MsjBox Holiday Story-Part 1

12/30/2009 03:41:00 PM


Salam semua...

Aduii lama sungguh x update ni, dh rasa kekok nak menaip ni,hehehe...bkn nye lupa, bukan nye merajuk, tp maklum la sibuk dgn persiapan anak2 sekolah ni, mana nk settlekan pembelian buku, mana nak cari brg2 sekolah, kasut sekolah, baju sekolah, bukan nye last minit tp ini je masa yg ada selepas berakhirnya Msjbox Holiday tu...
Ini pun rasa dh tercicir dh update cerita ni, ramai kawan2 yg lain dh abs
merapu update..he he he, takpe la janji ado..kekekeke

25hb Dec,Jumaat pagi jam 5.30am Lin dan Family juga abg Ross, dh bersiap sedia memulakan perjalanan, col kasawari kitaorg tggu kt Kota tinggi je, so sampai sana kita sarapan dulu, jauh tu perjalanan, sampai si yana dok uwek uwek dekat 20x rasanya...sian dia lemak loonglai..
Sampai di Cherating,Ranting Resort, dekat pkl 11am lebih, rupanya Lin le rombongan paling awal, hehehehe, so kitaorg makan dulu sementara menunggu rombongan trip dr KL sampai..
Bila semua dh berkumpul, dh bersiap sedia, Lin roger2 dgn Fatisha, dia ahli MsjBox wakil daerah Pantai Timur yg join holiday kali ni..byk persiapan dia yg jalankan dn uruskan di sana..thankx a lot...jgn serik ye..


Dah mmg hari Jumaat, so kaum bapa2 keluar la mengerjakan solat jumaat so tggal la kaum2 ibu menunjukkan kepandaian masing2 memacak khemah masing2, bila sampai je kaum bapa, derang plk kasi adjust balik, kang takut salah pasang ada yg x kalis goyang plk..ke ke ke

Ha ini la dia si Fatisha tu, bisnesswoman terbesar industri cendawan di trengganu ni, masih bujang, dan not available,ha ha ha sapo2 yg dok berkenan, mai sini amik borang cendawan..he he he terima kasih banyak2 Fatisha dan murid2 praktikal nya, Fida, izzati, asma, ermm sapo lg ek, lupa la nama dia..he he he mereka ni byk membantu terutama menyediakan persiapan bbq tu, mmg enak lazat respi nenas bakar tu...terima kasih daun keladi,lain kali join le lagi..ke ke ke

Yo yo...xtvt santai tu, sambil makan sambil bergossip, sambil makan sambil berposing, mcm2 aksi gelagat waktu makan bbq ni,..ha ha ha...yg pelik tu, yg mengipas x le kotor baju putih tu, yg dok makan tu over plk kekotoran nya..ha ha ha nampak sangat le kowang ni kuat makan yek..muahahahaha..


1..2..3..shoot action, kekeke itu aksi Che mat kita, berat tu woo camera dia, jgn main2, tp jap2 konfius ni, Che Mat ni dok amik gambar sapo? skodeng owang mandi ka? ha ha ha...
Nasib le Lin x mandi, klu x abs candid semua gambo mandi Lin masuk blog/FB kang..ha ha ha..
Apa2 pun, gambar2 dr shoot Che Mat mmg canggih dan cantikk..!! tggu
je ni nk cilok..ha ha ha


Senja menutup tirai, malam pula menjelma, xtvt malam mcm biasa le, tiap2 thn mesti le acara perkenal diri atau suai kenal, mmg betul kata Kasawari tu, lebih dr dh kenal pun semua yg ada, yg baru nk mengenal geng Fatisha tu je, yg bujang2 mato dok menjeling je waktu seisi perkenal diri tu, yo la semua tu masih single mingle lor..ha ha ha potong potong potong
So selesai acara suai kenal, acara tukar2 no HP lak..eh silap tukar2 hadiah..ha ha ha masing2 kelam kabut waktu nak bertukar2 tu, lbh2 lagi kanak2 yg kecik2 tu, eeee takut benar x dpt hadiah le, last2 berjaya gak semua perolehi hadiah masing2..mcm2 ye hadiah kowang dpt...kekeke

Malm pula tiada xtvt yg di lakukan, kiranya xtvt bebas la, mana yg ada keluar pi jalan2, yg dok sembang kt chalet pun ada tgk tv, Lin dok kt khemah borak2 dgn kak CT & Jun, bila mato semua dh kelat so masing2 masuk le ke khemah sendiri, tanpa di sedari, dlm jam 1am lebih hujan mula turun, mula2 gerimis mengundang, lama2...tolong! tolong! khemah masuk air ni, Lin dok jerit2 x de yg dngar, last2 goyang khemah bru le kak Ct dgn Che Mat tu muncul jd penyelamat, rupanya khemah si Shai dan Lily awal2 lg dh masuk air, ha ha ha..ishhh tragedis betul le, dpt rasakan bagaimana keadaan mangsa banjir ketika itu..hu hu hu

Haaa gini le rupanya..ha ha ha...ini baru mangsa banjir perkhemahan, dh mcm rakyat palestin kelaparan..belom lagi betul2 jd mangsa, ntah cmne le gayanya ha ha ha ha
Time ni jam dh pkl 4am lebih, hujan masih turun, ada yg mengagih2kan beras eh silap, beralihkan anak2 masing2 ke chalet, kang ada yg kena demam plk tido dlm khemah tu...yg msh bertahan khemah si Kasawari,mahall tu, klu masuk air jgk ntah le, campak je uma aku..muahahahaha..

Pagi 26hb Dec, masing2 bangun awal, tp ada jgk yg x tido semalaman, semua dok bersiap2 dn juga dlm kelaparan, hujan masih turun, siap je semua, kitaorg menuju ke warung kedai untuk bersarapan pagi dulu, dh konyang semua balik mengemas, dok terpinga2 jgk semua, nk bt xtvt apa la ek, dlm keadaan lecak, dlm keadaan yg dh cantik2 berbaju oren, so tiada apa game dan juga xtvt di jalankan, hanya sekadar cabutan bertuah dr hampers Shai, hu hu hu.. mmg agak terkilan diri ini mengenangkan pengalaman dan kenangan kali ini huwaaaa

So perkhemahan kali ni seperti biasa la, acara melompat di tepian pantai..ha ha ha
Sapa lompat paling tggi dia lah 'burung Kasawari' satu2 nya..yg x tinggi bukan burung le namanya...ha ha ha..
Itu le kenangan bersama Geng K.A.M.I.E...yehaaaa
blacklist terus aku resort ni...

*Bersambung jugak ni..ngeh ngeh ngeh...


You Might Also Like

0 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com