Nasib mata, kalau hidung?..

10/31/2010 10:43:00 PM

Salam semua...

Cuba fikir-fikirkan tajuk tu, nasib juga mata, boleh juga di ganti, tapi bukan mata betul le, cuma cermin mata, tapi nasib jugalah kan, buatnya hidung tu pun boleh tanggal?, nak ganti dengan apa? haaa itu le yang buat Lin ni dok membebel-bebel dengan anak Lin,Yana ni, cuai sangat, rasanya dah dekat 6 kali cermin matanya hilang dan ganti baru, konon-kononnya taknak pakai bila pergi sekolah sebab nanti tudungnya tak cantik lipatnya, pastu dia simpan lah dalam bag sekolah, bila dah hilang mulalah macam-macam dia kata tapi tengoklah, lagi menyusahkan diri sendiri ada, kelam kabut dibuatnya pergi bikin cermin mata baru, ye lah kesian pulak sebab kalau dia tak pakai memang tak nampak, rabun jauh dan dekat katakan, jadi memang keperluan untuk mata dia lah nak kena pakai selalu...huhuhu
Sekarang ni kan agak terkejut jugak ye bila lihat harga pasaran cermin mata ni, mahal jugak yek, bila promosi tu memang le dia kata murah, tapi bila dah siap dengan bingkai, cermin, power lagi, mak aii cecah jugak 4-500 ringgit tu..huhuhu aduhh lepas ni dah pesan, kalau hilang lagi, nanti mak gantikan dengan 'mata kucing' je..huhuhuhuhu


*Setiap kali buat baru, setiap kali tu jugak kena test power baru..bukan main turun, makin naik ada le powernya..huhuhuhu


*Purple tu..huhuhu adeii mak dia ni pun berkenan juga dengan bingkai tu tapi fikir 2-3 kali mau tukar..huhuhuhu


*Selesai buat cermin mata., permintaan Yana pulak, konon-konon teringin nak makan KFC..saje la tu kan..huhuhu nasib Yana yang belanja..hahahahahaah


*Hehehe lama tak letak wajah tuan punya blog..
Saje nak promote sikit, tudung tu Lin tempah jahit kat Jakel, jahitan Munawarah, kain beli kat Jakel, 1meter rm18..upah jahit rm16..ok ke? tapi 1meter dapat 2 helai...:) jahitannya sangat memuaskanlah, padan dengan harganya.. :)




P/S: Lin pun rabun jugak, tapi rabun silau dengan rabun jauh, dah banyak juga makan lobak merah tapi tak terang-terang jugak mata aku nie..nk try InnerShine pulak lepas nie...


With Love

You Might Also Like

2 Orang Komen

  1. Jagalah mata kerana the eyes is the eye of the soul (a chinese saying la haha).. wearing spec is not cool ok

    ReplyDelete
  2. Albert: betul tu...jaga dan hargailah mata selagi ia bercahaya...nanti kalau dh gelap gelita bru nk cr cahaya..ermm dh lambat kan...huhuhu

    ReplyDelete

Penafian .
Blog ini adalah blog peribadi, hanya cerita/aktiviti harian Sis bersama family, kawan-kawan juga resepi masakan Sis sendiri. Dan juga ada sesetengah penulisan tu Sis Copy dan Paste dari carian Google juga blog kawan-kawan.
Semua penulisan di dalam blog ini, TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Terima kasih atas kerjasama anda.