




P/S : Bt anak2 semua, try ur best oke! pstt bt 'awak' tu, mai sini aku ajar ko menari..hahahaha


Wednesday, October 28, 2009

My Purple 'Crocs' :p

2:39 PM 8
Salam semua...

Pg yg terang kini sudah hujan, huhuhu kain mcm dobi kt ampaian tu, tp bagus gak, sejuk2 ni kan, klu panaz kang, mau asyik dok mimpi ais kacang je yek..hehehehe...
Wuwuwuw ni nak cite en3 basi, :p yo la, dr x de update2 tu, apa kata kita korek2 le gambo dlm HP tu, haa skli terjumpa gambo kasut crocs Lin ni, jgn mare pepel lg tuh..muahahaha..
Kasut ni dh lama beli, tp dok kesibukan masa lupa je nk masukkn dlm ni, hahahaha, layannzz..korang dh ada? apa? kasut BODOH?? ayooo jgn dok kata gitu, walaupun x cantik, tp harganya korang caya x caya je tau, rupa x de tp berharga woooo...
Mmg berbaloi, sesuwaii utk ke pasar, sbb x licin, utk pompuan mengandung pun lg elok, ye la, ringan dan kulitnya bergetah, so x le melecet klu pakai tu, cuba le klu nak tau..hehehehe
Yg Lin nye ni, masih lg tgh nk godek2 hias2 jiblitz dia tu, manyak lobang, ada 5, mcm2 leh masyuk tu, kan Ann kan...huahuahuahua...



P/S: Mau simpan lg $, mau cr yg baru, ni pun hubby yg belikan...kekekeke

Sunday, October 25, 2009

Antara FB Dan PSP...

8:48 AM 6
Salam semua..

Ermm rasanya skrg dh tak selalu Lin update blog ni yek, mood mmg tgh down, kesihatan lak, batuk2 masih tak hilang lg, sampaikan sakit bdn menahan batuk, ada jgk terkencing di btnye batuk ni..huhuhu :(
Tp merasa jgk le mnjd silent reader blog walking kawan2 ni, bkn kata tak ingt, ingat cuma dlm diam merangkak bkk blog korang..hehehehe jgn kata Lin x tau cite korang.... :p.
Ok le, nk cite le ni, dlm dok diam tak sihat ni, sampaikan skrg dok berebut je dgn anak2, baik laptop baik game PSP ni, ishh klu dh main, mmg tak ingat dapo segala, nsb dlm rumah, klu kt luar, mau tak ingat rumah..hahahahaha..
Kalau Lin, ketagih PSP tu dok main game BomBerMan, skrg dh stage 5 level 4 sehhh, jd kegeraman tu jgn ckp le, tahap nk marah je klu kalah tu,huhuhuhu..
*Kak Ct, try le game tu, mau tak berasap dapo tu..hahahahaha...
Ye la, klu agak2 dh buhsan tu, nk relax jap, haaa dok plk kt FB, ermm ramai le yg dh tau ni, mmg lg byk game kt situ, rasanye semua game Lin dh cuba tu, ckp je le, semua yg ado Lin main, cuma Mafia tu Lin x layan..yg lain2 tu, add je le Lin jd neighbours..hahahahah :p




P/S: Mood kembali ok..korang tgu je le, kang muak dgn cite Lin kang..muahahahaha.
*ada ke yg kisah??? huhuhu

Thursday, October 22, 2009

Free??? Seumur Hidup???

5:28 PM 7
Free??? Seumur Hidup???

Salam semua...

Adeiii mmg dh agak dh, mesti yg kata dn ingat Lin ni pregnant!! ishhhh takde makna nyee..
Wakakakkah...ok2 sori2 ok bt semua risau merisau, btw thank you le pd sapa2 yg msh ingat dn mengikuti blog merapu Lin ni, mmg betul skrg ni ketandusan idea, bila dok boring2 tu main le game kt FB tu, tp bkn le bermakna dh tak ingat donia blogging ni..mood je tak dok..hu hu hu..

Kalu boleh tu mmg le nak pregnant, lg2 dpt lak bersalin dlm kapal terbang..fuyooo best tu wok..nnti dpt lak penerbangan percuma ke seluruh destinasi seumur hidup..best je kan bunyinye tu, tp ikut nasib masing2 le, klu dh rezki dia kan, tp kan..mmg cmtu ke? bersalin dlm kapal terbang dpt free seumur hidup? klu bersalin dlm keretapi?? free jgk?? abs tu, Lin ni dulu bersalin anak no2 dlm teksi, tak dpt pun naik teksi free seumur hidup?? huwaaaaa x aci x aci....

