Taktik gantung seluar/baju dalam..AWAS!



Salam semua..

Hurmm fikir-fikir nak update apa, ntah le buntu buntu kepala otak nie nak update cite, tp tak syokk woo xde cite kan, klu boleh nak gak merepak merapu bt mcm2 cite tp nak cite apa? lain le kalu pi bercuti ka, keje ka, mcm2 gak leh cite, ni dok uma jek, apa cite ada..hahahaha
Wokei..gambo atas tu hanyalah hiasan, dok belek folder Hp jumpa gambo tu, tp bukan dak Lily punya..hahahaha tapi gambo dr Giant, gambar waktu tgh belek2 baju dalam dan seluar dalam, balik dr Giant kelmarin, tup2 bkk paper KosmoOnline terbaca satu cite kes Along menganas dgn taktik baru untuk menakutkan si pemiutang..ayoooo seluar dalam baju dalam pun dia boleh bt modal ka takutkan orang..dasyat!..
So kita ingat2 la dek nun semua, biaq pi beli seluar dalam kat soping kompleks tu, x pe tak payah malu mau pegang nak try ke, daripada kena gantung dgn Along tu, adeii sapa yg susah, mereka dan keluarga mereka gak yg susah...huhuhu *Lu fikir le sendiri*
Jom baca sikit cite dr KosmoOnline nie.

Kaedah takutkan mangsa yang gagal bayar pinjaman 

KUALA LUMPUR: Along kini bertindak ganas mensasarkan isteri kepada peminjam yang gagal membayar balik pinjaman, dengan memecah masuk rumah dan menggantung coli serta seluar wanita itu sebagai amaran bagi menakutkan mangsa.Mangsa, Yong Choy Ling, 28, berkata, beliau terkejut melihat keadaan dalam rumah berselerak dengan sos cili dan cecair syampu bertaburan di lantai sebaik tiba di rumahnya di Projek Perumahan Rakyat (PPR) Raya Permai, Sungai Besi di sini, pada 14 Mei lalu.
“Pada mulanya, saya ingat rumah dimasuki pencuri kerana barangan elektrik seperti televisyen dan kipas angin serta barang kemas saya hilang.
“Ketika duduk seketika untuk menenangkan fikiran, saya berjumpa satu nota yang tertulis nama Sam bersama nombor telefonnya iaitu antara along yang suami saya jumpa untuk membuat pinjaman, dua minggu lalu, ” katanya ketika ditemui di Pejabat Ketua Biro Pengaduan Awam MCA, Datuk Michael Chong di Wisma MCA, di sini semalam.

Yong berkata, selepas membaca nota itu beliau turut melihat dua colinya yang diconteng menggunakan pen digantung pada tingkap rumah manakala seluar dalam yang diambil daripada almari pakaian disangkut pada tombol pintu bilik.

Katanya, beliau percaya kejadian itu berpunca daripada tindakan suaminya yang membuat pinjaman dengan Sam sebanyak RM3,000 untuk menjelaskan ansuran kereta.
“Saya tidak tahu motif mereka berbuat demikian, kerana yang berhutang adalah suami saya malah saya tidak pernah berjumpa Sam atau kuncunya.
“Keadaan ini agak menakutkan selain kami perlu menanggung kerugian akibat barangan elektrik yang dicuri itu, ” katanya.

*Lagi cite sila baca di sini 


P/S: Lin punya byk G-string, nak ke Along tu? kasi yg tak basuh seminggu punya..pengsannn terus ! hahahahaha


With Love

6 comments:

  1. Tips dapatkan trafik ini aku dapatkan dari blog sahabat kita digengblogger, jika inginkan trafik yang mantap baca tips disini http://myvitrd.blogspot.com/2010/05/tips-tingkatkan-trafik-menggunakan.html

    ReplyDelete
  2. adoi..yang masih ada pinjam kat along tu ape la.a...

    ReplyDelete
  3. takda menda lain ke along tu nak gantung..


    langsir ke contohnya.

    ReplyDelete
  4. moral of da story..jangan pinjam ngan along@ceti haram..tu aje..

    ReplyDelete
  5. nasib baik tak jadi bahan modal me.... along along tersebut.


    peringatan - jangan dekat pun dgn along

    ReplyDelete
  6. aku klu dpt coli tu, aku bt modal lancapan je. kuikuikui

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi .
Komen Anda Amat Sis Hargai .

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Thank You again..