Tuesday, October 05, 2010

Setelah 2 tahun berlalu..

Salam semua..

Huh! baru 2 tahun dh nak eksen..buwekkk amboiii tak sayang mulut eh, sapa yg cakap2 belakang tue? ada je yg menyampuk taw! so what?..
Ada aku kisah?..ermm diam tak diam tak sangka pulak dh masuk thn ke-2 Lin berblog, sebenarnya Lin dh lupa date dn bulan brp Lin mula menulis, sbbnya prnh skli blog per-1 Lin buat, abs terdelete padam semua gara2 nk edit template punya keje, bru belajar le katakan, pastu Lin bt lg 1 blog tp still guna nama yg sama dan url yg sama jugak, cuma klu klik kt profile Lin, start berblog tertulis dr bulan Ogos 2008, so kira dh 2thn le nie, dr awal hgga la saat ni, tajuk still sama 'Bisikan hati'..ntah apa yg di bisikkn pun x tau le..he he he *sambil jeling dir..:p
Kowang jgn ingt senang yek nak mengarang nak menulis ni, byk guna otak kena perah tau, bukan main tulis je, kena jugak toleh kanan kiri depan belakang tu, kang silap tulis ada kena serang pulak..


2 tahun bukan sekejap, terlalu byk masa yg di ambil, lebih2 lagi untuk mengenali siapa pembaca blog kita, apa yg mereka suka baca dlm blog kita, tp Lin tak paksa pun orang baca blog Lin, sapa yg jd pembaca setia tu, terima ksih le byk2, sampai skrg ni pun masih lagi lin tak tahu apa yg pembaca2 mau, tp blog Lin ni, blog rojak, mcm2 ada, semua Lin belasah tulis jek, dr peribadi sampai le ke gossip ke apa ke semua main 'boh' jek..hehehehe tak salah kan, blog kita, kita punya suka ler..:p
Agak2 ada idea baru, kita tulis dan tambah, klu takde idea, dok diam je le membatu..hehehehe


Kenangan? ishh TERlalu byk sampai tak terkata dan tak teringat kat kepala, sbbnya bermula dr blog ni le Lin mula kenal rakan2, kawan2 dan sahabat2 yg tak Lin sangka akan kenali dgn begitu rapat skli, semua tu bermula dr MsjBox chatbox Lin tu, byk xtvt yg Lin ikut hggakan kitaorg ni semua dh mcm ahli keluarga dan adik beradik, apa saja yg berlaku kita akan kongsi bersama..:)
1 tahun per-1 tu mmg meriah dan sangat2 seronok, mcm2 xtvt kita buat dlm setahun, gelak tawa, senyum tangis semuanya ada, mmg tak boleh nak lupakan kenangan tu semua..
Tapi sekarang.......


Ermm mana semua owang ek? mana dia? mana kamu? mana awak? mana kau? mana semuaNYAAA..
Masuk blog mereka2 masih ada, masih bernyawa, tp takde cite terbaru, ada tu plk blog dh sampai tutup dan dh kena hacked, bukak nk klik je, 'blog not found'..huhuhuhuhu...
Apa dunia blog dah tak sehebat waktu Lin mula berblog ke? klu dulu, kita meriah berchatting sana sini, dan meriah berlumba2 nak update blog, bru je amik gambo terus berebut2 nk C&P, mmg gelak dan meriah dulu, nak kata dah tak relevan tp tak juga, walaupun byk muka2 baru dan blog bru muncul tp blogger's lama tetap rancak steady di sini menulis dan update, nak kata takde cite, mmg penipu..ye la klu kat FB tu berderet2 status dan upload gambo, tp kenapa kt blog tak plk update? kenapa? haaa betul x? pelik kan..hehehe


Ni semua gara2 addict kat FaceBook..sana sini dok berfacebook, sampaikan jgn kata mak bapak kakak abang je yg ada facebook, nenek datuk pun di facebook kan..dasyattt sugguh penangan FaceBook nie, sikit masa dulu Lin abaikan juga blog Lin sbb terlalu sakan dgn Facebook, ada masa je dok update blog, sampaikan cite2 terbaru kawan2 semua kita tertggal, tu le dia klu ibarat lupa asal usul..hehehehee
Tp setelah di fikir2 kan balik, dan setelah bt kali ke-3 nya Lin claim duit nuffnang tu, ada baiknya jugak berblog nie dr berfacebook, boleh dtgkan duit, tp bukan kita jual cite kita, cuma kita berkongsi je dgn mereka semua di luar sana, mcm jugak kita tulis diari, hr2 mau tulis apa yg kita buat, tp jgn le semua kowang nak cite, abs 1 donia tau kang ko berkemban..hahahahahaha
Sejak2 ni Lin tak brp gemar nak berfacebook sbb, dah terlalu byk friends satu, baik yg kecik yg muda, yg tua, pastu kita dh tak tahu yg kawan dan yg mana nk bt lawan dgn kita..ishh kowang jgn ingt dlm diam kawan cyber nie tak cucuk kowang, klu mereka tak puashati, siap le kowang dpt msj2 yg mmg menyakitkan hati jek,   biasa le rasa tak puashati dan rasa irihati sesama sendiri...PHD le....
So ingat2 le ye kengkawan...


Walau apa jugak yg berlaku, walaupun nnti Lin jugak akan 'curang' ke facebook tapi Lin tetap menulis di blog Lin, byk cite dan kisah yg nk Lin kongsi bersama, cuma klu tang tips dan tutorial tu je yg den tak reti yek..maaf le byk2..klu bab membebel dan merapu yg bukan2, mmg le boleh kat sini..hehehehe
Kowang faham2 aje le yek, agak2 klu Lin ni tak update2 tu, mmg bizi le gamaknya, bt masa skrg ni, Lin dok gian jd silent reader, dok komen dn membaca entry kwn2 semua, malas nk high profile, ala kita tahap2 masih belajar lg, byk membaca byk le idea, mana yg smpt Lin terjah Lin pergi, klu tak sempat tu, maaf aje la..masa mmg mengejar Lin..huhuhuhu sian aku nie..:p
Dgn ucapan penutup bt entry ni, Lin ucapkan terima kasih ats sokongan semua kawan2, klu takde kowang yg nak membaca, takde maknanya le tulisa Lin di sini..huhuhu tp jgn lupa komen ok.. :)
Terima kasih semua..^.^
*agak2 lps ni tulisan aku kena hentam x dgn komen2? he he he he




P/S: Kesimpulannya..be honestly: Lin tau asal usul Lin dlm dunia IT ni, di sini la dr dunia blogging, dr buta jd celik, dr komen dan  keji semua Lin kutip jdkan tips bt diri sendiri, terlalu byk sngt2 nk kena belajar, belum mahir tp klu ada daya usaha mesti ada kejayaannya kan.. :)


With Love

2 comments:

  1. ako plak, klu ada idea ako menulis laa, klu takde mmg konpom blog ako sunyi sepi je hehehe :p

    ReplyDelete
  2. Retna: idea?? klu nk tggu idea mmg xde le..kasi je update apa2,C&P pun xpe, jnji ada..bru le aktif nuffnang tue weiii..huhuhuhu

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi .
Komen Anda Amat Sis Hargai .

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Thank You again..