Thursday, March 31, 2011

Senarai 12 peserta AF9 2011.

3:25 PM 0
Assalamualaikum wbt..

Haa demam AF (Akedemi Fantasia) semakin dekat, tak lama lagi kedengaran le suara2 Afundi si 'polan' tu si 'polan' ni, topup tak henti2 *termasuk le aku* tapi jangan salah undi, kang hancurr dunia seni kang, bukan rupa yang di cari tapi bakat dan versatile yang patut di cari, rupa paras tu kira advance le tu..:)
Ermm nak Afundi sapa ek? tunggu persembahan per-1 baru boleh pilih...:)













Senarai Pelajar Lelaki AF9:
  1. Ahmad Afif Tirmizie (Afif), 25 tahun – Selangor
  2. Mohamad Amirullah Jahari (Amir), 19 tahun – Sarawak
  3. Mohamad Azri Abdullah (Azri), 24 tahun – Selangor
  4. Khairul Najmuddin Abu Samah (Erul), 20 tahun – Kuala Lumpur
  5. Nur Khaidir Muhd (Kay), 22 tahun – Kuala Lumpur
  6. Fahrur Raqib Abdul Majid (Raqib), 21 tahun – Melaka
Senarai Pelajar Perempuan AF9:
  1. Nur Suhada Jebat (Aida), 19 tahun – Melaka
  2. Nur Atiqah Shariffudin (Eka), 22 tahun – Kuala Lumpur,
  3. Zulaika Zahari (Laika), 22 tahun – Selangor
  4. Lenaber Haidir (Lena), 21 tahun – Sabah
  5. Roshammizah Rosli (Miza), 28 tahun – Selangor
  6. Queennera Francine Francis (Nera), 19 tahun – Sabah


Tenaga pengajar baru pula ialah 
Adlin Aman Ramli sebagai guru seni persembahan.
 Ning Baizura (guru vokal persembahan) 
 Fatimah Abu Bakar (kaunselor motivasi dan guru bahasa Inggeris) .
 Syafizawati Sharif (guru vokal teknikal) 
A. Aris A. Kadir (guru tarian).

Juga pengacara no-1 nadi AF,Aznil Hj Nawawi yang akan memeriahkan AF musim ke-9 buat kali terakhir sebagai penutup rancangan realiti tv ini.
Dan apakah kerusi panas pengetua AF9 kali ni akan menjadi milik Amy Search seperti yang di war-warkan? Nantikan Tirai AF9 pada 2hb April ini.



P/S: Sapa2 yang takde Astro pi le daftar segera, dan bagi yang Astronya kena potong tu, cepat2 le sambung! hahahahahhaaaaaaaa *aku le tu*


With Love

Majalah pilihan bulan April.

11:52 AM 0
Assalamualaikum wbt..

Bulan April bakal menjelma esok, waduhhh sekejapnya rasa kan, semakin hari rasa semakin cepat masa berlalu, dan semakin bertambah usia tua ni, tapi aku tetap ngaku masih 'MUDA' ok..Ada aku kesah! hahahahaha
Ok nak cerita pasal majalah pilihan bulan April yang Lin beli semalam, first sekali sampai kat kedai buku tu, terus capai majalah Harmoni, sebab dari jauh dah nampak 'Purple' ok! tak selak isi dalam lagi terus je amik, 


Dari kulit dan latar belakang majalah hingga lah artis muka depan tu,Sazzy Falak, semuanya tema in Purple..walaupun sarat mengandung tapi nampak sweet dalam purple, ishhhh memang cute sangat2...:) i likeeeee


Ada pulak cerita perkahwinan Siti Sarah tu, tak berapa minat dengannya tapi baca aje la, kan dah kata sebab muka depan purple le Lin beli majalah tu..hehehehehe


Pastu belek pulak majalah Jelita yang sememangnya dah wajib nak selak tiap kali nampak, selak punya selak, wahhhh ada lagi rakan chef blog masuk majalah, rasa bangga pulak waktu tu.



Ina Hana dari blog hanamemories juga Kak Nor67 dari blog secubitgaram berkongsi rahsia respi masakan mereka untuk bulan April nie. Macam2 respi dan idea masakan ada mereka beri, nak tak nak je kowang mencubanya,hehehehhe.

