Monday, September 06, 2010

Cerita 25 Ramadhan

Salam semua..

Sabtu kelmarin, awal2 pagi lagi Lin dah keluar, kemana? ke Pasar Tani Larkin kat Stadium sana, sbbnya nak tukar baju melayu hubby yg besar tu, sampai je sana ingtkan lambat le, tkt parking full, tp rupanya kebanyakkan gerai2 bru nak buka, so Lin sambil menunggu kedai buka, Lin jalan2 cuci mata je ler, ramainya owang  dok dtg soping ni, mana taknya, kat situ berjenis2 bermacam2 fesyen baju kurung/melayu/kasual semua ada, tak payah le nak pi soping complex, pastu harga boleh kurang lagi..sapa yg x nak kan..:)
Lin plk dpt jugak le rembat sepasang kurung utk Lin sendiri, siap tawar menawar bagai nak giler, agknya boring tuan punya gerai tu..hahaha ada aku kisah, janji dpt murah oke.. kekekekekeke
Balik sggh rumah Mak, oo mak tgh buat kuih goyang, sian mak bt sorg2 tp mak Lin mmg tak suka owang kacau dia buat kuih, rimas katanya, baguss nya mak aku ni..anak2 leh la dtg makan jek..hahahahaha
Ha ni nak habaq ni, buat pertama kalinya, sepanjang hidup berbuka puasa, hrtu anak2 Lin mntk nak makan Maggi mee utk berbuka..gelak terkejut dibuatnya, ada ke makan maggi, kenyang ke nak oii..tp derang nak jugak, so layan aje le, Naz gan Yana yg sibuk masak buat sendiri, Lin plk cuma makan mee goreng, ala goreng sikit je utk diri sendiri, beli roti john dgn kuih sikit..
Yana plk dh berapa hari, nak makan kek coklat, so Lin order dgn Eyna jek yg kecik..nsb Eyna nak buatkan dlm sibuk dia buat biskut dgn kek tu..Tq Eyna.. :) siap bg kek bauhu gulung lg, licin dah buat makan.. hehehehe


*Kek coklat moist dr Eyna, order saja buat makan jek..sedap sangat2..siap buat makan time sahur..hehehehe


*Anak2 makan maggi*x sempat amik gambo mereka makan*, Lin goreng mee sikit, yg lain2 menu utk tambahan jek, kenyang jugak..hehehehe
Kalau hari2 buka maggi, kaya le cepat yek..hahahahahaha tp cepat le botak kepala..kakakakakah..



P/S: Hubby takde boleh makan menu camni, kalau hubby ada, kena masak lor..hehehehehe 


With Love

2 comments:

  1. macam x puas lak nak berbuka ngan ko kan? ehhee... btw samat hari raya... :-)

    ReplyDelete
  2. Retna: tau xpe..rasa sekejap sngt ko dtg hrtu, sbb mlm tu ko blk..huhuh
    Weii belum raya daa..kakakah

    ReplyDelete

Penafian :
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita Saya, family Saya, kawan Saya dan juga resepi masakan Saya. Dan juga ada sesetengah entry tu Saya C&P dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Saya izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Saya disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988..
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com