Friday, August 13, 2010

Cerita 2 Ramadhan.

Salam semua...

Huarghhh ngantukkzs nya mata ku ini, rasa tak larat mau bukak kasi celik, adeiii tapi boleh plk tu celik IT..hehehehe bila nak menyambung tido je, haa bru teringat le kebun x kutip, cafe nak masak, baju x jahit, muahahahah *game FB le*..:p
Alhamdulilah hrni dh masuk 3 Ramadhan kan, ishhh geleng2 kepala bila mikir masa nie, cepat betul dia berjalan kan, kita plk yg rasa lembab berlari mengejar masa, huhuhuhu .
Eh eh dik nun uiii ada selit lada tu celah gigi, hang x gosok gigi ka pagi td? x kumur2 ke solat subuh td? kikikiki tu mesti smlm makan berbuka tak hengat dunia kan? ishhhh byk lagi tu atas meja hang, kasi simpan peti ais, nnti mlm leh sambung tp jgn sambung zohor plk, tu dh salah azan nok...heheheheh
Ok le skrg kan pagi2 je klu bukak je blog, haa berterabur owang update menu berbuka pose, termasuk le aku nie..hahahahaha ni pun update ni nak cite pasal makan le, alah tak kesah le janji update jnji ada cite kan, klu 30 Ramadhan maknanya haa 30 cerita le nanti menu nya..kakakakakah...:p
So jom layan menu 2 Ramadhan Lin smlm, walaupun dok fening nk mikir masak apa smlm..huhuhu last2 tahap rajin terlampau dtg plk..hehehehe layannnnnnnzzz zasssssssss..:)


*Menu utama smlm iailah Rendang ayam campak2, ye la mmg takde dlm otak smlm nak masak rendang ni, so daun limau pun xde, cuma daun kunyit jek, tp menjadi juga, anak suka, hubby mkn sampai 3 ketul, last2 sahur td cuma tggl 3 ketul makan ber4, heheheh berebut ler...:)


*Yg ni Sotong masak hitam, dek sbb pi kedai ternampak sotong segar ni, beli le dlm 5 ekor, besauu punya pasal, anak Lin yg bujang tu suke masak hitam ni, dia je makan 2 ekor smlm, menu ni licinn skli makan berbuka smlm..kikikiki


*Sayur sup fishball, menu untuk anak dara Lin,Naz, sbb dia x makan ayam, x makan sotong, dia mntk masakkn sup sayur, so layann je, sian dia, ikan dia tak nak plk, katanya tak selera nak makan, cuaca panas sangat kan smlm, so layan sayur le dia..


*Ni Kerabu mangga, pun sama menu untuk anak dara Lin,Naz, peberet dia klu pi mana2 restoran Thai, kebetulan pokok pelam Lin dah berbuah, ada le 2bijik kelmarin Lin petik, so buatkan dia kerabu mangga, mmg suke betul dia makan smlm, Lin tambahkan sikit lada hitam dlm tu, cedap yek? heheheheh
*Lain2 menu ada sambal belacan dgn tempoyak, kuih tako dgn ais asam boi dan air katira, yg tu semua x amik gambo, tak sempat, pi bazar pun kjp je beli kuih dan air katira sbb takut nafsu makan kang dtg, abs Lin borong kat bazar kang.....hehehehe




P/S: Aishh ni penyakit otak dh dtg ni, ermmm nak masak apa la hrni yek..arghhhhhhhhhhhhh feninggggggggg!..mr.hubby dh ke Melaka lepas subuh td, so senang sikit le nak masak, sekadar masak utk anak2 jek..hehehehee


With Love

2 comments:

  1. apa kata ko dtg sini berbuka ngan ako .. lalalaalala :p

    ReplyDelete
  2. Retna: lalalala mcm ada plan, sbb seminggu sebelum raya tu kan dh cuti sekolah, so nk pi cr tudung tp x comfirm, abg aku xde ni, dh ke Melaka keje, x tau balik bila nie..huhuhu

    ReplyDelete

Makluman .
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita harian Sis, Family, Kawan-kawan dan juga resepi masakan. Dan juga ada sesetengah entry tu Sis Copy dan Paste dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Sis izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com