4hb Sept..Besday arwah Abah ke62 thn.

9/06/2010 09:11:00 AM

Salam semua...

Ermm tiada kata dan ucapan yg dapat di berikan waktu ini, sebak terasa bila mengenangkan di saat Raya dtg menjelang, tp Lin & Family akan tetap kuat tabah mengharungi hari2 tanpa ABAH di sisi buat selamanya..
Dah 4thn Abah pergi tp terasa seperti Abah sentiasa berada di sisi...:(
Hepi Besday Abah..We Luv U so much..



Ayah ... di saat kepergianmu
Langit mendung turut berduka
Orang-orang riuh rendah becerita
Tentang segala amal kebaikanmu

Aku datang kepadamu, ayah
Semilir di bawah kamboja dan nisanmu
Aku menangis dan berdoa
Mengenang segala salah dan dosaku kepadamu

Kepergianmu seketika mendewasakan aku
Mengajarkan aku betapa penting arti hidup
Untuk menjadi berguna bagi sesama
Kepergianmu mengajarku
Bagaimana harus mencintai dan menyayangi
Bagaimana harus tulus berkorban dan bersabar
Bagaimana harus berjuang demi anak-anaknya
Hingga saat terakhir hayatmu
Engkau terus berdoa demi kebahagiaan anak-anakmu

Hari ini aku menemuimu, ayah
Lewat sebait puisi untuk mengenangmu
Bila datang saatnya nanti
Kan kuceritakan segala kebesaran dan keagunganmu
Bersama embun fajar kemarau ku sertakan doa
Semoga engkau mendapatkan tempat terbaik di sisi-Nya




P/S: Kitaorg adik beradik tak pernah bersuara bercerita pasal Abah bila bercerita pasal raya, tkt Mak sedih dan akan terus menangis klu teringatkan Abah, biar Mak sendiri yg mulakan cerita...huhuhu sian Mak.. :((


With Love

You Might Also Like

2 Orang Komen

  1. Sedey sy bace post ni uhu semoga roh beliau dicucuri rahmat k....

    ReplyDelete
  2. Liquid: mmg sedih sedih sangat2..sbb tu kdg2 tertanya2..kenapa mesti ada RAYA?? arghh x suke x sukee....huhuhu

    ReplyDelete

Penafian .
Blog ini adalah blog peribadi, hanya cerita/aktiviti harian Sis bersama family, kawan-kawan juga resepi masakan Sis sendiri. Dan juga ada sesetengah penulisan tu Sis Copy dan Paste dari carian Google juga blog kawan-kawan.
Semua penulisan di dalam blog ini, TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Terima kasih atas kerjasama anda.