Wednesday, August 11, 2010

Puasa jugak ke mereka?

Salam semua...

Salam 1 Ramadhan buat semua, camne puasa hrni? ermm cuaca hrni kat JB alhamdulilah mendung, redup je, tak la berapa panas dan tak la bahang rasanya, syukurr pada Tuhan, mungkin inilah kelebihan Ramadhan, setiap hari di ujinya kita untuk menghadapi ujian drNya..
Tapi kan..hurmmm ni dok fikir dan dok perati ni, kat uma ni ada 2 ekor kucing Lin, si Polo dan si Kenit, gaya dan aksi mengalahkan dr kita yg puasa nie, ntah la yek, dr subuh td sampai la nie, nape ntah, pelik plk tgk, x makan dan x minum, puasa ke mereka nie, sbb selalunya time pagi Lin bg dan tambah makanannya mesti tghri dah abs tp kali ni, makanannya tak luak2, ermm puasa jugak ke mereka nie? *garu telinga jap*..
Masih dok tertanya2 nie kena puasa jugak ke derang nie? mcm faham2 aje yek..huhuhuhu
Syyyhh mai kita tgk aksi derang..:)


*Saya puasa la Mama sayang...kita pun td bangun sahur kan..he he he he



*Ni aksi terbaru, cuba tgk tu, mengalahkan owang puasa, dr td dok tido jek...huhuhuhu 
*Polo & Kenit, pose2 x elok tido byk2 la..he he he he


*Tapi sian tgk dgn mak buyung nie, *awak kan 'bunting' tak payah la pose dik nun uii, kang x minum susu nnti x cukup zat anak dlm perut tue..ishhh degil betul le...grrrrr..



P/S: Kucing pun tau hikmah dan kepuasan berpuasa, apa ntah lagi kita yg wajib menunaikan...semuga puasa kita di berkati olehNya..aminnn


With Love

35 comments:

  1. ha kucing ko dah bunting??? sape ayah nyaa?? ohh tidaakakk...

    ReplyDelete
  2. woah! comeynye kucing.. :)

    salam ziarah & selamat berpuasa

    ReplyDelete
  3. Ako&Retna: Hehehe..dh 2 bulan kot...ayahnya?? si Polo la.hahahaha

    ReplyDelete
  4. Mak Dara:Hehehe..kucing owang bg tue amik dr kecik..
    Salam kenalan dan Selamat berpuasa jugak..:)

    ReplyDelete
  5. kenit dan polo pose gak ek.. nanti kita buka sama2 ek.. sheiro jgn cakap la.. masa sahur dia sahur gak.. tapi dah siang.. nak mamam je..

    ReplyDelete
  6. shiro tu tak tahan lapar dan dahaga, polo ngn kenit hormat bulan puasa... :D

    ReplyDelete
  7. Kasawari: A'ah sampai tghri td x mkn apa2, makanan nya msh penuh dlm magkuk tp senja td sebelum kuar dh makan dh...hehehehe

    ReplyDelete
  8. ch@:Hehehe..ala derang tu pose yang yang yok..saje nak bt muka seposen agknya...kekekekek

    ReplyDelete
  9. Abang Putra: Selamat berpuasa juga bt Abang Putra..ada jual budu lagi ka? hehehehe

    ReplyDelete
  10. ambien generic much does ambien cost mexico - max dosage ambien cr

    ReplyDelete
  11. buy ativan ativan withdrawal long does take - combining ativan and alcohol

    ReplyDelete
  12. buy ativan online ativan kick in - ativan withdrawal melatonin

    ReplyDelete
  13. buy diazepam que es mejor myolastan o diazepam - addiction to valium symptoms

    ReplyDelete
  14. buy valium online medication prince valium review - companies make generic valium

    ReplyDelete
  15. where can i buy xanax online xanax drug high - xanax withdrawal long do symptoms last

    ReplyDelete
  16. buy xanax online forum xanax overdose during pregnancy - xanax buy online no prescription uk

    ReplyDelete
  17. lorazepam mg overdose on ativan mg - ativan quick does work

    ReplyDelete
  18. cheap ativan online ativan generic vs brand - does ativan and xanax show up the same on a urine test

    ReplyDelete
  19. diazepam 5mg diazepam for dogs anxiety - diazepam 2mg pictures

    ReplyDelete
  20. buy xanax doctors prescribe xanax online - xanax 8 weeks pregnant

    ReplyDelete
  21. ativan pills what are ativan withdrawal - ativan side effects double vision

    ReplyDelete
  22. xanax online xanax .50 mg side effects - much does generic xanax cost walmart

    ReplyDelete
  23. ambien online pharmacy ambien sale online cheap - ambien cr contraindications

    ReplyDelete
  24. soma pain soma medication withdrawal - buy soma watson online

    ReplyDelete
  25. buy soma online buy soma louisiana - buy soma online usa

    ReplyDelete
  26. buy generic valium valium knights - valium treat depression

    ReplyDelete
  27. buy soma soma drug 2410 - soma todos medos online

    ReplyDelete
  28. carisoprodol drug can order soma online legally - carisoprodol good high

    ReplyDelete
  29. buy somas generic soma 2410 - carisoprodol for pain

    ReplyDelete
  30. generic valium pill identifier what are the side effects of valium 10mg - buy valium online in australia

    ReplyDelete
  31. buy soma buy soma stanyan - carisoprodol 350 mg oral tablet

    ReplyDelete
  32. buy valium online buy roche valium from pakistan - mano valium sale

    ReplyDelete
  33. generic ambien online ambien 10mg stories - best ambien price

    ReplyDelete
  34. valium anxiety buy valium bulk - drug interactions tramadol valium

    ReplyDelete

Makluman .
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita harian Sis, Family, Kawan-kawan dan juga resepi masakan. Dan juga ada sesetengah entry tu Sis Copy dan Paste dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Sis izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com