Tuesday, April 13, 2010

Jadi mewah tulis blog..


Salam semua...

Ermm lihat lihat ! Lin rasa terpanggil plk nk bt en3 ni, ye la sebagai seorg blogger ada rasa perkongsian perasaan gembira bila membaca ceritanya, sebelum ni ramai yg pertikaikan seorg blogger tp jika kita tidak salah gunakan pnulisan kita dalam laman blog kita, haa ini lah hasilnya..buat duit dgn hanya menulis blog saje, kita tak memaksa org baca cerita kita tp cerita kita yg membuat semua orang nak membaca dan nak amik tahu..ermmm
Syabas buat RedMummy..hrni muka depan MyMetro Variasi tersebar cerita, Lin sebenarnya suke membaca blog dia sebagai silent reader, sampai ada masa dok suntuk kt situ jek, mcm2 cerita dia menulis, mmg boleh asyik..lg 1 kt fan club Fb dia..mcm2 komen, beratus2 yg masuk, klu nk cepat dan terus live borak dgnnya, kowang follower twitter dia, itu jam jgk kak Red ni balas..hehehehe

Lagi cerita2 kowang baca di sini..cuma Lin nak copy tip2 dr Red Mummy, mcm mana nak buat duit dr penulisan blog..hehehe..

Panduan menjana pendapatan menerusi blog:

1. Individu mestilah mempunyai Internet serta komputer riba yang mudah dibawa ke mana-mana.
2. Mulakan membaca blog popular kemudian tinggalkan komen pada lima blog popular ini.
3. Kemudian untuk setiap blog yang sudah diberi komen, cari pula blog lain kemudian tinggalkan tiga komen di situ begitulah seterusnya sehingga iaa berkembang.
4. Buat template yang menceriakan dan bukan hanya mengambil template sedia ada.
5. Setiap hari pastikan anda membuat 10 catatan, setiap catatan disiarkan tiga atau empat jam. Ini bagi memastikan blog sentiasa menerima kunjungan.
6. Mendaftar dengan laman web Nuffnang untuk memastikan blog menerima iklan daripada Nuffnang.
7. Rajin serta tidak kenal erti putus asa.




P/S: Selepas ni makin bersemangat jiwa nurani ku ingin berblogging...bkn kerana duit, tp byk cerita yg ingin di kongsi bersama..huhuhuhu

11 comments:

  1. yep, kena caranya mmg bagus blogging ni

    ReplyDelete
  2. i cant even write 1 post a day, how to write 10 posts?? o.O

    ReplyDelete
  3. perlukan pengorbanan, ilmu dan penulisan yang baik. Kena buat perlahan-lahan dan kalau matlamat nak duit sahaja pun boleh cuma cara kena betul. kalau memang minta blogging, tulis sahaja apa yang bagus terutama sekali dengan cara berkongsi ilmu. (apa sahaja ilmu. ilmu hitam pun boleh, kalau beranila hahaha). Duit akan datang dengan sendiri nanti.

    ReplyDelete
  4. Kelhome..

    yup..that's right..jgn salah guna,pasti jd baik...

    ReplyDelete
  5. Kenwoii: same to me, but i juz read and read the other blog, so the idea come over me..hehehehe

    ReplyDelete
  6. chaiyo sis..satu hari sis akan jd sepertinya :)

    ReplyDelete
  7. salam linn...Linn bolehhhh...tapi bukan boleh belahhhh, tapi boleh menulisssssss!!!!!!

    ReplyDelete
  8. Timmy:
    Yup..mmg menulis boleh dgn apa cara skli pun..tp kena la autoupdate..klu kena cerita bahan yg dh lama,sapa yg mau baca..
    tp kan,Lin lebih suke menulis dgn cara tersendiri, tak kira le bahasa apa, tp cara kita bukan hipokrit..kan..
    thankx 4 advise...

    ReplyDelete
  9. Mat & Tiha:

    oh oh..insyallah..semua org inginkan kemajuan..klu 'dia' boleh,mengapa kita tidak kan..bukan semata mencr duit tp kepuasan yg di cari..hehehe

    thankx allz..korang le supporter lin...huhuhu

    ReplyDelete
  10. kaya tul dia..
    memang melampau2 tu..ahakz..

    ReplyDelete
  11. Long Hafizz:
    rezki dia..rezki kita sapa yg tau..hehee

    ReplyDelete

Makluman .
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita harian Sis, Family, Kawan-kawan dan juga resepi masakan. Dan juga ada sesetengah entry tu Sis Copy dan Paste dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Sis izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com