Ciri-ciri kita dah makin tua..

10/26/2010 11:10:00 AM

Salam semua...

Hahaha mengong betul pagi-pagi ni, bukannya dah tak waras tapi gelihati jantung di buatnya bila membaca email seorang teman Lin ni, aduhh gelak sorang-sorang di buatnya Lin tadi, mananya tak sekali bukak tengok tajuk, ingat nak baca dan nak tau gak ciri-ciri nak tua ni, sekali bila dah baca, aduiii gelak macam orang tak betul di buatnya..hahahahaha
Tapi kan, bila di baca dan di fahami lagi di renungi, ada jugak betulnya tu..iyee tak percaya ke? korang baca sendiri yek, lepas tu 'lu fikir le sendiri'..hahahahaha
*Sumber dari eamil seorang rakan.


*Gambar patung barbie bila usia 50tahun..ermm masih kekal cantik kan?..
*Gambar dari en.Google.. *.*


1. Dulu, kalau nak membaca...dari jauh pun boleh baca.
Sekarang dekat2 tak nampak....kena jauh-jauh sikit.

2. Dulu kalau nak kencing, dari jauh...suuurrrrr!!!! masuk.....!!!
Sekarang, kalau nak kencing, kena dekat-dekat, pelan-pelan lepas...baru
masuk...


3. Dulu, masa tidur menhadap muka...rapat-rapat,
sekarang berlaga punggung saja... itu pun dah kira rapat sangat dah tu....

4. Dulu, mana-mana pergi mesti bawa minyak wangi (dalam kereta ke, handbag
ke...), sekarang, bawa juga... tapi minyak angin la...

5. Dulu, pakai baju mesti sama...sama color, sama design, sama
brand....sedondon...
Sekarang, "Asal kau ada baju nak pakai udah la...!"

6. Dulu, kalau nak kemana-mana, sanggup tunggu bini sampai se jam iron
tudung...pakai tudung....
Sekarang, "Alah...you pakai yg "wrinkle free" tu je la....!" (dlm hati....macam la ada orang nak tenagok dia...hiyyyy!!!
Malam tadi tak mau nak gosok... lembab!!)


7. Dulu, sanggup jalan berbatu2 teman bini shopping,
sekarang...tunggu dlm kereta je. Kejap-kejap SMS..."Lama lagi ke?" "Apa aje yg you cari ni...?"

8. Dulu, hebat....!!! sebulan sampai 12 kali...,
sekarang, kalau dapat 12bulan sekali pun kira hebat juga...

9. Dulu, menunggu pun dah keras....
sekarang, menunggu nak keras...

10. Dulu, isteri nak tidur pakai shorts pun tak boleh, suruh buka..jgn
pakai apa-apa.
Sekarang, isteri nak tidur pakai kemban pun kena suruh buka
juga... "Pakai baju yang senonoh sikit tak boleh ke...?"




P/S: Kakakah..agak-agak korang, ciri-ciri yang mana korang rasa korang dah hampir tua? hahahaha


With Love

You Might Also Like

31 Orang Komen

  1. hehhee ... tullah kalau dah tua agaknya mcm ni kot ....

    ReplyDelete
  2. sis.. tak nak tua boleh takkk?!! :D
    kalau boleh mtk laaa kannn.. tp tau takleh hik3 :)

    ReplyDelete
  3. Jery: hehe kannn..bila di faham betul2, mmg betul kann...huhuhu

    ReplyDelete
  4. Ohoeya: semua pasti tua, tapi muda x semestinya akan tua, senyum selalu, bt cara gaya muda, rasa2nya boleh menjadi kot..hehehehe

    ReplyDelete
  5. Cha: erkk..hahaha apsal? rasa dah tua ke Cha? hahaha

    ReplyDelete
  6. lawakk seh tapi statement ni cam ako blur jap..

    9. Dulu, menunggu pun dah keras....
    sekarang, menunggu nak keras...


    erkk apa yg keras nya weiiii???? :o

    ReplyDelete
  7. Retna: hahaha mengong ko...
    keras?? apa yang keras?? "Lu fikir le sendiri" hahahahahaha

    ReplyDelete
  8. Memang...kejap keras...kejap tak berapa nak keras..ada masa tak keras langsungg...haa apa dia retna, kalau koo bijak...hahaa

    ReplyDelete
  9. Mat: erkk..apa tu mat..aku pun confius jap..hahahahaha
    ada clue x? kekeke

    ReplyDelete
  10. tak tua lagi ni.. belum ada ciri2... hahahaha

    ReplyDelete
  11. kang ako jawab, terkejut lak kowang kang....

