Tuesday, December 01, 2009

Cerita 3 Hari Raya

Salam semua...

Hehehe apa kabar korang semua? harap2 semua nya bertambah2 le berat badan ye, gebu dn montel macam Lin ni,huahuahuahuahua...
Sori la ye, dh berapa hari ni Lin dok sepi je, bz le sikit kuar dgn kawan2, ni pun bru je blk dr melepak kt taman sampai bersarapan, mlm td baru sempat masuk gambo2 beraya kt Picasa, so korang leh la gi tgk skodeng yek..
Jom2 layann cite pendek raya Aidil-Adha edisi pendek selama 3 hr 3mlm berlarutan..heheheheheheh


Hari sebelum raya, Lin & Family bertolak ke Sabak Bernam menjenguk mertua, lama dah x balik, so dr pg dh kuar tp jalan sgguh sibuk, jem sana sini, jd nye sampai sana lewat ptg, rehat2 makan2, malam terus bertolak blk ke JB, bygkan la, 1 hr dok dlm kete, naik kematu muntut ku ini, menuju ke Selatan, lagi la teruk jem nya, semua berpusu2 nk blk kampung..adeiii akhirnya sampai kt rumah jam 2am, tetamu jauh dh sampai tertido kt luar, sapa lg klu bkn Shai..sian sian

*Lagi gambar klik sini
*ptut le retak lantai rumah ku itu..hahahahaa



Dek kerna tido pun lewat, jd nye pg Raya tu kesiangan le semua, sedar je terus kejutkan anak2 semua, bersiap dn terus menuju ke rumah Mak, sggh dulu uma Yati amik Nasi Ayam, TQ sedappp!
Sampai rumah Mak, adik Lin no-2 dh sampai dh, yg No-3 je yg takde, apalagi seisi makan2 le bermula, yum3x sedap2 semua juadah raya Mak thn ni, raya thn ni acara korban di tangguhkan ke raya ke-2, sbb takut x sempat nak solat Jumaat, duduk borak2 dlm tghri baru Lin beransur blk, sggh ke Giant belanja brg dapo, alang2 dh keluar terus le skli pi belanja..

*Lagi gambar klik sini


Selesai belanja, kitaorg lepak2 sat kt uma, hubby tido, yg lain2 sibuk le 'berkebun' kt FB, hehehehe Lin kemas2 brg belanja tu, dlm pkl 3pm kitaorg keluar gerak ke Sedenak uma CMG, dh janji awal2 dgn Kasawari nk ke sana, sampai sana, mcm biase Mak Yah sampai tertido2 menunggu kedatangan Kamie semua..hehehehe maaf agak lewat sampai..
Menu kali ni, dasyatt, lauk2 raya rendang, kari ayam, serunding, lemak lodeh, & macam2 le, tp yg spesel nye 'tetel masak asam pedas' fuhhhh menjilat jari kaki..opss jari tangan le..hahahaha
Terima kasih ye CMG..bt susah2 aje..hehehehehe

*Lagi gambar klik sini

Hahahaha...bt per-1 kali nya ke K-Box karaoke, si Shai tu berbaju melayu, nasib jgk si Kasawari sempat tukar tu..hehehehehe
Balik je dr uma CMG kitaorg nk survey le karaoke baru kt Sutera mall tu,K-Box..bole tahan dn mmg berbaloii, hege berpatutan, tak mahal dn tak le murah sangat, so enjoy le, yg best tu Lin sgguh teruja sehh, dlmnye semua di penuhi dgn deco color pepel, jgn mare okay!hahahahahaha..
Tp pembetulan okay..'K' bkn le bermaksud 'Kasawari' hahahahaha sebab tu le owang tu overacting ..hahahahahaha

*Lagi gambar klik sini

Hari Sabtu, Lin ke Sgpura dgn Shai, ada hal sikit, hehehehhe takde apa yg di beli sbb masa suntuk, blk dr Sgpura, amik daging, pastu Lin,Shai & anak2 semua ke Pasir Gudang, rumah kawan hubby,Asmarita, dia jemput mjlis kesyukuran baby nye, hubby dr keje terus ke sana, macam2 menu ada, lemang semua bakar sendiri, sedap2 rasanya...
Blk dr sana ke Giant jalan2 cuci mata, layankan anak2 je..hehehe

Hari mggu dan juga hari ke-3 raya, Lin, hubby, Shai dan juga Amat keluar bersarapan, pastu jln2 lagi ke Giant baru tu, melayan kan karenah si anak bujang tu nak beli kereta control dia..layannnn le bang oii...
Dlm pkl 1pm, kitaorg gerak keluar ke Nusa Bistari, ke Seduissant Spa&Body Beauty, kitaorg bt facial muka, ada la dlm 2jam gitu baru selesai, punya la lama sampai tertido di btnya, siap hubby amik package lg tu, bagus2 janji Lin free tumpang sekaki,muahahahaha
Ptg blk rehat2 dlm pkl 7pm kitaorg keluar ke Airport Senai, menghantar Shai blk ke KL, naik Awan Dania tu (Fire Fly), ramai yg kata mahal hegenya..huhuhu
Terima kasih ye Shai, sudi berhari raya bersama family Lin, harap tak serik yek... :)

*Lagi gambar klik sini


P/S: Selamat sudah cite raya, lepas ni tiba sudah musim 'mengawan' ( kenduri kawin)..hehehehehe

1 comment:

Makluman .
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita harian Sis, Family, Kawan-kawan dan juga resepi masakan. Dan juga ada sesetengah entry tu Sis Copy dan Paste dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Sis izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com