Cerita 28 & 29 Ramadhan.

9/09/2010 09:09:00 AM

Salam semua...

Jeng jeng jeng..wah kira punya kira, update punya update, dah masuk 30 Ramadhan yek hrni, sekejap betul masa berlalu, pejam pelik tup2 dah nk raya kan..huhuhuhu *sedih sebak*..
Ok le jgn byk cite, sbb byk keje ni nak buat, hehehe sambil2 je kasi free upload blog ni jap, owang kata jgn xde la kan, so cmne pun, blog ni tetap ada cahaya Adidilfitri nya..kekekekke
Kelmarin Mak dan adik Lin dtg, ala bukan berbuka pose uma Lin tp adik bg Lin kandang kucing dia, alhamdulilah, opsss kowang jgn tak tahu, bukan bg free ok, kena byr jgk, tp byr separuh harga..huhuhu nak beli kat kedai tu mahal wooo so Lin beli je dgn adik, dulu kandang ni dia bela arnab, tp arnabnya semua dh mati, dr tersadai je kandang tu baik kasi Lin, puas pujuk weii bru ni dia bg..hehehehe
Dan akhirnya, dpt jugak la anak2 kucing Lin uma baru..kira hadiah utk raya bt mereka..hehehe
Sementara ni Lin letak kat dapo sana, nnti dh balik raya sok, bru letak kat ;luar, kang kena curi nangis tak berlagu aku kang..huhuhu


*Alhamdulilah akhirnya dpt jugak rumah utk mereka.. :) Tq ye Lily...:)


*Dan smlm, sedang Lin dok rehat2 lepas berbuka, ada van dtg hon, katanya penghantaran hamper, wah siap hntr ke rumah ni, selalunya hntr kat ofis hubby jek, jeng jeng, skli di keluarkan hamper tu, mak aii besau betul2 tu, berat jgn ckp le, rupanya kira yg besar la ni hamper tu, aii rezki rezki, masuk yg ni dh ada 2 hamper kt rumah nie, tu belum masuk lg yg pak cik, mak cik Lin bg, esok2 dpt le lagik..hehehehehe


*Tq la ye pada yg memberi, hubby kata supplier dia yg bg tu, klu hntr ofis habis kena bedal dek bdk2 ofis..hahahahaha sabo je le..
Persiapan raya kebanyakkan nya dah hampir settle, semua dh cukup, ala beraya dgn apa yg ada, jgn bazir jgn boros, tp beli yg jimat dn yg mampu aje yg di beli, yg lain2 tu dok pandang je la dulu, ada rezki ada la nanti..huhuhuhu
Kuih, kek, biskut, kerepek..Siap!
Langsir, cadar...Siap!
Baju, stokin, songkok, kasut, bag...Siap!
Alas meja, almari, bekas kuih...Siap!
Cawan, pinggan, mgkuk, gelas...Siap!
Duit raya, angpau raya, hamper raya..Siap!.
Service kete, caj Hp, caj game..Siap!
Makan kucing, pasir kucing...Siap!
Lampu belakang dapo, lampu depan rumah, lampu alarm rumah..Siap!
Alamat, plan jalan rumah sedara...Siap!
No tel Plus, Polis, service kete..Siap!
Touch n Go topup...Siap!
**Apa lagi ek.....ermmmmm______




P/S: Hrni last Ramadhan, Lin adik beradik berbuka rumah Mak, sebelum mereka dn Lin blk Kg esok.. :) Sedih sebak mau tgglkan Mak, sian Mak semua xde beraya kat rumah dia, lepas sembahyg Jumaat sok semua blk Kg..huhuhu


With Love

You Might Also Like

6 Orang Komen

  1. Kuman: itu le..sian mak, raya per-1 aje ada owang, pastu semua blk uma mertua masing2, anak2 pompuan semua..huhuhu
    hehehe msti check sebelum siap!..hehe
    slmt hr raya Kuman..:)

    ReplyDelete
  2. ako.. satu apa pun takde nya siap.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. Retna: ala aku siap yg ptut2 tu je Ret..hehehe

    ReplyDelete
  4. Are-Bue:rezki owang nak bg..dh ada 3ni,bru je dpt lg 1 td..hehehe

    ReplyDelete

Penafian .
Blog ini adalah blog peribadi, hanya cerita/aktiviti harian Sis bersama family, kawan-kawan juga resepi masakan Sis sendiri. Dan juga ada sesetengah penulisan tu Sis Copy dan Paste dari carian Google juga blog kawan-kawan.
Semua penulisan di dalam blog ini, TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Terima kasih atas kerjasama anda.