Wanita lahir bayi lelaki dalam pesawat Airasia

KUALA LUMPUR: Seorang wanita yang mengandung tujuh bulan melahirkan bayi lelaki dalam pesawat AirAsia ketika dalam penerbangan dari Pulau Pinang ke Kuching, malam tadi. Liew Siaw Hsia, 31, selamat melahirkan bayi pramatang dengan bantuan seorang doktor yang dikenali sebagai Ronald dan krew pesawat itu yang menyediakan tempat sesuai bagi membolehkan wanita berkenaan melahirkan bayinya. Pembantu Khas Pengerusi AirAsia, Edd Razhe berkata, wanita itu mengadu sakit perut selepas kira-kira setengah jam pesawat itu berlepas dari Lapangan Terbang Bayan Lepas Pulau Pinang pada jam 7.05 malam.

Beliau berkata, kejadian itu menyebabkan penerbangan AK5606 itu terpaksa mengalihkan laluan ke Terminal Penerbangan Murah (LCCT) di Sepang. "Sebaik mendarat, ambulans yang sudah sedia menunggu di lapangan terbang itu terus membawa wanita berkenaan bersama bayinya ke Hospital Putrajaya untuk rawatan," katanya ketika dihubungi di sini, hari ini. Edd berkata, sebagai tanda penghargaan, AirAsia akan memberikan penerbangan percuma kepada Liew dan bayinya ke semua destinasi penerbangan untuk seumur hidup. Beliau berkata, Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia Datuk Seri Tony Fernandes, yang berada di Bangkok, Thailand, akan pulang ke Kuala Lumpur bagi meraikan kelahiran bayi itu pada satu majlis istimewa di Hospital Putrajaya petang ini. "AirAsia juga meminta Dr Ronald yang sama-sama membantu menyambut kelahiran bayi itu agar menghubungi AirAsia untuk diberikan penghargaan atas jasa dan bantuan yang diberikan," katanya.

Sumber dr MyMetro




P/S: Mgkin 3 org je ni kot rezki Lin, tggu le turn Kak Ct ke Retna ke Linda ke..muahahahahaha..


Nothing..ERK!!!

10:16 AM 8
Nothing..ERK!!!

APA ???
KENAPA ???
ADA APA-APA ke ???

aku sendiri tak tahu KENAPA......
Huwaaaaaaaaa....

Mana pergi IDEA ???
nak tutup ke bukak, tutup bukak, tutup bukak..ermm dok fikir2 ni..hu hu hu...




P/S : Ermm..rindu ke? kowang tggu je la lg 9 bulan 10 hari ye...hu hu hu..he3x


Saturday, October 17, 2009

Aksi CameraMan..hehehe

12:17 PM 3

Salam semua...

'Hepi Deepavali' bt yg menyambutnya, selamat berpesta cahaya..ye ye malam nnti nak ke rumah Kandryx ni..he he he.
Ok le dok tgh kebuhsanan dan keburingan, so apa kata kita layan je le aksi2 si tukang amik gambar sepanjang mjlis Lin 10hb tu dan 11hb esoknya...miahahahaa..
Macam2 aksi dan gerak badan di peragakan, ada yg secara semulajadi, ada jgk yg TERjadi tanpa sengaja..kuang kuang kuang....joomm..

Ha tgk tu, tertonggeng sampai mcmtu skli Abg Ross ni, ishh itu kira gaya Pro ke tu..miahaha
*ada keluar angin x? :p

Hehehe tau makcik tu, mamposs kena Lin ni, ni pesen gaya Superman tangkap gambo..kekeke
*Kak..apa bau mashemm2 ni..miahahahaha

Yg ni best, cameraman tangkap gambo cameraman..hahahaha mmg tak dapek di elakkan Shai dgn munga2..he he he

Bang CM..letak jawatan ke? hilang menembak(camera), mengipas lak yek..miahahaha

Ye yg ni bkn aksi cameraman, tp aksi anak2 dgn kegilaan Psp nye..dh tak ingat bergambo dh mereka ni..huahuahuahua..



P/S: Waktu2 boring, melihat/teringat keletah mereka, tersengih sendirian..hehehehe


Friday, October 16, 2009

Jejak Kasih Di Sedenak..

5:15 PM 3

Salam semua..

Arghhh nape ek, ramai benar yg dalam mood keMALASan ye, adeiii mgkin sbb mengenangkan berat badan yg semakin naik dan naik itu ka? ye la openhouse tak henti2, makan pun dh tak ingat sinki..hehehehhe yg penting makan harus seimbang ya...
Berbalik pada tajuk di atas, betul le tu..mmg jd jejak kasih waktu tu, rumah yg nk di jejak dh pun sampai skli tak di sangka2 jumpa pulak di situ dgn org yg nak menjejak kita, hehehe sapa lg klu bukan Tok Nabe's, ingat tua le orgnye, rupanya muda, putih, pemalu lg tu, dtg bersama isterinya dgn sepasang anaknya...cumeiii..
Tghri nye tu, selepas beraya rumah Kasawari, kitaorg terus ke Sedenak ke rumah Cik Mat Gebu, ayoo ini kali ke-2 Lin beraya rumahnya, malu sehhhh tp mmg kita bt muka seposen je, ada org tu 3 kali wooo lg le muka 20sen..hahahahaha...nak ikutkan plan asalnye Tok Nabe nak ke rumah Kasawari & rumah Lin, tp kerna dr pg kitaorg dh keluar, so akhirnya, jejak kasih kt uma CMG je yek, skli le dpt berjumpa semua, haa package tu tau...hehehe
Thankx ye CMG & Family, tak jemu2 melayan kamie ni yg mmg riuh rendah bila berkumpul, mcm pasar pun ye kan Mat..hehehehe..

