Ikan Goreng Bujang & Mee Rojak

4/21/2010 05:06:00 PM


Salam semua..

Kan dah kata, kalau rajin tu dtg, mau 1hari berbakul2 Lin update..hahaha tp kalau tak rajin, semua cite kasi lipat yek..kekekek
Isshhh hrni buntu idea mau masak apa, my hubby pun ntah sampai kul bape dr Trengganu kang, so keluarkan ikan kembong, perap sekejap, terus goreng, dah siap potong2 bawang ni, konon2 nya mau masak kicap, tp bila siap goreng, anak bujang Lin,Amat amik seekor, yg sorg lagi amik seekor, last2 anak2 cakap, tak payah masak kicap, goreng pongg sodapp..! lagi sonang kejo....kekeke


Yang ni pulak, waktu nak pi amik Amat sekolah, singgah jap beli goreng pisang tanduk, lama tak makan goreng pisang, tup tup nampak plk mee rojak tu, sedap tu, beli le sebungkus buat jamah,hahaha kang kempunan mau tersondol kaki, masuk longkang..kekekeke
Yum3x...mmg sodap, makan sikit jek, sbb hrni hari Rabu, so ada pasar malam,haa apalagi..mau beli 'TONGKING AYAM' lor..muahahahaha



P/S: Jadi 1 kewajiban bila ada pasar malam, mesti nak beli itu tongking...hehehehehehe

With Love

4 Comments

  1. Nampak sedap jaa ikan kembung tuh cik Lin. Tambah plak dengan sambal belacan. Dua ni saja pun dah cukup. Hehehe!

    ReplyDelete
  2. wah sedap tu, ni pun nk makan ni, lauk ikan goreng dan sayur nangka msk lomak. lapar dh, jom makaan....

    ReplyDelete
  3. ikan tu cecah sambal kicap..perh memang sedap sis.

    ReplyDelete
  4. sALAM

    Ikan tu kalau bakar cecah air asam limau, Hmmmm hingga menjilat jari !

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com