Anak Lin kata, 'mak beli tapi tak buat pun'...
Lin jawab, ' mak beli sebab support kawan2 blog mak tu, nanti2 bila dah takde idea nak masak, mak buat ler'... 
erkkkk eeeee soalan maut tau!
Apa2 pun tahniah buat Kak Hana dan Kak Nor, mereka memang berbakat dalam bidang masakan dan hebat2 belaka...:)




P/S: Dok tertanya2 gak ni, takde ke majalah nak amik aku nie..hahahahahahahhaa *perah santan(perasan!) :p


With Love

Wednesday, March 30, 2011

Surprise @Damai Seafood Sg Danga.

9:13 PM 42
Surprise @Damai Seafood Sg Danga.
Assalamualaikum wbt..

Semalam sedia maklum adalah harijadi anak Lin,Yana, jadi macam biasa hubby akan bawak Lin & Family makan di luar. Pilihan anak2 kali ni nak makan seafood. Malas nak keluar ke bandar, Lin & hubby pakat pergi makan di Damai Seafood Sungai Danga,Perling aje, lagipun dah lama juga tak makan di sana..
Sampai sana, ramai juga owang, penuh meja semua, baik atas pokok, tepi kolam, mahupun kat dalam semua penuh, nasib baik dapat juga meja kosong di tepi bot tu.


Besday Girl, Yana, dug dag dug dag tertanya apa hadiah yang akan dia dapat..heheheheh


Surpriseeee! Disebabkan Yana tak pernah lagi dapat HP baru, asyik2 guna pakai mak dia punya atau kakaknya punya, so kali ni hubby belikan dia telefon baru Nokia C3, jadi le, janji Yana suka, lagipun memang dia ada sebut nak telefon tu cuma color pink takde stok, so hubby amik color purple, arghhh mak dia pulak yang jelesss!


Makan sampai licin tak ingat nak berhenti, balik sampai rumah, memulas2 perut sampai kemalam, mungkin  sebab meratah crab black pepper tu sampai tak hengat dunia!..huhuhu
Apa2 pun memang best, baik dari makanan dan menunya, juga suasana kampung di sana, kata bik Nur Lin tu, dah macam ala2 kat 'Bogor'..heheheheh


Perjalanan untuk sampai ke restoran kami dari Bandaraya Johor Bahru mengambil masa selama 20 minit. Bagi pengunjung yang datang dari Kuala Lumpur dan Singapura yang melalui Lebuhraya Laluan Kedua Johor Bahru-Singapura (Second Link), hanya 5km dari Plaza Tol Perling.Perjalanan untuk sampai ke restoran kami dari Bandaraya Johor Bahru mengambil masa selama 20 minit. Bagi pengunjung yang datang dari Kuala Lumpur dan Singapura yang melalui Lebuhraya Laluan Kedua Johor Bahru-Singapura (Second Link), hanya 5km dari Plaza Tol Perling.

Waktu Operasi
Isnin-Khamis :
12.00 Tengahari Hingga 2.30 Petang
5.30 Petang Hingga 12.00 Malam.

Jumaat :
2.00 Petang Hingga 12.00 Malam.

Sabtu & Ahad :
12.00 Tengahari Hingga 12 Malam

HIDANGAN UTAMA
Damai Seafood Village menghidangkan lebih dari 80 jenis masakan. Beberapa jenis masakan yang popular terdiri daripada:



IKAN KUKUS CITARASA NYONYA 
Dihidangkan bersama campuran bunga kiantan dan sos thai.

MONGGOLIAN BEEF 
Pilihan daging pinang kerana kelembutannya. Daging dicampur bersama sos mentega dan lada hitam untuk mendapatkan citarasa yang berbeza.

BLACK PEPPER CRAB
Ketam yang dikukus terlebeh dahulu kemudian digoreng bersama lada hitam berjenama Mc Commirck




Alamat:
No. 50, Jalan Kassim Noor,
Kampung Sungai Danga,
81200 Persisiran Perling,
Johor Bahru, Johor.

No. Telefon & Faks:07-2412076




P/S: Pstt awak, nanti awak datang kita bawak ke sana pulak yek...:)

With Love

Cara memikat Cinta no-1.

12:29 PM 0
Cara memikat Cinta no-1.
Assalalamualaikum wbt..