Bukan senang nk amik gambar reramai mcm ni, skli bila dh jumpa mcm anai2 dlm lemari kayu..he he he..

Adeiii bwk2 bersabo le ye, masa ni kan, Lin dngar derang kata..'alaaa bila la CMG ni nak bg makan ni'..hahahahahahhaha




P/S:Kamie dh ibarat adik beradik, walau berapa kali berjumpa/dtg, pasti mcm2 cerita baru yg nak di kongsi bersama...i miss that time...hu hu hu.

Thursday, October 15, 2009

Antara Linda Dan Mee Goreng..

8:11 AM 2

Salam semua...

Selamat pg bt semua, harap semuanya sihat sejahtera, pg ni Lin sarapan roti je le, diet sedang bermula,hehehehehe..
Ok le, berbalik cite mggu lepas tu, selepas je kami keluar dr Rumah Anak-anak Yatim, semua dh plan nk gi terjah dan beraya kt uma Kasawari, ye la Lin kali ke-2 gi beraya, tp owang2 KL tu baru ni le nk beraya, so layannnnz.
Sesampainye kamie, chef Linda dh bersiap sedia di dapurnye siapkan menu utk kamie semua, wah ni kali ke-2 Lin makan air tangan Linda ni, kali per-1 dtg Linda masak mee hoon goreng, tp x de lak amik gambar..hehehehe dan kali ni Linda goreng mee goreng ala2 mamak gitu, perrghh sodapp!! sapa kata Linda tak pandai masak, ok what..


Lihat la donia..semua makan tak ingat dunia, penangan mee goreng air tangan chef Linda *istri Kasawari

Anak2 pun makan tak toleh kanan kiri, bertambah2 makan, kan kan kan?

Ni lak..ermmm sapa yg amik gambar sapa ni ek? asal boleh je le yek..ha ha ha..



P/S: Agak2 kalau kali ke-3 dtg beraya, menu apa lak Linda nk masak ek? jom terjah!!! ha ha ha


Wednesday, October 14, 2009

Update!!! Program Amal MsjBox

5:06 PM 1
Salam semua..

Tarikh : 11hb Okt 09 - Ahad
Masa : Jam 9am.
Tempat : Rumah Anak Yatim Barkat Bukit Cagar JB.
*Program Amal MsjBox 09.

Lagi gambar2 klik sini Program Amal MsjBox

Alhamdulilah semuanya berjalan lancar seperti yg di rancang, terima kasih bt semua yg memberi sokongan dan sumbangan terhadap Program ini, segala amanah telah kami serahkan dan sampaikan, semuga Allah S.W.T saja yg dpt membalas keberkatan kepada kita semua..Amin.
Ok nak cite sikit ni, awal pg 11hb tu, mmg semua kelepakan, klu x di kejut mmg tak bangun le semua, mau kena siram,hehehe.. setelah semua siap sedia, brg2 sumbangan pun dh masuk dlm kete, dalam jam 8am lebih kitaorg gerak, Kasawari tggu di Petronas pekan Rabu..
Sampai di sana, kami di sambut/di layan mesra, membawa hajat dan menyuarakan hajat kepada pihak berkenaan, Pn Indon selaku penyelia di situ, menguruskan segala urusan hajat kami, turut memperkenalkan Cik Azza pengasuh sebahagian Anak2 Yatim di situ.
Selesai semua urusan penyerahan, kami di bawa oleh Cik Azza utk melihat/melawat sekitar kawasan Rumah/Asrama anak2 Yatim, mmg agak up to date, so kemudahan dan kelengkapan semuanya terjamin/terjaga...
Setelah semua tempat kami lawati, kami di bawa pula ke kantin utk seisi penyerahan duit raya utk anak2 yatim, tp hanya sebahagian saja yg ada, yg lain ada acara dn xtvt lain, so mana yg ada kami serahkan, yg tiada, kami serahkan amanat itu pd cikgu pengasuhnya..
Semuga dgn segala usaha/masa/kerja keras/sumbangan semua, sedikit sebanyak dpt meringankan beban mereka...insyallah.
Detail sumbangan/pendrma dn info Rumah Anak Yatim boleh klik sini MsjBox.Com

Seisi penyerahan dan urusan brg2 sumbangan kepada penyelia Rumah Anak2 Yatim...Pn.Indon.
*tak ingat pulak nk amik gambar dgnnya.


