MsjBox Holiday Ending Story

12/31/2009 07:30:00 AM


Salam semua...

Sambung lagi episod terakhir cite MsjBox holiday kali ni..he he he..
Setelah masing2 berpisah membawa haluan sendiri, hanya Lin,hubby & Kasawari je yg masih bermalam di Cherating, sbb terlalu kepenatan, lgpun hubby Lin isnin tu dh balik semula ke Paka bekerja, so hubby Lin rekmen ajak tido di Sanctuary Resort seperti yg dh awal2 kitaorg plan, cuma Che Mat last minit x jd ikut...he he he

Sanctuary Resort,Cherating, dekat Kg Sg Ular, tp x nampak plk ular nye..eeee klu ada pun, Lin dh larikk dulu laaaa..ha ha ha

Tp yg teruja dn seronok sangat, iaitu kanak2 ribena ni, ha ha ha nampak je swimming pool masing2 dh tak sabar nk terjun..tp bilik dpt check in dlm pkl 4pm so kitaorg dok pi jln2 kt tepi pantai sana, belakang resort ni je, nyaman di tiup angin sepoi-sepoi yg reti bahasa tu time kitaorg punya bdn panas melekit..he he he

Check in je, xtvt per-1 sepasang burung itu,Kasawari & Linda adalah tido di tilam empok tu, fuhhh jenuh anak2 menunggu ayah nya bangun nak ajak pi mandi swimming pool, ke ke ke lastly yg lebih sudu dr kuah iailah bapak2 nya plk..aksi terjun menerjun tu, selam menyelam tu, amboiii bapak nye lak yg overacting, termasuk le hubby Lin tu..ho ho ho...

Malam kitaorg x kemana, xtvt makan dan borak bergossip je, he he he, Lin masuk tido awal, lepas tu ntah la sapa lak yg lmbt tido, terus x sedar mcm kayu tido..
Pg2 sepupu Lin dh sms, dia pun dr Trengganu nak blk Jb, so dia ajk skli jln, ok jgk tp pecut sungguh dia, sampai tersesat Lin & Kasawari di bandar kemaman tu di tgglnya..hu hu hu
Dlm perjalanan sempat sggh amik gambar di Pekan, tp rasanya laut ke sungai ke tu? apa2 je le, yg penting nmpk tulisan nun di jauh tu..ke ke ke

Dan persinggahan terakhir kamie, di bandar mersing,Johor, lamanya Lin x kesini, waktu kecik2 je arwah ada abah ada bawak ke sini, kitaorg sggh makan, sambil lihat pelabuhan Feri yg nk menuju ke Pulau Tioman tu, ada sekumpulan family sedang menjala, byk jgk hasilnye tu, walaupun kecik2 je ikannya...seronokkk...
Sampai di Kota, Lin dan Kasawari berpisah membawa haluan masing2, kesesakan akibat traffic light x berfungsi menguji kesabaran mata Lin memandu, tp syukur alhamdulilah semuanya selamat sampai di rumah...
Jauh perjalanan luas pemandangan, sambil buka minda, byk timba pengalaman....

Akhir sekali, .."Terima Kasih Semua"!!!!! ala2 Alleycats..he he he


P/S: Pengalaman byk memberi pengajaran, kegagalan byk memberi dorongan utk terus lebih usaha ke hadapan..tggu dan lihat xtvt/program seterusnya...

You Might Also Like

2 Comments

  1. salam..
    bestnya dapat g bercuti bersama keluarga..

    ReplyDelete
  2. Salam Sis Lin ....selamat tahun baru ya!!! ^_^

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com