Monday, February 07, 2011

CNY celebration..

Salam semua...

"Gong Xi Fat Cai..Angpow lai.."

*Sambil nyorok belakang kursi*..maluuuuu
Ye la kan, lama betul tak update, asyik cite pasal minyak tu jek..kekekekeke *jangan mare.. :p
Ok2 harini mesti ramai yang 'monday blues' kan? mood holiday masih ada, semua dok bizi upload gambo kat FaceBook termasuk le aku..hahahahahah..
Dah namanya cuti, mesti le banyak bergambar kan? kenangan tu mesti di abadikan untuk masa depan..:).
Kowang cuti mana CNY lepas? sekolah cuti 1 minggu, sakan le bercuti kan?..
Lin? ermm macam biasa tiap-tiap tahun balik kampung mertua dan sekali jalan beraya ke rumah Pak Cik Lin (Pak teh)  di Seremban 2..
Yang ni adik mak Lin yang masih lagi beragama Budha, so mereka sambut Chinese New Year le..Rasanya mak Lin lama tak jumpa Pak Cik Lin ni, dari atuk cina Lin meninggal, hampir 4 tahun dah lamanya, tapi kali ni Lin bawak mak bersama ke KL beraya bersama mereka..:) seronok kumpul ramai-ramai macam ni..:)


*Di rumah Pak Teh Lin (Wong Kai Lai)..dia keje pilot Air Asia..Dulu duduk Meru, sekarang dah pindah sini, rasanya baru je dia duduk sebab dekat dengan tempat kejenya KLIA..:)


*Naz, Yana dan sepupu Lin, anak Pak Ngah Lin,Dauz Wong.


*Yang berbaju merah belang tu la Pak Teh Lin, adik mak no-5..


*Puas minum teh cina dan green tea kat rum ahnya, sampai 3 teko di buatnya tak putus-putus membacuh, sebabnya Pak teh Lin baru balik dari China..:)


*Yang ni Pak Ngah Lin, adik mak no-2..nama islamnya Mohd Izwan, nama cinanya Wong Kai Chai..paling sporting dan garang, dia le orangnya..huhuhuhu


*Yang ni pulak, amoi dari China, hahahahaaaaaaaaaaa..ikut tema semusim kan, so datang pakai merah dan balik bawak angpow merah tapi yang kat pokok punya tu....hahahahahaha




P/S: Banyak lagi kisah nak di citekan, ada ke yang nak baca ni? nanti yek..pelan-pelan oke..:p




With Love

2 comments:

  1. Gong Xi Fa Chai

    heheee, mesti dapat angpow kan? hehee =))

    ReplyDelete

Penafian :
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita Saya, family Saya, kawan Saya dan juga resepi masakan Saya. Dan juga ada sesetengah entry tu Saya C&P dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Saya izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Saya disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988..
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com