Brg2 sumbangan di turunkan utk penyerahan..*uiiit suami sapo le tu..hehehe


Cik Azza membawa kami melawat dan melihat sekitar kawasan rumah/asrama anak2 yatim.

Pemberian duit raya utk anak2 yatim lelaki, **tangan yg memberi lebih baik dr tangan yg menerima..

Pemberian duit raya utk anak2 yatim perempuan, Linda tu dh bole jd cikgu kt sana tu..hehehehe


Peacee...sukee tgk kemesraan mereka ini, itu lah keistimewaan Abg Rossli yg membuat anak2 Yatim tu suke kt dia...*ada mntk sign autograf ke?hahahaha


Kekeke..yg ni Lin tak tau apa kes...bila masa lak yg si Shai ni masuk dalam tu, dh namanya blogger tegar, dlm kandang pun leh bergambar yek..adeiii hahahaha




P/S: Jutaan terima kasih bt semua, Insyallah di lain waktu kita adakan lg Program Amal sebegini lagi..Setuju??

Update!!! Openhouse MsjBox 09

9:15 AM 2


Salam semua..

Tarikh : 10hb Okt Sabtu.
Masa : Jam 4-11pm.
Majlis : Openhouse MsjBox-Selatan 09

Lagi gambar2 dan aksi klik sini : MsjBox Raya 09

Update!!.he3x..maaf ye semua lmbt nak cite dn upload mjlis openhouse MsjBox baru2 ni, biase le klu org menumpang camera ni, so kena le bersabar tggu upload yek...btw thankx to Che Mat kita selaku cameraman pd hrtu..
Ok pd hr kejadian 10hb Okt tu, subuh2 lg rombongan dr Kl dh sampai, tido2 ayam jgk Lin menunggu, Retna, Sodep & Shai le org pertama sampai pd pg tu, Kak Ct&Cm bertolak awal pg, tp nk ke tempat lain dulu, apalagi hr masih gelap, tido le dulu derang tu, sian ngantuk tu..
Menjelang terang, tp awan gelap pulak, hujan sepanjang hrtu, rezki & rahmat namanya tu, pg tu mmg x byk keje, so kitaorg semua keluar gi sarapan and then gi pasar Bestmart belanja brg apa2 yg ptut, makanan semua order, so x le byk keje hrtu, lepas blk dr pasar, Lin, Shai & Sodep keluar pulak ke kilang Apollo, beli makanan ringan utk di berikan pd anak2 yatim esok, Shai & Sodep pun ada jgk menyumbang, Thankx ye..
Masa cepat berlalu, tghri semua dh setting dn ready, baik makanan, minuman, kuih muih semua dh ready, menunggu tetamu istimewa Cik Mat Gebu dtg menghantar kek & kuih ke rumah, wah x di sangka2 CMG tiba kt rumah Lin, terujaa you!! thankx ye Mat..
Ptg membawa ke malam tetamu silih berganti, dr yg jauh mahupun dekat, dr dalam negeri juga luar negeri, semua dtg berkumpul, sgguh meriah suasana raya, malam nye tu Lin ada bt Marhaban dr Kumpulan Al-Wasilah Tmn Bukit Indah ni, so alhamdulilah ramai jemputan & kawan2 yg hadir pd mjlis tu, terima kasih tak terhgga bt semua..
*byk lg gambar tetamu yg tak sempat di amik gambar bersama, maaf la ye kerna kesibukan melayan tetamu..

Bacaan doa selamat dr Mak Enon selaku ketua pd malam tu, semuga di berkati..

Wah, Cm pun nak test power mengipas jgk ke? tp mana menghilangnye 'Sate Kasawari' yek??ermm

Kasian cameraman kita, sibuk amik gambar, baru tu le nak makan, sila sila Che Mat..hehehe

Ini apahal lak ni, berot je bibir tu, agaknye apa yg derang bedua ni menung yek..*garu dagu

Hepi besday sodep, terharu sgguh Sodep masa tu, date besday nye lum lg, tp dh sambut dgn kek Mat Gebu tu..he he he

Hehehe yg ni mmg Duta segala makanan pd hrtu, Duta pepel pun ye jgk, kan Shai? I Like!!!

Masa ni jam dh dekat pkl 11mlm tp mereka masih seronok makan dan berborak, bila lg mau berkumpul mcm ni kan? seronokkk sangat.



P/S: Terima kasih bt semua yg hadir, semuga di lain thn kita berjumpa dan berkumpul lg...
*Nntikan cite ke rumah anak yatim pula ye..

Monday, October 12, 2009

Alhamdulilah..Terima Kasih Semua..

