Wednesday, April 21, 2010

Nak SAMAN ???


Salam semua..

Cerita di bawah ini adalah benar belaka tidak yang tidak benar melainkan benar2 belaka..huhuhu
Lokasi: Tmn Bukit Indah area Tesco dan Jusco.
Jam: 9.45am

Sedang Lin dalam perjalanan menuju ke Bank, traffic light mula merah, so menandakan berhenti, dalam menunggu puya tunggu, dok perati....
sekali OK.
dua kali OK lagi..
tiga kali, mula la X OK..
empat kali, ni memang betul2 X OK..
poooon poooon tiiiin tiiin kat belakang..akhirnya Lin jalan juga, dalam dok pusing stering terpandang kelibat seorang memegang walkie talkie kt tiang lampu,, hati mula x sedap dan mmg x sedap..adusssss mesti kena le..mesti punyaaa..
Dan akhirnya, turun di Tesco tu, jejaka misai menahan suruh ke tepi, ayooo dah kena dah,huhuhuhu lihat cermin belakang, ooo kete yg hon Lin tu pun kena juga, ok la xpe, terus ketepi berhenti..
Belum pun Lin turun, cina kete belakang tu dah turun terus kedepan menuju kete Lin, jejaka misai tu belum sempat bukak mulut, cina tu terus bercakap.

Cina: ayooo datok, mau saman ka? itu lampu talak betul ma, wa tggu belakang dia*tunjuk Lin* tarak jalan, wa kasi hon kete ma, berapa lama mau tunggu, kasi repair la itu lampu, bukan saya salah ma.
Lin: betul, saya tunggu dekat 4x dia tak hijau.,saya jalan la, ermm diam sekejap.
Jejaka misai: Ye saya tahu.
Cina & Lin: dok ternganga..**dalam hati*dia tahu??? abs tu buat apa tahan?
Cina: abis, apasat datuk tahan?
Jejaka misai: sambil senyum terus menjawab, MAAF takpe boleh jalan *sambil menunjuk tangan suruh jalan..
Cina & Lin: trima kasih..eeee sabo je le aku..
MOTIF !!!



P/S: Kalau kena saman tadi, mau Lin amik gambo dia sebarkan dekat BLOG dan FaceBook nnti..huhuhuhu


With Love

6 comments:

  1. haha lawak-lawak dengar cerita lin ni

    ReplyDelete
  2. heheehe....lawa citer nie :D

    http://nomborsebelas.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. hehe nasib baik kak lin tak kene saman..
    klu kene saman gak, kak saman balik jkr yg selenggara lampu tu hehe,
    jkr ke pbt? tak kesah la hehe..

    ReplyDelete
  4. ekekekek.. ye lah. betul!
    aku pun slalu buat cenggitu dan akan buat cenggitu.
    wat pe nak berlumut tunggu kalau lampu dia rosak!

    ReplyDelete
  5. apa motif ye.. agaknya dia ingat pompuan suka2 je nak suruh benti ye..

    ReplyDelete
  6. hehehe... kelakar pon ada... nasib baik sis lin tak kena saman & nasib baik cina tu ada nak baking sis sekali...

    ReplyDelete

Makluman .
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita harian Sis, Family, Kawan-kawan dan juga resepi masakan. Dan juga ada sesetengah entry tu Sis Copy dan Paste dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Sis izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com