Wednesday, June 23, 2010

Godog Daging


Salam semua...

Hurmm nom nom nom..sedapkan..Tq Mamayatie sbb lepas gak kepingin Lin mau makan itu 'godog' hehehe..
Godog tu bahasa Jawa, klu dlm bahasa melayu rebus, ala2 mcm sup le, cuma rasa dia ada lain mcm sikit, semua cukup, masam, manis, masin, tu pun klu pandai le masakkan, klu x pandai tu, rasa gulai kot..hahahahaha
Yg atas tu gambo mgkuk Lin balance sebelum makan, now dh licinnnn dgn kuah2 nya skli..hehehehe
Dok jenguk2 gak respi godog ni, skli terjumpa plk kt Mesra.Netkot2 sapa2 mau cuba tuh..sila silaa..


*Yg ni C&P dr gambo dapur mamayati..hehehehe terjojol petai tu, apsal akunya xde petai ek? hehehehe salah ceduk agknya..kekekekeke




P/S: Kalau nk rasa resepi Mamayatie, pi le gosok2 mntk kat dia yek..hehehehe, ada owang lain caranya..hehehehe

With Love

1 comment:

  1. hhuhuhu!! baru paham maksud godog tu ape, dalam bahasa jawa rupanya :)

    ReplyDelete

Makluman .
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita harian Sis, Family, Kawan-kawan dan juga resepi masakan. Dan juga ada sesetengah entry tu Sis Copy dan Paste dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Sis izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com