8:25 AM 2
Alhamdulilah..Terima Kasih Semua..

Salam semua...

Selamat pg semua, apa kabar? harap semua nya sihat dan ceria ye, begitu jgk bt teman2, Retna, Shai, Sodep, Kak Ct&CM yg baru sampai ke KL tu mlm td, rasanya mmg mengantuk dn letih tu, ye la smlm mereka sama2 memeriahkan majlis selama 2hr di Jb ni, mesti Monday Blues tu..he he he..
Pertama kali Lin nak ucapkan terima kasih bt semua yg hadir pd Majlis Openhouse MsjBox 09, segala kerja keras dr semua akhirnya berjalan lancar seperti yg di rancang, terharu dan teruja bila semua tetamu yg hadir dr kalangan teman2 dekat dan jauh, baik dr dalam dan luar negeri, sama2 menjayakan Majlis ini, terutama sekali bt tetamu istimewa Cik Mat Gebu & Family, dr mula majlis hingga la ke penghujung majlis Mat melepak dan dan bersantai di sini, maaf jika ada kekurangan sepanjang majlis berlangsung, harap tak serik ke sini lg ye Mat...

Dan Jutaan terima kasih pula di ucapkan kepada semua penyumbang2 dr segi wang ringgit dan makanan bg Program Amal MsjBox kali ini, atas sokongan semua banyak kutipan/sumbangan yg di terima, Lin sebagai wakil bg Boss MsjBox, Jun, tidak menyangka segala usaha dan tenaga yg di usahakan bersama team2 & warga MsjBox, akhirnya berjalan lancar, alhamdulilah..terima kasih semua..
Insya'allah di lain tahun kita akan buat lagi Program Amal seperti ini lagi, hanya Allah S.W.T sahaja yg akan membalas keberkatan pd anda semua...




P/S: Tunggu gambar dan coret-coret dr kami semua yg akan menyusul nanti...


Saturday, October 10, 2009

Di Jemput Semua,Openhouse MsjBox

9:03 AM 4

Rumah terbuka Msjbox secara rasmi di adakan di selatan, Johor. Kami dengan ini berbesar hati menjemput semua para pengguna Msjbox, kawan-kawan serta bloggers untuk menjamu selera.
Tarikh: 10hb Okt 2009 - Sabtu (Hari ini)
Jam: 4pm-9pm
Acara: Majlis Rumah Terbuka Msjbox Edisi Selatan 09 (terbuka utk semua)..
Tempat: Rumah Sis-lin.. No 2 ,Jalan Indah 22/6, Taman Bukit Indah 2, 81200 JB
Tema: Purple color (kalau ada baju kaler purple)
*Utk peta/lokasi tempat sila klik di sini

Friday, October 09, 2009

Sumbangan Anak Yatim Barkat

4:44 PM 25


Sumbangan Untuk Anak-Anak Yatim


Sempena program Msjbox OpenHouse (Johor) pada 10 Oktober 2009, kami juga akan mengadakan aktiviti amal di Pertubuhan Anak-Anak Yatim Johor (PKAYJ).


  • Tarikh: 11 Oktober 2009 (Ahad)
  • Masa: 9 pagi
  • Lokasi : Pertubuhan Kebajikan Anak-Anak Yatim Johor, 118, Jalan Bukit Cagar, 80300 Johor.
  • Berkumpul: Rumah Lin di Bukit Indah, atau di stesyen Petrol Caltex KTM.
  • Pengurus Aktiviti / Contact: Lin (014-3103252)
Kepada semua para bloggers / pengguna Msjbox (terutama di bahagian Johor dan kawasan-kawasan yang sewaktu dengannya) yang berkelapangan masa, marilah bersama-sama meraikan anak-anak yatim di sana.

Kepada para bloggers / pengguna Msjbox yang jauh di Utara, Tengah, Timur tanah air, Sabah, Sarawak & Labuan, anda juga boleh turut serta dalam aktiviti ini dengan menghulurkan bantuan / sumbangan / duit raya seikhlas hati.

