Friday, January 07, 2011

Oiiiiiii..Aku ada blog Oiii..ha ha ha

Salam semua..

Klik klik..dah save link saya? i follow u oke..hahahaha..
Jangan dok gelak, dulu kowang tu pun sama gak kan?, aku ponggg!...Tapi betul jugak, kalau mereka blogger baru dok diam tak blog walking dan tak tegur menegur camtu, mana le owang nak tahu blog dia, camne owang nak singgah blog dia, betul tak? ishh kowang ni..
Mentang-mentang dah baguss..pilih bulu dan berbulu pulak dengan blogger-blogger baru yek..tak baikk taw!! Yang senior harus turunkan tips dan kata-kata semangat buat mereka yang baru nak masuk dunia blog ni, kita sama-sama dalam dunia yang sama, jatuh bangun kat situ jugak, memang tak kemana pun..'ada aku kesah!!'..:p


Hahahaha entry sengal di petang hari..kakakakah gelak sorang-sorang aku di buatnya..
Bukannya apa, tadi dok blog walking terbaca entry En.Ben Ashaari tu pasal tajuk 'Apa yang seronok sangat ada blog ni?'..soklan maut betul ler..Aku memang tak suka kalau ada yang bertanya soalan tu, macam ibarat owang yang ada blog ni buat kerja bodoh dan sia-sia pulak..ishhh salah tu!!!.betul tak Ben?
Kowang jangan tak tahu, owang yang ada blog ni menjana pendapatan sambil melayari internet, tak faham?? tak pernah dengar iklan pasal blogger dekat HotFm tu ke? hahahahah
Kebanyakkan mana-mana blog yang kowang masuk tu, semua ada iklan sampingan, tak kira le dari mana-mana sponsor atau iklan berbayar ke, haaa iklan tu le yang mendatangkan 'duit' buat blog kita. Macam Lin punya blog cuma ada iklan sponsor Nuffnang aje, cukup le ada  3 ruang dia bagi tu, paling tidak pun dah 4x aku claim duit nuffnang tu, walaupun tak le sebanyak mana pun, tapi puashati woii, agak berbaloi jugak penulisan aku kat blog ni..kann?
Lagi satu pasal cerita-cerita kat blog, peribadi atau sosial atau apa saja ker, ikut suka hati le, nak tulis aku 'ngangkung' ke 'aku masih dara' ke 'lagenda budak setan' ke 'mat rempit' ke apa-apa aje ler, kowang jangan peduli komen owang, yang penting blog tu kowang tulis sekadar ingin meluah dan meminta pendapat saja, bukan nak aibkan diri sendiri juga nak khianati kawan seblogger.
Dunia blog ni macam-macam lorong..salah masuk lorong, abis le ko kena telan dek kegelapan, kalau malu bertanya sesat le jalan tu, tapi kalau dah tau jangan pulak 'bodoh sombong'...i don't like ok!'..

Ok dah le cukup setakat 'Bisikan Hati' aku petang ni, saja nak lepaskan dan nak menanbah sedikit dari entry En.Ben tu..so pada blogger baru tu, jangan takut nak mula menulis, tulis selagi ada idea, bila dah takde idea jangan dok tinggal bersawang pulak, banyak ikhtiar lain nak bagi blog sentiasa di kunjungi, apa dia? aishhh tu pun nak cakap gak ke..apalagi Copy&Paste aje ler..hahahahahaha...
Ok..Pullstop!..



P/S: Sesekali menulis panjang-panjang ni dah macam budak karangan SPM la pulak..hahahahaha

With Love

1 comment:

Terima Kasih Daun Keladi .
Komen Anda Amat Sis Hargai .

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Thank You again..