Cerita 23 Ramadhan.

9/04/2010 08:52:00 PM

Salam semua..

Khamis..apa ada pada hari Khamis? ermm hehehe mcm biasa le, mmg tak lepas peluang klu hari Khamis nak ke 'Sogo Tiram' tu, sebenarnya bukan le Sogo mcm kat soping complex besar tu, tp kitaorg saje je gelar Pasar ala2 kemboja tu Sogo Tiram..kekekeke
Kalau dah ke sana, mmg rambang nak terkeluar bijik mato, kena jaga2 le bag duit tu, ada yg mengaum bila nampak yg cantik dan lawa, sama jgk mcm Lin, tp kali ni Lin pegi hanya beli brg utk anak2 jek, Lin punya belum lagi nak sopingnya, ntah le xde mood mau soping utk diri sendiri le..huhuhuhu
Awal2 pagi Lin dah keluar dgn anak Lin,Yana, ingtkan awal keluar dpt le park dekat sikit, tp rupanya mak aii penuh dah semua, dr tepi jalan hgga le ke tmpt asal letak kereta semua full..ishhh ramai jugak yg amik cuti semata2 mau ke sana yek...:)


*Time Lin dtg tu anak2 bru balik sekolah, so mmg sesak le dgn kereta amik anak sekolah, dgn yg park nk ke Pasar Tiram sana, phewww naik pitam di buatnya la, dgn bau2 ketiak semua, Yana sampai mabuk muntah2, sian dia.. 


*Bila dah letih dah penat, mood nak masak yg special pun dh malas, so ptg tu Lin masak simple jek, sotong masak hitam, kangkung belacan, sup fishball dan yg pembuka selera tu telur asin dgn ikan tenggiri asin, perghhh licin skli makan, jnji cuma 1 pinggan je yek..hehehhehehe


*Dan menu tambahan 'botok-botok' bukan botox ok..hehehe Lin beli kat Pasar Tiram sana, balik masuk peti ais, pastu ptg masuk kt dlm tmpt nasi, so bila waktu berbuka nk makan tu, panas le..sedapp lengkap semua daun2nya... :) sebungkus cuma rm5..ok la kan. :)
Klu budak2 sekarang mana reti makan bende mcm ni, anak Lin kata, mak mkn daun ke? hehehehe sabo je ler..



P/S: Automatik mood merundum bila xde apa yg serba baru utk diri sendiri..huwaaaaa takpe la jnji anak2 semua dh dpt dan enjoy nak beraya, maknya last minit pun x pe la.. :(


With Love

You Might Also Like

2 Orang Komen

  1. arwah mak abah ako suka sangat botok2 nih.... ermm..

    ReplyDelete
  2. Retna: o sama la yek..4hb lepas hrjd arwah bapak aku, bila mkn sumting yg dia suke, mau nangis di buatnya...:((

    ReplyDelete

Penafian .
Blog ini adalah blog peribadi, hanya cerita/aktiviti harian Sis bersama family, kawan-kawan juga resepi masakan Sis sendiri. Dan juga ada sesetengah penulisan tu Sis Copy dan Paste dari carian Google juga blog kawan-kawan.
Semua penulisan di dalam blog ini, TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Terima kasih atas kerjasama anda.