Urusan sumbangan Kewangan/Makanan:
  • Utara / Tengah / Timur : Jika anda ingin menghulurkansumbangan dalam bentuk makanan (gula, ikan bilis, tepung, minyak masak dan lain-lain), sila terjemahkan nilai sumbangan dalam bentuk RM, kemudian transfer RM tersebut di no akaun yang di sediakan.
  • Johor / Selatan : Sumbangan anda boleh di bawa teruspada hari tersebut.
  • International : Anda juga boleh menghulurkan sumbangan dalam bentuk kewangan kepada Pertubuhan Kebajikan tersebut, sila lawati lawan web http://www.rumahbarkat.org/, kemudian klik pada button "Donate" (Paypal / Visa / MasterCard / AMEX / JCB) di sebelah kiri bawah website tersebut.
Urusan Transfer RM (Kewangan/Makanan) :
  • Bank : Bank Muamalat
  • No Akaun : 0101-0000-0117-17
  • Nama : Pertubuhan Kebajikan Anak-Anak Yatim Johor
Urusan Transfer RM (Kewangan/Makanan/Duit Raya) ***:
  • Bank : Maybank
  • No Akaun: 5122-0480-3726
  • Nama: JUNAIDIX SOFTWARE
  • Email: junaidix [a] msjbox.com
  • Tarikh Akhir Transfer RM : Jumaat (10 Oktober 2009), 3PM. (Selepas dari tarikh ini, sila transfer terus ke akaun Bank Muamalat)
***Nota: Duit Raya akan di bahagi-bahagikan mengikut jumlah RM yang diterima untuk anak-anak yatim, serta sumbangan Kewangan/Makanan juga akan diserahkan pada hari Ahadtersebut.

Selepas anda transfer RM / "Donate" tersebut, sila SMS kepada Junaidix (013-2428605), atau email ke junaidix [a] msjbox.com maklumat seperti berikut untuk tujuan tracking jumlah besar dari sumbangan para bloggers / pengguna Msjbox sekalian.
  • Nama (Boleh letak "Hamba Allah")
  • Blogurl (Jika ada)
  • Jumlah RM
  • Jenis Sumbangan: Duit Raya / Makanan
Kami juga amat mengalu-alukan sumbangan / tajaan dari pihak korporat / syarikat untuk aktiviti ini.

Senarai sumbangan :
  1. Ikhlas-sejati : RM20 (Makanan/Kewangan)
  2. Hamba Allah 1: RM 50 (Makanan)
  3. Hamba Allah 1: RM 50 (Duit Raya)
  4. Si Ikhlas : RM 200 (Makanan/Duit Raya)
  5. Hamba Allah 2: RM 50 (Makanan)
  6. Hamba Allah 3: RM 50 (??)
  7. Hamba Allah 4: RM 100 (Duit Raya)
  8. Hamba Allah 5: RM 100 (Makanan/Duit Raya)
  9. ...
  10. ...
Jumlah Besar : RM 620

Sekian, terima kasih.

p/s: Selepas dari aktiviti ini, sumbangan anda untuk masa-masa yang akan datang, sila transfer terus ke akaun Bank Muamalat / "Donate" dan tidak perlu untuk sms/email.

"Semoga Allah mengurniakan limpah Rahmat & KurniaNya berlipat kali ganda kepada anda sekalian"

**Jika ada lagi masih ikhlas mahu menderma selepas ini,boleh terus ke website Rumah Anak Yatim Barakah tu ye..TQ

Thursday, October 08, 2009

Masih Beraya lagi..He he he

7:06 PM 1

Salam semua...

Sebelum tu, Lin nak ucapkan Takziah bt Aida, pg td dpt sms dr member,Yati mengatakan anak dlm kandungan Aida berusia 8bln meninggal dunia, sedih membaca sampai mengalir air mata awal pg td..moga Aida byk2 bersabar dn redha dgn ketentuannya, mgkin ada hikmah di sebaliknya...
Ok le berbalik tajuk en3 tu, ye raya dn beraya lagi, miahahahaha, rasanya ini lah gambar terakhir bersama anak dlm kandungan Aida tu, waktu tu kitaorg beraya kt rumah kak Ani, ikutkan ada lg 2 rumah tu, rumah Milah dn rumah kak Sabariah tp kita x amik gambo le, kang ada yg meluat lak tgk aksi makan dn makan lg, hu hu hu..
Dan malamnya tu, ada Marhaban, 3 rumah, rumah kak Izan, rumah cikgu Wan, dan rumah Juhara(FaceBook member), last skli makan kt rumah Juhara, mee hoon tomyam, fuhh sodapp, kalo tiap2 malam mcm ni, mau x naik berkilo2 berat tu kan? malam ni ada 3 rumah lg marhaban, esok rumah Lin je 4 rumah..adeiiii...gumukkkss!!!




P/S: Teringat2 terbayang2 wajah Aida ni, sedih nak berdepan dgn nya..hu hu hu


Blog & FaceBook Beraya...

11:37 AM 3
Salam semua...

