Wednesday, September 15, 2010

Syawal ke-2: Dah balik JB.

Salam semua...

Cuti? ermm mmg tiap2 thn mcm ni le, hubby mana ada cuti lama, paling kurang 3hr, itu pun nsb le, tel tu dok memanjang je bunyinya..huhuhu tp sebagai isteri Lin kena faham, time raya mcmni le mgkin rezki dtg, so taggungjawab keje kena jgk le di utamakan, esok2 leh lagi beraya..kan?..:)
So ptg raya pertama tu Lin dh bertolak ke KL, tp sggh rumah anak sedara hubby kat Klang, mmg dialah paling rapat dgn hubby, esok pagi2 lagi kitaorg terus gerak ke Jb, so mlm tu bila sampai jumpa je dgn anak sedara hubby tu,Lan dan Ros, mmg le borak x henggat nak tido, hehehehe takpe, bukan senang nak jumpa nk bergossip..hahahahaha...
Esoknya pagi 2 Syawal, Lin dh bersiap2 nk pulang Jb, maaf la, mmg x sempat nak beraya ke rumah sedara mara yg lain di KL, masa sugguh sendat waktu tu..huhuhu lain hari kitaorg dtg yek..
Waktu perjalanan balik ke Jb, jln raya hgway ke Selatan mmg slow, dr Seremban hgga ke Melaka, so Lin drive pun x boleh le speed lebih2 weii, hubby dgn anak2 dh tido di buai mimpi, hehehehe jd pemandu berhemah jap..kikikiki..
Alhamdulilah sampai Jb dlm pkl 2pm lebih gitu, tup2 bru sampai, Mak Lin col, nak dtg rumah, adeii badan tgh lepak lagi nie, rumah pun x berkemas apa, ye la dh 2 hr tgglkan rumah, tkt jgk bau taik kucing kang, tp nsb la tidak, msh seperti sedia kala waktu lin tgglkan rumah..hehehehehe jdnya faham2 aje le, Mak dtg tu mmg takde apa la nak di sajikan, mmg bru sampai, makan biskut, kek dan dodol aje le yek..hehehehe


*Pagi 2 Syawal, sewaktu nk bertolak balik ke JB..(tudung dr Ainil Hawa FB) ....cantik x? kekekeke


*Kelam kabut anak2 isi biskut raya dlm balang..hehehehe Tq ye Naz & Yana sudi membantu di dapur..:)


*Kesian mak,Adik2..tu le dtg mengejut, tak plan awal2, so makan biskut dn apa yg ado je le..nnti Along free dtg lagi beraya yek.. :) *lagipun derang kata dh kenyang, bru blik beraya..:p


*Malam tu dpt jemputan jiran depan rumah, Lim & Chris (cina), derang bt festival New Moon baby derang, so mmg tiap2 thn derang jemput, makanan mmg halal, sbb dia order catering dgn kawan Lin, cuma ada certain menu mmg non halal, derang order utk mereka la.. :) 


*Suasana rumah Lim & Chris di luar, tp malam tu mmg kelihatan bulan dan bintang betul2 duduk bersama, selalu nmpk kat bendera aje, tp mlm tu mmg serupa mcm kat bendera yg kita nampak tue..
Adat org cina mmg mcm ni, dulu waktu atok cina Lin ada pun ada jugak bt festival New Moon ni, tp sekarang, atok dh xde..ermmm 

*Bersambung*



P/S: Sangat suke dgn menu udang goreng nestum yg di sajikan kt rumah Lim & Chris tu, mmg tak henti makan klu dh makan..marveloussssssssss..


With Love

25 comments:

  1. amboi..beraya sungguh..siap pi melaka...n9 segalaan...

    meriah raya

    ReplyDelete
  2. Ayu: haha itu lalu aje..hehehe

    Ayu, bila mau mai rumah? nnti bgtau sis awal2...
    hrtu x smpt nk sggh, kete hubby rosak bt hal...terus blk..ada lg ke biskut tue? hehehe

    ReplyDelete
  3. biskut?

    timggal serdak jer...yang penting...ada kan....?kan...?
    hahahaah

    ReplyDelete
  4. Ayu: klu dh serdak tu, kek mesti ada kan..hahahah
    x pun mee bandung..jd la..kakakakah

    ReplyDelete
  5. mee bandung?
    menu wajib tu...makan sampai kenyang tau

    ReplyDelete
  6. Ayu: agak2 bila ek nk pi uma Ayu? klu free, sabtu ni la sis dtg..ok x? nnti sis bgtau jumaat mlm klu jd ok.. :)

    ReplyDelete
  7. ambien drug ambien dosage 5 or 10 mg - ambien cr typical dosage

    ReplyDelete
  8. buy zolpidem zolpidem tartrate narcotic - zolpidem side effects hallucinations

    ReplyDelete
  9. no prescription xanax xanax yellow bar mg - xanax overdose much

    ReplyDelete
  10. order ativan online ativan vs xanax conversion - ativan in alcohol withdrawal

    ReplyDelete
  11. zolpidem online zolpidem tartrate purchase - zolpidem hemitartrato 5mg

    ReplyDelete
  12. order ativan uncommon side effects ativan - cheap ativan no prescription

    ReplyDelete
  13. xanax online prescription xanax pills what are they used for - xanax effects sleep

    ReplyDelete
  14. xanax online pharmacy xanax 2mg wiki - xanax 0.25 mg effects

    ReplyDelete
  15. buy xanax online forum xanax dosage 3719 - generic xanax strong

    ReplyDelete
  16. ativan no prescription ativan side effects duration - ativan sublingual 1mg

    ReplyDelete
  17. alprazolam price buy xanax forum - xanax overdose quantity

    ReplyDelete
  18. diazepam for dogs diazepam side effects heart - diazepam online cheap

    ReplyDelete
  19. cheap lorazepam the drug ativan side effects - buy ativan canada online

    ReplyDelete
  20. buy xanax without prescriptions 1mg xanax urine - xanax drug history

    ReplyDelete
  21. buy soma online carisoprodol 350 mg tab qualitest - where to buy soma online

    ReplyDelete
  22. valium depression can you buy valium online uk - valium effects pupils

    ReplyDelete
  23. ambien 5 generic name of ambien cr - define ambien medication

    ReplyDelete
  24. buy valium online buy xanax valium online florida - valium flight anxiety

    ReplyDelete
  25. soma 350 mg generic soma sale - buy soma online us

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi .
Komen Anda Amat Sis Hargai .

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Thank You again..