Kellog's Special K cara mudah berdiet.

Salam semua...

Kowang tau kan Kellog's Special K ni? alah skrg tu yg tgh sibuk keluar iklan kat tv, hurmm inilah dia pemakanan diet rancangan Bigger Looser tue, mmg sesuwaii utk org2 yg nak berdiet dan nak bakar lemak/kalori dlm badan..
Bt pengetahuan kowang, masuk hrni Lin dh 11 hari tak jamah nasi, mmg tgh diet giler2 nie, tp bukan le berpuasa atau tak makan 1 pun makanan, cuma Lin tgh diet dan sambil berdiet mencuba makan Kellog's Special K ni, dan amalkan minum quaker oat setiap pagi dan malam..
Mmg ada nampak dan rasa perubahan, badan rasa ringan, janji tenaga tak berkurang..tp kan ikut ketahanan badan dan cara masing2 la, klu berdiet sakan tp melantak berpinggan2..ermm baik tak payah diet..buang duit je, bukan murah weii itu Kellog's, rm 16.90 lor sekotak..huhuh
So kowang cuba le tp klu dh kurus melengkung tu, tak payah le diet, ikut BMI masing2, klu dh ok bertuah le badan tu..huhuhuhu


*Lin makan yg ni, ada mcm2 perisa dn cereal..ikut tekak masing2 ler...


*Nak cr yg ni, perisa coklat, tp kat sini takde plk jual, mgkin klu kat Singapore dn luar negeri/negara je kot ada, kowang ada nampak x kt mana2 soping complex?


*Klu dpt yg ni lagi bagus, mudah nak bwk kemana2 dan mudah nak makannya, cuma dia lebih protein utk makanan tambahan harian jek.. :)

Kat sini Lin cuba copy&paste bagaimana Kellog's Special K ni mampu menurunkan berat kita, nak terangkan tak reti, so kita kongsi2 je la yek Susu :) ..:-

Info pemakanan ini dicedok di sini.

Secawan Kellogg's K Special (31g) mempunyai nilai kalori kira-kira 110kcal. Segelas susu rendah lemak, sebagai contoh Susu Nesvita Omega Plus pula mempunyai nilai kalori kira-kira 122kcal. Apabila digabungkan kedua-dua ini, terbentuklah suatu hidangan Kellogg's K (kira-kira semangkuk) yang nilai kalorinya ialah 110kcal + 122kcal = 232kcal.

Katakan Wan Halimah Jongang (nak kurus) cuba berdiet dengan menidakkan nasi dan hanya mengambil kira-kira 4 hidangan Kellogg's K Special ini: Sebelah pagi, tengahari, petang, dan malam. Maka jumlah pengambilan kalori harian Wan Halimah Jongang ini ialah 4 x 232kcal = 
928kcal, yakni jauh lebih rendah daripada kuota kalori harian beliau (DCR) yang mungkin sekitar 1500kcal.

Dengan defisit kalori sebanyak 500kcal sehari, dalam masa seminggu, Wan Halimah Jongang telah membakar lemak badannya sebanyak 3500kcal dan ini bersamaan kira-kira 0.5kg - dalam erti kata lain, berat badan Wan Halimah Jongang akan turun paling kurang sebanyak 2kg sebulan!

Penerangan/info di petik dr Susu sejat.




P/S: Dr bulan puasa hgga ke raya, makan dan makan, so sudah tiba masanya untuk berdiet nk pakai kebaya lor 20.11 nie..huhuhuhuhu


With Love

8 comments:

  1. oo ini la yang dok heboh tu ek..
    malam berkesan tak kalua makan tak lapaq ka?
    kuman "Maybank Alert.." Entry

    ReplyDelete
  2. Kuman: hehehe..Sis cuba2 je nie..bru seminggu mencuba..:)
    Bt ms ni dh 11 hr x mkn nasik,alhamdulilah tak lapar plk rasanya.. :)

    ReplyDelete
  3. wah...semua nak kurus ni...nak try gak la tp quaker oat tu bolehla...kellogs ni takut tak kenyang..hehe

    ReplyDelete
  4. Suzz: hehe mmg on diet ni Suzz, raya hrtu mkn dh overacting...now time to back to the future...hehehe
    Klu Siss kenyang mkn kellog's ni..mgkin tabung perut kecik kot..hehehe

    ReplyDelete
  5. nak makan jugala, ganti makan malam.

    ReplyDelete
  6. Cha: Yep cha..try dulu sekotak bt sarapan pg..nnti tghri mesti x rasa lapar.. :)

    ReplyDelete
  7. sis bagus info nih saya pn nk diet gak nih...:)

    ReplyDelete
  8. Masviona: Yup..sis tgh dlm proses berdiet ni..bru cuba sekotak..alhamdulilah rasa mcm dh ada sikit kesannya... :)

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi .
Komen Anda Amat Sis Hargai .

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Thank You again..