Phewww fuh fuh..berhabuk dh blog ni ye, ye le baru je brp hr x update rasa mcm dh lama na ni..hehehehe..sori le,mood dn bz agak berbalah sikit bt masa ni, lg pulak anak Lin tgh PMR, jd kacau bilau sikit mood ni..
Ok le nk sambung lg ni cite raya yg tercicir ni, miahahaha..skrg ni mmg tgh bz dgn Marhaban, skli 1 mlm sampai 3-4 rumah ni, esok pun ada, lusa rumah Lin lak, jgn x dtg ye semua..open tu, bila lg mau terjah kan..hahahahaha..
Ha, yg gambar kali ni waktu beraya ke rumah member setaman,Linn tp lebih kenal dlm facebook dgn nama Jell Yusoff, glmer ko nama tu, dh lama nk gi uma dia, kenal2 kt taekwondo, sbb ank dia sama dgn Amat, skli dia jemput dtg ke rumah, Lin,Midah gan Yati serbu bwk hubby masing2, sampai je, ha ko di sajikan dgn sup tulang kambing merah..embekkkk..miahahaha
Byk x byk le Lin mkn, msh dlm control, Yati tu mmg x makan, Midah gan laki dia, waduh2 berketul2 dia sapu...hahahaha hubby Lin pun sama, siap di sediakan straw, sedut bang jgn x sedut..hahahahaha
Terima kasih la Linn ye, sudi le ssh2 masak tu, lain kali ajak le lg,hehehehe
*siap tapau bwk balik lg..




P/S: Masih byk lg cite raya nak di citekan, adeiii tp semua cite makan dn makan..hu hu hu


Tuesday, October 06, 2009

Openhouse Trip Per-1.

8:17 PM 2
Openhouse Trip Per-1.


Salam semua...

Hehehe..ha bg yg tertanya2 mana le cite Openhouse Lin Sabtu lalu yek, ni le baru nak cite, baru dpt gambar ni, biase le kita takde camera canggih..miahahahaha..
Ok la, ni nk cite sinopsis jek ni ye, malas le nak taip panjang2 lebar, bknnye kowang baca pun, nk tgk gambar je kan? kan?..hahahaha
Mmg betul le kata Kasawari tu, tetamu dtg silih berganti, tp yg meriahnya, bila dh time semua kawan2 ofis hubby sampai, derang dok lepak ramai2 borak2, yg anak2 bermain bunga api, dentuman mercun, dan juga percikan bunga api ke udara, mmg terasa sngt2 kemeriahan hari raya tu..
Yg berkipas tu, tetap berpeluh2 gigih mengipas,hehehe nasib jgk le ada Abg Kas tu, klu x, mmg tak kipas le sate dn otak2 tu, amacam? mggu ni, boleh lg ke?hahahahaha..
Baik di luar kecohnya, di dalam pun tak kurang jgk, kawan2 anak Lin,Naz pun penuh satu ruang, biar le, kali tu je derang nak release tension, mggu ni dh exam, yg kt dapor lak, sibuk pula dgn projek serundingnye, sapa lg klu bkn tetamu misteri Lin tu,Shai..terima kasih dn terharu le Lin, sbbnye tak sangka lak, Shai turun semata2 nak memeriahkan majlis Lin ni..Awokkkk
Terima kasih le bt semua tetamu yg dtg, baik di kalangan kawan2 Lin dan juga kawan2 hubby Lin, jgn serik ye..
Ermm kowang layan le gambar2 tu ye, abaikan le yg mana2 over face tu..hahahaha.
Menu-Istimewa dr Man Janggut Catering.(Dir)..mmg sedap!!



P/S: Mggu ni lebih meriah lagi...geng KAMIE semua akan turun sama2 memeriahkan mjlis Openhouse Trip Ke-2 pulak.

Good Luck!!!

11:28 AM 2
Salam semua...

Apa kabar ye? dh lunch ke? ye ye makan tetap kena makan, walaupun badan makin naik kembang,miahahahaha
Oleh kerna gambar openhouse ofis hubby lum sampai2 lg ni, so lambat le sikit ye Lin update, tp klu korang nk tgk cite2 panas berkipas dan beraya, korang klik sini dan sini..
Ok le, utk en3 hrni, Lin nak ucapkan dan doakan kepada semua anak2 yg akan menduduki peperiksaan PMR esok 7hb Okt..terutama utk anak Lin si Naz, "good luck babe, Mak doakan semuga kakak berjaya dan dpt ketenangan dlm menjawab semua soalan2 ujian tu nnti yek","jgn gabra, jgn panik, bwk2 relax dan berdoa selalu ye" try ur best ok!..
Bt semua kawan2 Naz jgk..good luck..



P/S: Anak yg nk amik ujian, mak nye ni yg tak tentu arah, hrni nak gi bwk beli brg2 persediaan utk peperiksaan esok..hurmm..


Sunday, October 04, 2009

Konvoi Raya..

10:16 AM 3

Salam semua...

