Sunday, August 22, 2010

Cerita 9 dan 10 Ramadhan.

Salam semua...

Kabare? waras? wes mangan? opsss apa daa punya soklan, makan peginya, hehehehhe maaf yek, tp ada jugak tu yg dok cuti pose kan? kekekeke ala mmg dh sakit owang pompuan atau pun darurat sakit atau pun mmg tak berkemampuan, mmg le tak boleh pose kan...:)
So cmne dgn pose kowang? cmne dgn persiapan raya? mesti dh masuk kedai sana, masuk kedai sini, nak cr yg berkenan la katakan, so dah dpt? Lin masih belum lagi soping raya, tp baju raya dh tempah dah siap pun, baju utk anak2 je belum siap, rumah pun belum kemas, kuih/biskut/kek lagi le belum siap apa2..heheheheh..
Ok le malas nak cite pasal raya dulu, mai kita cite pasal pose kita dulu yek, baru 12hr pose dh nak cite raya..hehehehe...
Jom layan cite pose Lin...:)

Pose ke9 hrtu Lin masak simple2 aje, sampai terlewat nak hidang dok layan Cinta Kirana kat tv, hehehe jdnya sampai terlupa nak snap gambo *boleh gitu*..kekek anak2 dok gelakkan jek, ntah skrg ni tgh kemaruk plk tgk cite tue, tp yg pasti hrtu rezki makan, Mamayatie bg kue tiaw goreng, Anna bg puding dan cucur udang, itu le makan tak hengat sampai lupa nak bergambo..kakakakakah...


*Yg ni cite pose ke-10, Lin dgn anak2 berbuka kat Habib, hubby balik lewat, so layan aje la permintaan anak2..:)


*Naz gan Yana makan nasi lemak, Lin makan nasi beriani ayam, mmg powerrr..ada umphhh..*Yana dh tak tahan lapar..hehehehehe


*Amat, apalagi dgn nasi pataya dia le, beli kat luar bawk makan kat Habib, katanya Habib punya x sedap, tembikai dan kurma free dr Habib..:)


*Ni makanan tambahan, Roti nan ayam tandori, dah mmg tau dah mesti x cukup anak2 makan nanti, sbb tu order lebih..kekekeke :) alhamdulilah licin abissss..


*Suka tgk time berbuka ni, pekerja2 Habib semua sediakan makan dan minum mereka, tiba waktu berbuka semua berhenti menghormati dan berbuka bersama2..:)
Balik je dr Habib, terus hantar Amat tuisyen pastu lepak, mcm ular kekenyangan, Lin pun terawih kat rumah je, tak dpt 20 dpt 8 pun jadila...janji ada niat nak buat..:)


P/S: Smlm buka pose yg sangat best!! nak tahu..tgguuuuuuuuuuuuuu..:) fening kepala otak mikit nak masak apa nie..huhuhuhuhu


With Love

10 comments:

  1. selamat berpuasa sis...wah sedapnya menu berbuka...dah buat kuih raya ke sis..

    ReplyDelete
  2. Mas: Selamat juga bt Mas& Family..
    Kuih raya? ntah le, belum start lagi nie..huhuhu

    ReplyDelete
  3. dont forget to follow me at muhammadjay.blogspot.com k

    ReplyDelete
  4. dahsyat betol menu berbuka puasa tu....

    ReplyDelete
  5. wah!! macam berat je makan tu.. hehe

    suka tengok kawan-kawan berbuka puasa. Bukan main lagi..

    ReplyDelete
  6. hope dpt la berbuka ngan ko.. rindunyaaaa

    ReplyDelete
  7. Muhammad Jaimeh: thankx to be my follower :) salam kenalan dr Lin..:)

    ReplyDelete
  8. Affizz: Kekeke..skli order makan licinnn...kekekeke

    ReplyDelete
  9. Rashid: mmg dasyat, ikut menu anak2, mak dia plk terasa kegemukannya..huhuhuhu

    selamat berpuasa utk bang Rashid..:)

    ReplyDelete
  10. Ako@Retna: Yup..i miss u so much..hv sumting nak bg kat ko..ntah muat ke x..hehehehe

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi .
Komen Anda Amat Sis Hargai .

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Thank You again..