Tiba masa si Putih 'major' services..

Salam semua..

Jap2 kowang faham ke apa itu 'major services'? ermm ala susah2 nak sebut tu cuba sebut 'meja' ha lebih kurang le tu bunyinya..hehehehe
Kalau owang lelaki tau le, tp Lin? ermm satu bende pun x tau, alahai bab kete2 ni mana le pro sangat nak memahaminya, tu pun hubby bising2 sbb x nak belajar dn faham, katanya nnti susah klu kena tipu dgn pusat services..huhuhu ye jugak kan?.
Sebenarnya kete Lin ni probnya cuma aircond dia, sejuk kuat sangat semacam naik automatik temperaturenya, so Lin col agen nak hntr services dn check tgk apa yg ptut, skli check punya check semua dh tiba masa utk services, setting komputer dan semua services nak kena bikin, tu yg namanya 'major services' tiap kali masuk 30000km, kete Lin dh masuk 36000km hehehe tp bukan x services ok, cuma Lin hntr kat bengkel biasa hubby services kete dia, so kali ni Lin hntr kat agen Cherry Easter tu..hehehehe
Semua dia tkr, semua dia blow dan semua dia refill mana yg ptut refill, adeiii sampaikan hubby pun dok menunggu sama tgk dia buat, mana taknya, terduduk jap bila sebut harga, skli buat 'major services' ni, untuk kete Lin je makan dekat rm750 weiii..x ke terduduk tercangkung jap..huhuhuhu kira mahal betul maintenance dia nie..huhuhu
Nak tak nak, kete ni mmg Lin pakai keluar masuk hntr anak sekolah, jdnya kena jugak buat, so apa2 hal lepas ni, agen tu le yg tanggungjawab..huhuhuhu 


*Agen Chery kat Jln Balau betul2 depan Holiday Plaza, mmg bagus services dia, check betul2 punya check.. :) puashati le..setakat ni la..


*Hurmm alahai..budget raya tak lepas lagi, dah keluar lagi duit raya..huhuhuhu


*Dr atas ke bawah, ke belakang ke depan ke dalam semua dh check..so buat masa sekarang semua ok...:) kete byk khidmatnya nie weii...klu rosak, susah le anak2 nak ke sekolah.. 
Kete kowang pun ada jugak ke bt 'major services'? rasanya semua kete patut buat kot..ermm..



P/S: Owang kata kete kena jaga elok2, klu tidak lama2 jd besi buruk, lain le rumah, makin lama, makin tinggi harganya, kete? ermmmmm 


With Love

No comments

Terima Kasih Daun Keladi .
Komen Anda Amat Sis Hargai .

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Thank You again..