Cerita 1 Ramadhan

8/12/2010 06:04:00 AM


Salam semua...

Selamat bersahur semua, ermm dh abs rasanya waktu sahur ni kan, hehehe haa jgn ada yg dok bkk periuk lagi yek, tu bru betul pose yang yang yok, pagi2 bukak periuk, kekeke..
Arghh cepat betul masa berlalu kan, hrni dh masuk hari ke-2 berpuasa, nanti pejam pelik dh sampai 29 Syawal, aduhhh masa mengejar kita betul la, yg penting perancangan dan persiapan raya harus la di buat secara perlahan2, jgn bazir dan jgn boros, beli ikut keperluan saje yek,cewahhhhhhhh...:p
Ok cmne smlm buka pose kowang? masak ke? beli ke? or buka di luar? Lin mcm juga thn2 sebelumnya, awal puasa mesti bukak pose kat luar dgn hubby juga anak2, ala saje je nak rehat2 sikit kat rumah 1st day pose, esok2 lepas ni makan le kat uma plk..hehehe...
Jadinya smlm Lin & Family berbuka puasa di Malay Village Nusa Bestari, kali ke-2 datang sini, mmg suke tmpt ni dan suke dgn menu yg ada, harga sangat berpatutan, mmg berbaloi dan mkn sampai kenyang perut, tapi perlu ingat, sebelum kowang nak dtg berbuka di sini, tel booking dulu, klu x mmg full table le..hehehe 
Ok jom layan gambo berbicara..:)


*Ehemm..sweet ka kata Ila? mcm sweet potatoes yek Ila? muahahaha ala saje bikin hot & spicy jap, jnji x de la nmpk mcm muka kelaparan kan..kekekeke *jgn mare hahhh..


*Sementara tggu waktu buka, derang ber-3 ni sibuk berposing, snap sana, snap sini, ishhh anak sapo le tue..hehehehe :p


*Sampai dekat waktu, dok gado2 nak makan apa, adeiii Yana tu pun 1 pi tanya Amat nak makan apa, mesti le dia nak makan Nasi Pataya dia tue, mana2 pi mesti Nasi Pataya, Amat oo Amat, kang pi hantar ko kat Pataya kang..hu hu hu..


*Menu terawal sampai, cheezy wedges & kek spesel sempena Ramadhan*yg tu free dgn kurma skli* bagus kan? utk tarik pelanggan dtg, mmg x kedekut..i likeee..


*menu utama klu ke sini, asam pedas kepala ikan merah, ermm mmg rasa lain asam pedas dia, sedap hgga menjilat sudu..hehehehe


*lain2 menu selain asam pedas tu, Lin order sotong black pepper, kangkung belacan, tom yam seafood dan kerabu mangga, tu pun dh byk, penuh 1 meja, kenyang terboroi perut semua..hu hu hu..


*Kekeke kan dah kata, licin selesai semua, ish ish ish liciiinnnn...ye la jgn bazir, kena bayar tu, bak kata Saiful Apek, 'membazir itu amalan syaitan'..muahahahahahahahahaha



P/S: Harini masak plk buka pose kat rumah, adeii fening fening mau masak apa yek..jap2 mau bukak blog respi buku CMG ni..he he he he


With Love

10 Comments

  1. bila kat rumah sebulan puasa mesti tak tau nak masak apa...terbaek...makan kat luar...hehe

    ReplyDelete
  2. Suzzsuzie: betui3x..fening otak mau fikir masak apa, tp bazar ramadhan byk..x susah..hehehehehe

    ReplyDelete
  3. salam ramadhan , sorry eyh kalau da salah n silap , moga2 ramadhan kali ini membawa satu kenikmatan dan pengajaran yang baik serta di beri ganjaran pahala yang berganda-ganda daripada bulan2 yang lain , banyakkan pahala , kurangkan dosa :)

    ReplyDelete
  4. Meleleh air liur tengok kari asam pedas kepala ikan tu. Sabooooooooor...Dugaan. Cobaaaaaaan...

    ReplyDelete
  5. Saia:Salam Ramdahan juga,
    ye sama2 la Sis juga, mari kita berdoa semuga puasa dn amalan kita di bulan ramadhan di teima olehNya..aminnn

    ReplyDelete
  6. Abg Putra: hehehe dugaan tu, sabo2 lama lagi tu nak masuk waktu..kekekeke

    ReplyDelete
  7. kak tayang juadah berbuka kat sini jadi lapar la kita nih...

    ReplyDelete
  8. Shay: Ahakkkss..tu bru juadah semalam, belum juadah hrni..dok mikir ni Shay..sabo sabo lama lg tu masuk waktu..kekekeke

    ReplyDelete
  9. tgk gambar2 tu rase lapar lak pepagi neh ehehehehehe

    ReplyDelete
  10. Liquid: ececece terus lapo ka? hehehe sabo sabo...:)

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com