'Sini Ada Hantu'..Hampehh!

2/21/2011 04:34:00 PM

Haii semua..

Lagi entry cerita basi..hehehe aku punya suka lahhhhhhhh...!
Kowang dah tengok ke cite ni? Sini Ada Hantu..? tapi takde hantu seram mana pung, setakat tutup mata aje nengok tu, tak tersentap pun, hahahahahaha..iyeeeeeee...
Sebenarnya tak plan pun nak nengok wayang ni, last minit plan, habis je dari karok tu, terus Lin ajak diaorang nengok wayang, tapi anak-anak Lin hantar balik rumah dulu, sebab esoknya pegi 1 kete jek, macam biasa le ikan sardin dalam tin..hehehehehe tapi oke le, jimat masa dan jimat ruang parking..hehehehe
Kebetulan ciote ni baru je main panggung, nak taknak try le nengok, mula-mula excited, bila dah mula tu,ermmm apa punya cite le, cerita dalam cerita, masing-masing semua mengeluh..hahahaha padan muka! layan bantal pun best kan...
Tapi bila dah part tengah tu, kelakar la pulak, time tu gelak habis gak panggung, *nasib aku tak kena cubit dengan Linda,sebab duduk sebelah dia*..kekekekeke.
Bab akhir ending tu pun best, kelako budak 2orang tu, Ah Meng dengan Bakri..hahahahaha lawak betul-betul spontan diaorang buat, Lin rasa bagusnya si Ah Meng tu jadi HANTU!!..hahahahaha
Apa-apa pun kalau kowang nak tau, kena le tengok sendiri atau beli DVD nya oke..malass mau cerita panjang-panjang ler....:p



*Ini lah dia duta TGV setiap tayangan baru di siarkan..hahahahaha


SINOPSIS SINI ADA HANTU


Sini Ada Hantu bermula apabila dua orang pemandu van, Ah Meng dan Bakri yang telah ditugaskan pada saat akhir menghantar mayat datuk kepada majikan mereka di sebuah kampung dimana mereka perlu sampai ke destinasi keesokan paginya. Pada mulanya mereka menolak tapi apabila ditawarkan dengan upah yang lumayan mereke bersetuju.
Semasa dalam perjalanan, radio van tidak berfungsi bagi menghilangkan kebosanan dan rasa mengantuk, mereka berdua bercerita tentang kisah seram yang pernah mereka dengar. Bakri memulakan kisahnya ‘Hantu Pokok Pisang’… kisah wanita cantik yang menjelma dari pokok pisang.
Ah Meng mentertawakan Bakri dan mengatakan hantu melayu tak logik , Ah Meng mula menceritakan kehebatan hantu Cina pula ‘Hantu Nombor Ekor’ Kisah empat lelaki yang mengalami masalah kewangan lalu memuja roh untuk memberikan pertolongan dengan memberi nombor ekor.
Apabila Ah Meng habis bercerita, Bakri memberitahu Ah Meng cerita hantu cina lagi tak logik. Bakri memberitahu Ah Meng yang dia mempunyai cerita lain, tapi kali ini cerita ini mengisahkan hantu dari luar negera.

Ah Meng mula bercerita tentang seorang pelajar, Yakob yang dipindahkan ke sekolah baru kerana masalah disiplin. Yakob kemudian mendapati mereka semua takut pergi ke tandas di waktu malam kerana dipercayai tempat tersebut pernah dijadikan pangkalan tentera Jepun sewaktu Perang Dunia Kedua. Jelmaan hantu Jepun sering berkeliaran pada waktu malam.
Ketika Ah Meng ingin menceritakan kisah hantu yang lain, van mereka yang melalui ladang kelapa sawit yang gelap-gelita itu tiba-tiba rosak. Ah Meng terpaksa mencari bantuan, sementara Bakri menunggu keranda tersebut. Apabila Ah Meng kembali ke van tanpa bantuan yang sepatutnya, sesuatu telah berlaku…
Apa yang terjadi pada Ah Meng dan Bakri?Berjayakah mereka menyelesaikan tugas mereka? Apa yang telah berlaku?


*Apa telah berlaku?? Mereka ini telah jadi 'Hantu KARI'...hahahahahahahahaha...

Esoknya pagi-pagi lagi dh keluar hantar Retna dengan Shai balik, Retna naik flight tapi Shai naik bas kat Terminal Larkin. Masa sekejap sangat berlalu, ntah bila nak berjumpa lagi.
Ada jodoh di panjangkan umur, kita berjumpa lagi yek..Terima kasih buat semua kerana menceriakan hari-hari ku bersama.. Luv u all...




P/S: Hilang segala rindu..moga persahabatan kekal hingga ke akhir hayat..Aminnn..


With Love

You Might Also Like

4 Orang Komen

  1. ha ah la terlupa kisah yg satu nih... takde gambar .. patut arr time ni dah maleh betul nak bergambar... penat dan ngantuk!! tapi malam tu klu layan membuta kat panggung gerenti berbunyi!! hahaaa

    ReplyDelete
  2. adoi lawak betul entri li ni.. bab hantu kari tu tak leh tahan gambo shai dan amat tu melantak kari + roti.. haha..

    gambar DUTA TGV tu takleh tahan haha.. itulah kami bila berdua.. huhu.. anyway cerita sini ada hantu mmg xbest ar awal2 tu. tapi bila masuk hantu asrama tu kira ok gak ler kan..

    ReplyDelete
  3. Ret: kekeke..tau xpe,tp aklu rasa kasawari lg byk amik gambo kot...tau xpe,klu layan tertido tu mau dengkur aku yg kuat tuh..hahahahaha

    ReplyDelete
  4. Kasawari: entry live from Habib..kekekekeke
    hahahaha....entry rojak nak cepat tu yg jd hantu kari..kakakakakah

    Cerita ni mmg boleh layan ar tp jln cerita tu ada ms boringggg sehhhh....

    ReplyDelete

Penafian .
Blog ini adalah blog peribadi, hanya cerita/aktiviti harian Sis bersama family, kawan-kawan juga resepi masakan Sis sendiri. Dan juga ada sesetengah penulisan tu Sis Copy dan Paste dari carian Google juga blog kawan-kawan.
Semua penulisan di dalam blog ini, TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Terima kasih atas kerjasama anda.