Friday, August 13, 2010

Aku nak makan 'murtabak' la..

Salam semua..

Jam bru pkl 4pm..Lin pun baru start masak 1 menu je di dapur, yg menu lain tggu ptg sikit, kang sejuk tak sedap, ala hrni masak simple aje, masa asam pedas rebus, ikan tomato, dgn sayur sup je, pening ar kepala mau fikir hari2 mau masak apa..bengong jdnya..huhuhuhu kan?
Tgh dok main2 game ni, kepala otak tiba2 teringat dan teringin plk nak makan 'murtabak' adeii ingat hrni malas nak pi bazar, sbb smlm dah pi tp tekak ni nak makan plk..ishh godaan dan nafsu betul le..kowang makan apa? masak ke beli? oo awak di sana, hrni beli apa plk kat ofis? beli awal2 x sejuk ke awak? blk panaskan yek? sian awak, mkn sorg2, mai le sini nnti kita buka pose sama2..huhuhuhu..
Hrni pun kebetulan mr.hubby xde, so Lin masak cincai2 je, mana yg bsempat je, smlm je la kerajinan tahap melampau, dok masak rendang, bkn kata hrni malas tp masak apa yg ado je dlm peti tu..hehehehe..
Ok le untuk semua..Selamat berbuka yek...mkn ingat2 ye, kang nak rukuk terawih ada kang pecah perut plk..:p


*Yummyy adeii malasnya nak keluar pi beli, ada sapa2 boleh tolong belikan x? huhuhuhu 
*hentak2 meja..nak murtabak..nak murtabak..nk murtabak....:p
Murtabak mana yg best ek? klu kat bazar Perling ni, byk gerai jual murtabak, x tahu yg mana sedap yg mana kureng sedap..huhuhu



P/S: Ishh esok2 ntah apa plk la yg tekak aku ni nak makan..adeiii jgn mntk daging gajah udah le, mana mau pi cari..erkkk..


With Love

8 comments:

  1. sedap nye tengok gambar murtabak tuuu..
    :P

    ReplyDelete
  2. Arief: Tau xpe..tekak dh nak sangat nie..x leh tahan..huhuhuhu

    ReplyDelete
  3. selamat berbuka, terasa nk makan murtabak jgk la hr ni.. wahhh.. ^____^

    ReplyDelete
  4. jom makan murtabak penang...kol 3 dah kena tunggu

    xcaye baca en3 nie heheh
    baru-kol-3-dah-ramai.

    ReplyDelete
  5. Yani: Selamat berbuka juga bt Yani..hehe jom jom kita ke Bazar yokk..:)

    ReplyDelete
  6. Izyanty: Murtabak Penang? wah sedap eh? apa lainnya tue? klu kul 3 dh beratue, maknanya mmg power le murtabak tu..huhuhu

    tggu Sis ke sana yek..selamat berbuka Is...:)

    ReplyDelete
  7. selamat berpuasa buat sis sekeluarga,...mas pun suka murtabak masa bulan posa...

    ReplyDelete
  8. Mas: Selamat berbuka juga bt Mas..Sis ni klu bulan pose mcm2 la mau mkn, klu x pose, xde plk yg teringin..murtabak tu pun bln pose je yg bikin sedap nak mkn kan?..hehe :)

    ReplyDelete

Makluman .
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita harian Sis, Family, Kawan-kawan dan juga resepi masakan. Dan juga ada sesetengah entry tu Sis Copy dan Paste dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Sis izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com