Bak Kut Teh Halal???

Salam semua...

Yummy3x...sedapnye...lama dah tak dpt makan 'Bak Kut Teh' ni sejak atok cina Lin meninggal, dah tak dpt lagi merasa, tp atok Lin klu buat semestinya dia masakkan ramuan2 yg halal, sbb nya rumah atok Lin tu mmg tak masuk 'ouk ouk' (Babi) okay, ye la, anak menantu dtg semua melayu islam, pinggan cawan periuk kuali semua nak kena jaga ok..kira timbang rasa jgk la kan, nak makan kt restoran jek..
Tp bru ni Lin terbaca metro, ada Karnival di KL menyediakan makanan Bak Kut Teh ni menggunakan ramuan2 halal..so korang yg dekat tu apalagi, pi le mencuba rasanya..mmgg sedappppp!! baik utk kesihatan...

Bak Kut Teh halal


KUALA LUMPUR: Makanan kegemaran masyarakat Cina, bak kut teh, yang pertama kalinya disediakan dengan menggunakan resepi halal boleh dinikmati di karnival "Fabulous Food 1Malaysia" di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) pada 18 hingga 20 Disember ini.
Pengarah projek dan perhubungan awam Expomal International yang menganjurkan karnival itu bersama-sama Pelancongan Malaysia, Eileen Chew, berkata ia akan disediakan oleh chef eksekutif Hotel JW Marriot di sini, Zaffar Abdul Samad untuk 300 pelanggan setiap hari.
"Seperti makanan tradisi masyarakat Melayu iaitu nasi lemak yang boleh dinikmati oleh semua rakyat Malaysia, kami juga mahukan makanan tradisi popular masyarakat Cina ini mampu dirasai oleh kaum lain," katanya kepada pemberita di sini hari ini.
Hidangan halal itu akan menggunakan ayam, makanan laut dan sayur-sayuran yang akan dimasak dengan 10 jenis herba seperti anjalika, bunga cengkih dan kulit oren

*Sumber dari sini


30 comments:

  1. oh yaka?bole try pasni..hye lm x singgah

    ReplyDelete
  2. Walaupun benar-benar halal tapi kerana namanya rasa was-was juga. Kena selidik betul-betullah.

    ReplyDelete
  3. i x pena mkn bak kut teh sbb takut x halal... r u sure bak kut teh halal

    ReplyDelete
  4. buy valium online 50 mg valium effects - valium united pharmacies

    ReplyDelete
  5. diazepam overdose dosage diazepam withdrawal - diazepam 2mg dentist

    ReplyDelete
  6. cheap lorazepam long break ativan addiction - side effects to ativan medication

    ReplyDelete
  7. buy zolpidem online ambien side effects dizziness - zolpidem tartrate 10 mg tablet buy

    ReplyDelete
  8. lorazepam vs diazepam diazepam buy - efectos del diazepam 10 mg

    ReplyDelete
  9. buy diazepam pink diazepam 10mg - buy diazepam tablets online

    ReplyDelete
  10. ambien online no prescription how many 10mg ambien - ambien for sale

    ReplyDelete
  11. ativan price ativan overdose after effects - ativan gtt alcohol withdrawal

    ReplyDelete
  12. buy zolpidem zolpidem tartrate en espanol - zolpidem no prescription needed

    ReplyDelete
  13. lethal dose of diazepam diazepam generic for valium - dea drug schedule diazepam

    ReplyDelete
  14. cheap lorazepam ativan use with elderly - lorazepam 1 mg watson

    ReplyDelete
  15. where to buy xanax online no prescription xanax and alcohol party - buy xanax online no prescription mastercard

    ReplyDelete
  16. xanax without a perscription xanax dosage rls - xanax 5 panel drug test

    ReplyDelete
  17. intravenous diazepam dosage diazepam withdrawal - diazepam nasal spray

    ReplyDelete
  18. buy ativan online lorazepam to buy uk - ativan zyrtec

    ReplyDelete
  19. buy soma online no prescription buy soma online canada - christmas radio online soma

    ReplyDelete
  20. buy ambien online ambien cr dangerous side effects - ambien cr yellow

    ReplyDelete
  21. discount soma buy soma muscle relaxant online - buy soma us

    ReplyDelete
  22. buy valium online valium 5mg street price - valium 5mg tablets diazepam

    ReplyDelete
  23. buy ambien online ambien cr 12.5 best price - is mixing ambien and alcohol dangerous

    ReplyDelete
  24. generic soma can order soma online legally - carisoprodol pill identifier

    ReplyDelete
  25. ambien for sale online ambien cr side effects dry mouth - price generic ambien walgreens

    ReplyDelete
  26. soma pills buy soma today - buy-soma.com

    ReplyDelete
  27. buy ambien online ambien video for sale - ambien side effects sleep driving

    ReplyDelete
  28. buy soma online buy soma online mastercard - soma hair drug test

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi .
Komen Anda Amat Sis Hargai .

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Thank You again..