Wednesday, August 25, 2010

Terkini dari Halal Malaysia.

Salam semua...

Tgri ni dok baca2 email ada dpt plk jawapan dr Halal Malaysia mengenai isu Mc Donald's..so Lin bukak page dia tup2 terbaca plk berita terkini pasal minyak sapi QBB Ghee..
Jom kita kongsi..klu kowang tak puashati kowang klik link yg Lin bg tu oke, sebarang soal jawab kowang kemukakan lah pada Halal Malaysia..:)


ISU McDONALD
Dimaklumkan bahawa JAKIM tidak menggantung / menarik Sijil Pengesahan Halal yang telah diberikan kepada McDONALD / Mac Food Services (M) Sdn Bhd.

Sekian, terima kasih.
PENGGANTUNGAN SIJIL PENGESAHAN HALAL SYARIKAT QBI PACKAGING SDN BHD

JAKIM mengambil keputusan untuk menggantung Sijil Pengesahan Halal Malaysia kepada Syarikat QBI Packaging Sdn Bhd sehingga JAKIM berpuas hati status kehalalan produk berkenaan berkuatkuasa 19 Ogos 2010. Oleh yang demikian, QBI Packaging Sdn Bhd adalah dilarang serta merta menggunakan logo halal Malaysia pada semua produk berjenama QBB Pure Ghee.

Sekian, terima kasih.

P/S: Isu Mc Donalds selesai, boleh la makan tanpa was2 yek...tapi isu QBB Ghee ni, adeii di saat2 owang semua tgh sibuk bt biskut, lagi2 biskut suji..huhuhuhu cmne tuh...:( *guna jenama lain okey :)


With Love

6 comments:

 1. Hazzy: sama2..:)lama tak nampak dia :)

  ReplyDelete
 2. smlm gi mcD gak sbb bdk2 nak makan aiskrim...

  ReplyDelete
 3. Suzzsuzie: sis smlm pi beli KFC bungkus..:)

  ReplyDelete
 4. mas pun suka makan m.d..maceh sis ...boleh makan tanpa was2...

  ReplyDelete
 5. Mas: yup..lepas ni makan tanpa was2..sama2 :)

  ReplyDelete

Makluman .
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita harian Sis, Family, Kawan-kawan dan juga resepi masakan. Dan juga ada sesetengah entry tu Sis Copy dan Paste dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Sis izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com