Alhamdulilah semuanya selamat smlm Mjlis Opnhouse kawan2 hubby, terima kasih yg sudi dtg terutama kepada Uncle Kasawari & Aunty Linda yg sudi bertungkus lumus mengipas menu yg berkipas..hehehehehe..tggu nnti update nye yek..
Balik semula kepada cite raya Lin dgn kawan2 tu, hr Khamis & jumaat tu Lin berkonvoi beramai2 semua beraya di rumah kawan2 lepak, fuhhh hr khamis tu 6 rumah, hr Jumaat tu 7 rumah kita gi, tumit kaki nak kematu, perut naik kembung, tp bg yg mengandung tu mmg naik dh naik le kan..hahahahaha
Riuh rendah anak2 yg seramai lebih 30 lebih org tu, jd kecoh gawat sampai ada incident yg berlaku kt anak Lin si Amat tu, jd terkedu semua hrtu..adeiii...
Ok le cukup dulu la, tak larat nak cite ni, nnti2 free Lin sambung lg k...hrni nak keluar beraya uma kwn2 ofis hubby lak...jumpa lagi yek...



P/S: Suasana raya mmg terasa smlm, tp mgkin lebih meriah kalau geng2 KL semua ada kan..hu hu hu..


Friday, October 02, 2009

Biskut Raya Trip Ke-2

11:14 AM 6
Salam semua...

Hahahahaha...Mari mari sila la jemput makan yek...miahahahaha..
Ha amik koo..ramai na yg dtg ltk mesej tanya, byk lagi ke kuih raya, ada lagi ke kuih raya..kekekek, tu tgk tu, kowang jgn takut, ni trip yg ke-2 biskut raya, yg trip per-1 dh abs, so sapa2 yg dh dtg sebelum ni, klu dtg lg skli, biskut dh lain lak..hahahahaha..
Thn lepas si Shai tu siap kira balang kuih Lin, thn ni, ha kowang kira le brp ye tu, kurang ke lebih ye..ermmm...hehehehe
Psstt ada lg tu yg lom kuarkan, tggu le 10hb yek nnti, yg tu lg specialll nyee....kekekeke
*gambar fresh baru amik ni td.


P/S: Tuan rumah lebih byk makan dr tetamu ler..hahahahahaa

Marhaban Raya Bermula..

7:48 AM 4
Salam semua..

Salam ceria dan senyum selalu bt semua, harap2 semuanya sihat sejahtera ye, maklum la, musim2 raya ni, makan byk, sana sini cirit birit,mcm2 penyakit,hahahahaha
Ok la, seperti biasa, bz melanda dr siang ke malam, mmg tak sempat2 nak ke sana sini melawat blog kwn2, tp berkebun kt FB tu sempat di sempatkan..hehehehehe
Malam kelmarin bermula la Marhaban raya rumah per-1 bg thn 09 kali ni, rumah kawan Lin,Azie, kebetulan dia baru melahirkan, so skli la dia bt majlis cukur jambul anaknya tu, ramai jgk jemputan yg hadir, selesai acara, biase le jamuan makan, tp mlm tu Lin x duduk makan lama, sbb hubby col, kt rumah ada org dtg, so terus menjamah2 sikit, pastu Lin terus balik, nsb mlm tu 1 rumah jek,hu hu hu...
Selepas ni ha jgn kata le, mmg tak sempat2 nak makan, ye le, klu dh 1 mlm 6 rumah, ha tak ke kembung perut tu nnti..muahahahahaa....yg penting? berat badan ku makin naik, naik, naik dan naik lagi..huhuhuhuhuhu....



P/S: Ala makan je le selagi boleh, esok2 je le diet...ada aku kisah? hahahahaahahah


Thursday, October 01, 2009

Raya Dan Beraya Lagi..

8:32 AM 4

Salam semua...

Apa khabar semua? Selamat Hr Raya..heheheh ye la masih dlm mood hr raya lg ler...
Apa2 hal, Lin mohon maaf kerna 2-3hr ni kurang ada masa kt blog ni, bz sikit, siang hr bz dgn anak2 sek, mlm hr bz dh dgn marhaban, mlm smlm dh start, so mmg tak sempat2 nk ke sana sini jenguk blog kwn2, klu ada pun, sempat Lin berkebun je kt FB tu,muahahahaha..
Ni nk cite mlm kelmarin beraya, mlm tu hubby demam, so Lin dgn Yati, Midah pakat nak ke rumah Fina(FB), plan menjd so sampai jgk le ke rumah dia, borak2 beraya dan bergambar, kami di hidangkan dgn roti nan,masak ke?miahahahahaha sedapppp!
Selepas rumah Fina, kitaorg serbu lak rumah Effa(mak andam), jalan kaki je, sbb rumah dia lat 3rumah je dgn Fina tu, mmg dh janji kan, so tuan rumahnye dh siap sedia dgn mee hoon goreng dgn mee goreng, weiiii mana x gumuk aku ni weiii.....makan dan makan lagi..hu hu hu..
Terima kasih ye, Fina & Effa, ko jgn lupa dtg uma aku lak 10hb ni...hehehehehe
*Ptg ni beraya lagi, kira2 5rumah nk serbu..hehehehe


P/S: Dh mcm artis kt rumah derang ni, sakan bergambo ko...hahahahahaha