Wednesday, December 30, 2009

MsjBox Holiday Story-Part 2


Salam semua..

Bersambung dr en3 sebelum ni, kami tinggalkan segala kenangan suka duka kamie di Ranting Beach Resort itu dgn penuh ceria dalam gundah,hu hu hu, so kamie bergerak ke Fatisha Agro Farm, pemilik usahawan/pembekal cendawan terbesar di Trengganu juga merupakan ahli MsjBox kita, mmg agak membanggakan Lin tgk wanita ni.
Perjalanan memakan masa cuma dlm 15minit je ke sana dr tmpt kamie menginap tu, dlm keadaan mengantuk dan kepenatan x cukup tido, tp kamie tetap dtg melawat memberikan sokongan padu dgn apa yg di capai oleh Fatisha..syabasss!!!

Siap ada cafe lagi, ala2 konsep di kampung sbb atap cafe tu guna daun nipah je, sungguh kreatif, so biasa la, posing memosing dulu yek..ke ke ke arghhh gumuk nye aku!!! huwaaaa

Nama cendawan ni, 'black jelly' betul ke? ermmm species cendawan baru dr ladang Fatisha ni, mmg agak jakun sikit, sbb x pernah jumpa dan makan lagi cendawan ni..

Lihat tu, seisi penerangan dr tuan punya ladang, asyik dn tekun semua mendengar, dh mcm lawatan kanak2 sekolah pulak yek..

He he he..ye x ye jgk yek, apsal aksi Lin kt ladang ni asyik dok teleng menyenget je kepala yek..muahahaha..
Mak dara 3 pingitan..Linda, Linn & Kak Ct..

Uiskkk laki sapo le tu..adeiii nsb ilang bau kambing tu, klu x ada yg dok tido luar kang...tp pelik, kambing ni asyik dok ngikut je geng kamie bt lawatan, agaknye dh tersangkut dgn minyak wangi abg Sabar tu kot...embekkkkk

Lastly mcm biasa, aksi posing maut dr kamie dan tuan punya ladang,Fatisha&the geng..yg best dpt juga mkn free cendawan goreng respi dr Fatisha Cafe..
Terima kasih ye Fatisha dgn layanan yg di berikan, x sangka kamie boleh sampai ke sana dn beramas mesra dgn semua,.
Dalam jam 2pm lebih puas melepak dn berborak, bru semua bergerak menuju balik ke destinasi masing2, Retna, Jun, Shai, Kak Ct & Family, Kiki, Sodep juga Rossli semua pulang ke KL, Lin dan Kasawari masih lagi bermalam di daerah Cherating, di mana? kowang tggu jap yek..
Tang seisi perpisahan ni la yg sedih dan hiba, byk kenangan terukir bersama, yg jauh yg dekat semua bersatu, terima kasih skli lagi bt semua, ada rezki ada umur kita jumpa lagi..hu hu hu


*Bersambung plk en3 yg seterusnya...he he he

0 Orang Komen:

Post a Comment

Penafian :
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita Saya, family Saya, kawan Saya dan juga resepi masakan Saya. Dan juga ada sesetengah entry tu Saya C&P dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Saya izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Saya disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988..
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com