Surprise buat 'Cik Mat Gebu'

1/09/2011 03:57:00 PM

Salam semua...

Alhamdulilah semua yang di rancang di saat-saat akhir berjaya jugak aku sampai ke rumah Cik Mat Gebu. Plan asal nak ke sana bersama Ayu, Kasawari juga Geng Singapura,Moralle dan Nad, tapi Ayu terpaksa datang awal, mama Moralle pulak ada kerja yang belum selesai, Nad pula terpaksa ikut mama Moralle sebab dia tumpang kereta mama..hehehe, akhirnya aku sampai ke Sedenak bersama Kasawari dan Family.
Agal lewat sikit kitaorang sampai dek menunggu mr.hubby Lin balik dari kerja. Dalam jam 5pm lebih jugak baru kitaorang gerak. Sampai je rumah Mat Gebu, mereka semua dah sedia menanti, macam magic pulak, tup-tup pagar pintu tu terus terbuka saat kami sampai depan rumahnya tu..hahahaha, ko ngendap ye Mat..:p
*Mat dah pesan, 'Ko jangan buat surprise, kalau ko buat jugak, ko duduk luar pagar!! warning oke!!' erkkkk takut aku...huhuhuhu


*Hurmm takde hadiah yang istimewa yang dapat aku bagi kat ko, sekadar magkuk antik tureen yang menunggu retak ni aje yang dapat aku bagi kat ko, aku harap ko sudi menerima yek..:)


*Macam biasa le, kalau datang rumah Mat Gebu ni, dari perut kempis terus jadi buncit, macam-macam menu dan hidangan di sediakan. Kali ni kami di hidangkan dengan nasi ayam 'sup tongkeng', sebab memang banyak tongkeng dalam sup tu..hahahahaha I likeeeeeeeeee...:)


*Yang ni 'Kek Lip Gloss'..hahaha pandai-pandai je aku bagi nama, ada kang kena hemtam dengan Mat..Bukannya apa, mula-mula Mat tunjuk je kek tu, aku ingatkan 'Faux Cake', rupanya kek betul, tengok aje le topping dia tu, macam plastik kan..kekekekeke *jakun + gelojoh*


*Perghh yang ni memang tak boleh tahan, pencuci mulut 'triffle' sekali makan memang akan 'tripple' kali ko menambah..hahahaha..Mat, anak-anak aku dah mintak aku buat itu triffle, arghh tolonggggggggg Mat, aku memang tak reti..huhuhuhu

'Gendang gendut tali kecapi, Kenyang perut apalagi, terus angkat kaki'..hahahha sabo je ler kan, dah kenyang, dah hampir 7-8 cawan air kopi aku hirup, sembang punya sembang, dah dekat berkali-kali jam antik Mat tu berbunyi, tapi tak reti-reti nak balik..hahahahaha.
Takpe Mat, kali ni aku tak boleh tunggu detik sampai 12malam, ada projek yang kitaorang nak pergi, lain kali lain hari kita jumpa sembang sampai lebam oke..:)
Terima kasih buat Mat sekeluarga atas layanan dan menu yang di hidangkan, buat susah-susah aje le ko kutip tpongkeng tu kat pasar,hahahaha.. juga buat Abang Cik Mat, terima kasih buah tangan untuk Mak Cik Rosnah tu, mesti dia suka tu..hehehehe
Akhir kata 'Hepi Belated Day  Mat Gebu'...:)



P/S: Ko tunggu pulak mangkuk sumbing sumpik lentik tu yek, Mak aku simpankan untuk ko oke..! Terima kasih Mat..i lap muka peluh u..:p


With Love

You Might Also Like

8 Orang Komen

  1. sedap kan eks nama kek lip gloss..waaa laen kali nak letak nama tu..

    ReplyDelete
  2. Mat: hahahaha...adeiii sabo je ler..mmg sedap sesedap keknya tu jugakkkk..:)

    ReplyDelete
  3. bestnya sis ...dah jmpa CMG tu....bila lak giliran mas..he..he..

    ReplyDelete
  4. kak lin..bila lagi kita nak bersua..
    wawawawa..

    nak mimpi sis lin lah..
    entah2 kita bersaudara..waka..waka

    ReplyDelete
  5. Waaaaaaaaaaaa..teramat jelesss!! Tambah2 tgk triffle tu...lamanya x buat...sampai hati Lin tayang...huhu

    ReplyDelete
  6. Mas: takpe..CMG tu ada je kat Sedenak tu tak kemana..ada rezki mesti berjumpa nnti..:)

    ReplyDelete
  7. Ayu: a'ah..biasa owang tua2 kata mcmtu le..klu payah sangat nnak jumpa silap2 kita ni bersaudara..hehehe

    Nnnti ada rezki sampai le kita nak berjumpa ayu..:)

    ReplyDelete
  8. Kak Ummi: hahaha..jgn mareeee...
    Kak cuba buat Triffle anggur plk..color pepel..mesti lain dr yg lain kan...

    ada rezki nak jumpa kak ummi plk.. :)

    ReplyDelete

Penafian .
Blog ini adalah blog peribadi, hanya cerita/aktiviti harian Sis bersama family, kawan-kawan juga resepi masakan Sis sendiri. Dan juga ada sesetengah penulisan tu Sis Copy dan Paste dari carian Google juga blog kawan-kawan.
Semua penulisan di dalam blog ini, TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Terima kasih atas kerjasama anda.