Monday, May 03, 2010

Shahir tersingkir minggu ke-7



Salam semua..

Huhuhu ku sangka panas hgga ke petang, rupanya mggu ke7 dia tersingkir, sama juga dgn migggunya di mana Aril terkeluar waktu musim AF7..aduhhh terus shutdown jiwa raga ku, ececece kowang, sodapnya dok gelak2 gulingkan Lin yek, weii bukan fanatik tapi peminat jek la weii...
Apakah nanti ada AFmasuk? ada? sapa mau jawab? huahuahuahua ala derang ni bikin gimik jek, kalau kowang tgk mata undian tu sipi je tau 2mata dgn Farina tu, huh! cuma rezki je xde, Lin hantar undi pun 10 jek..ahakkkss kowang?? undi tak hantar, pastu nak bebel merapu..poraaaahhhhhhhhh..
hak hak hak hak..

Shahir Tersingkir
Kejutan berlaku minggu ini apabila Ahmad Shahir B. Zawani, 22 menjadi pelajar keenam tersingkir dari program Akademi Fantasia 8. Pengumuman dilakukan oleh Sarimah Ibrahim dalam Debaran Akademi Fantasia yang disiarkan secara langsung di Astro Ria (saluran 104)dari Dewan Sri Putra, Bukit Jalil sebentar tadi.
Walaupun menjadi antara pelajar pilihan terutama Aznil yang mengatakan Shahir antara pelajar yang terbaik kerana telah diuji dengan pelbagai genre lagu. Adlin yang banyak mengkritiknya juga mengatakan persembahan pelajar ini masih menghiburkan tetapi berpotensi untuk memberi yang lebih baik berbekalkan suara ‘jantannya’

Shahir atau lebih dikenali dengan panggilan Ustaz dikalangan pelajar, tenaga pengajar mahupun produksi AF8 pastinya akan dirindui. Baru saja mendapat kejutan dengan kehadiran ibunya di Akademi, pelajar yang berasal dari Perak ini terpaksa berpuas hati dengan kuasa peminat menerusi undian SMS.
Kini, tinggal enam peserta yang akan meneruskan perjuangan mereka dalam AF 8 pada minggu ketujuh ini. Setelah undian ditutup malam tadi, Adira sekali lagi menduduki tangga pertama dengan 15.46 peratus, Daus (14.39), Iwan (14.36), Ain (14.07), Maulana (13.94), Farina (13.90) dan Shahir di tanggah terbawah dengan 13.89



P/S: Takpe la, janji keputusan Chealsea semalam menyejukkan hati di dada..ha ha ha ha
Chealsea Blues Forever..:p


With Love

7 comments:

  1. Alamak! Dia ke yg tersingkir... baru nk mula minat tengok AF..

    ReplyDelete
  2. nape shahir tersingkir???dierla penyeri af8

    ReplyDelete
  3. tak sangka shahir yg tersingkir..huhu..
    pasnie dah mls nak tgk AF lg....

    ReplyDelete
  4. tak sangka shahir yg tersingkir..huhu..
    pasnie dah mls nak tgk AF lg....

    ReplyDelete
  5. Sis Lin..

    Shahir tersingkir sebab sis lin la yang suh kami kim salam kat shahir..

    Kalau kami x kim salam, mesti shahir masih kekal di akademi..

    Shahir teringin sangat nak jumpa sis lin ni, tu sebab dia menyingkirkan diri.. hehe

    ape2 pun mmg terkejut la..
    tapi nk wat cmne kan.. minggu ke 7 ni mmg minggu kejutan. tunggulah minggu 8 nanti.

    kalau ada pun Afmasuk, adakah shahir akan jadi pilihan? bukan ema? bukan anum? bukan alif?

    p.s: kitorg jumpa ema ngn anum kat lua dewan lepas penyingkiran.. hehehe

    ReplyDelete

Penafian :
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita Saya, family Saya, kawan Saya dan juga resepi masakan Saya. Dan juga ada sesetengah entry tu Saya C&P dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Saya izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Saya disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988..
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com