    klu bab laki, ako ghase ako paham... tapi bab pompuan erkk ako cam konpius jap.. tang mana nk mengeras nya tu

    ReplyDelete
  12. /... erkk nape tetiba ako ghase pemikiran ako mcm 'kuning' sket ek?hahaahahah

    ReplyDelete
  13. Amni: hehehe ye ye kena fikir muda selalu..bru tak rasa tua.. :)

    ReplyDelete
  14. Hahaha, retna...koo mmg, aku tetap tak fikir 18 sx yeaa..benda tu lin suka, kak ct suka, koo sah2 suka..aku pun sukaa aww rela..relaa..hahahaha...

    ReplyDelete
  15. Retna: kakakah..weii klu lelaki keras aku tau le pebende..klu pompuan keras? aku pun tak tahu benda apa? ada ke? ermmmm

    ko otak kuning ek?..dia mgkin cakap 'dulu eskrem x sempat keras dh ilang kena makan, sekarang eskrem mengeras dlm peti ais tak sapa nak makan'..hahahaha

    ReplyDelete
  16. Mat: hamboiiiii....ko tak lain tak bukan mesti cakap eskrem kan? mentang2 le cuaca sejuk ni, makan eskrem pun cedap kan..

    Ret..dah dpt cluenya? hahahaha

    ReplyDelete
  17. wakakkakakaa................
    sebab tu ako dari awal2 dok tanya2 apa kaitan dengan tua ni... hahaha

    xpe arr.. nak wat camne hotak ako lom abes cuci ngan clorox lagi ni.. waakakaa

    ReplyDelete
  18. tapi kan retna..aku tak mo yang no.3 macam N3 linn yg lepas tu..alahh yg ada curah cekelet atas dia tuu..koo rela tak?...

    ReplyDelete
  19. Retna: mesti ada kaitan dgn tua..sbb lelaki ko, dulu langkah batang ubi gigil2..skrg langkah kayu balak pun dia sanggup weii..hahahahahah

    ReplyDelete
  20. erkkk yang mana plak nih????
    adehhhhhhhhhh sudah!! kowang lagi buat ako mcm bertambah2 keji OK!!

    wakakakaka............. mencikkk sampai la ni ako masih x dapat cluenyaaaaaa

    ReplyDelete
  21. Mat: hahahaha itu yg best, lain dr yg lain, susah ko nak dpt yg mcmtu, sok2 dah tua, jgn kata mcmtu, rupa pun xde..hahahahahahaha

    ReplyDelete
  22. Rett..alah koo ni, aku dah bagi clue.. alah dia ada tunjuk 3 bentuk..kat N3 linn yg lepas..tapi yg no 3 tuu..perghh,..meroyann kalau tengok...

    ReplyDelete
  23. Retna: hahaha sebelum ko jawab, baik ko istifar byk2..kang ada ko bt jualan murah meminang plk..hahahahahha

    ReplyDelete
  24. Mat: hahah ko print gambo tu ek mat? kasi frame mat, sejuk sikit bilik bila tengok..ke ko yg frame ret..hahahahaha

    ReplyDelete
  25. Hahaha, retna kena hantaran tinggi, dia keja kilang duit...ret..oo ret, ko dah pi tgk n3 linn yg aku cakap tu kee..jangan pulak penggsan..

    ReplyDelete
  26. Erkk..frame ret na..tak mo lahh...baik tgk kat blog dia jee...kalau frame dia dok macam tu, tak de pose2 gedik...hahahaha,

    ReplyDelete
  27. Mat: Retna dgn segeranya pi tgk clue yg ko bg tuh..hahahahahah

    ReplyDelete
  28. matttttttttttt udah udah udah....

    ako br belek gmbr eskrem tu mat.. cissss x senonoh OK!!!

    ReplyDelete
  29. Hhahaha, ret, koo ber istighfar byk2 yeaa..pulak no 3 tu,aku takut koo tak selera jee kang..hahahaha

    ReplyDelete
  30. Ret: hahaha sabau je le aku, siap nk tgk jugak..so dh dpt la jawaban no9 tu yek..hahahahaha

    ReplyDelete

Penafian .
Blog ini adalah blog peribadi, hanya cerita/aktiviti harian Sis bersama family, kawan-kawan juga resepi masakan Sis sendiri. Dan juga ada sesetengah penulisan tu Sis Copy dan Paste dari carian Google juga blog kawan-kawan.
Semua penulisan di dalam blog ini, TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Terima kasih atas kerjasama anda.