Tetiba teringat waktu memikat cinta dulu, ermmm indah rasanya tapi bukan senang macam nak memancing ikan! lebih susah dari itu...huhuhuhu 
Zaman sekarang ni, kalau takde kejujuran, keikhlasan, juga redha pasrah dengan cinta yang seadanya, memang payah le nak bercinta, lagi kalau jenis memilih dan jual mahal, silap2 sampai bila2 le cinta tu tak datang dengan sendirinya..
Pagi ni tadi dok blogwalking blog RazziRahman, ada pula terbaca tip2 memikat cinta no-1..hehehehe, ye lah kita mencuba, berjaya atau tidak tu semua dengan keizinanNYA..kan?
Jom baca apa yang Lin kongsikan untuk hari ini..:)


“Mengapa selalu terjadi, cinta terhalang oleh keluarga?”
Ibunya tak suka dia lah, bapanya benci dengan keturunannya lah. Abang-abang tak suka dengan kerjayanya lah…kakak benci dengan kawan-kawan dia,  macam-macam lagi!
The only thing that we can think of kat sini adalah, satu je –
  • It is because the feeling of left out!
Rasa disisih, diketepikan, betul tak? Bro Razzi sure, semua orang tak suka feelings ni kan?! Keluarga yang masih muda sure tak suka, yang tua lagi lah tak suka. Dia dah lah tua, ditinggalkan selalu…dipinggirkan dari memberi keputusan,  lepas tu kita pergi bercinta-cinta tanpa pengetahuannya pula. Lagilah dia bengkak hehe…
  • Apa yang orang tua kita mahu, ibu dan bapa kita idamkan adalah sense of authority sebenarnya!
Mereka mahu merasa berkuasa ke atas kita, tetapi bukan secara diktator (walaupun itulah sebenarnya) - tetapi, mereka mahu merasa masih relevan dalam hidup, masih relevan untuk memberi pendapat dan idea untuk anak-anak mereka.
Sudah lah some of the parents, sms pun tak reti…facebooking jauh sekali. Lepas tu bila kita bercakap pulak semua online thingy lah, Ipad lah Iphone lah blackberry lah… fuhhhh ketinggalan jauh ibu bapa kita tuhhh… Tapi,  lately ni I rasa ramai dah juga orang-orang tua mulai menghargai teknologi ni…
BUT still…ibu bapa tetap IBU & BAPA kita yang perlu dihormati dan didahulukan. So that’s why I letak memikat cinta no 1 adalah denganMEMIKAT IBU & BAPA FIRST!
TIPS : It goes to both side, sebelum memperkenalkan dia pada family anda, the girl kena lobby boyfriend dia kat ibu bapa sebanyak yang mungkin, cakap he is the best, cakap semua kelayakan dia, kehebatan dan keistimewaan dia dan the boy pulak kena fokus sepenuh masa kepada ibu dan bapa the girl dengan hati yang tulus ikhlas, memberi layanan dengan sepenuh kasih dan sayang seolah-olah mereka itu adalah seperti ibu dan bapa anda sendiri. It’s vise versa lah… kepada parents lelaki pun sama, both of you kena do the same! <– Honestly IT WORKS!
TETAPI… haaa, ni semua orang kena ingat ni penting -
JANGAN get too serious first, get to know the parents seriously first! Itu baru lah betul jalannya…Jangan dah bercinta 2 tahun baru nak jumpa family… camana nak dapat restu? Kalau dapat gak tu kira nasib lah… So, to confirm, dapatkan restu awal-awal!
Ini family pun tak kenal, camana you all nak tahu dia serius atau tidak? Apa salahnya kenal keluarga awal-awal, walaupun hanya sekadar kawan… itu barulah ikhlas namanya, and bagus juga for safety. So kalau jadi apa-apa haaa… tahulah sapa nak kena ni hahaha :))
  • But in my humble opinion kalau parents pun tak nak jumpa, takutlah, malulah belum masanya lagi lah… itu kemungkinan besar nak main-main lah tu… adoi!
So, bagaimanakah pula cara memikat ibu dan bapa nihhh??… Okay, here I ada beberapa cara yang pernah I sendiri lakukan dan berjaya hehe :-
  • Cara A – pertama kali bertemu keluarga dia, tak kiralah anda Doktor PHD ke, ada Master ke, Boss kat mana-mana pejabat ke, orang kaya ke, miskin ke, anda MESTI tunjuk the best of you. “1st impression last!” So, pakai pakaian yang paling hebat yang anda ada, kemas dan rapi. Stokin tu, haaa pastikan stokin tu tak berlubang ya hahaha ado! Yang bertudung tu pastikan bukan cikai punya tudung, haaa pakai Tudung Ariani at least! No matter what we think here… they’ll want to see you. Maknanya hari pertama ini adalah hari untuk mereka melihat anda atas bawah! – And please, kurang kan bercakap banyakkan mendengar.
  • Cara B – 2nd time jumpa, kena buat cepat perjumpaan tu… dan  bawa LUNCH ke rumah mereka : Very sure ramai yang pernah lakukan, I suggest bawa Roast chicken Ayamas ke, Ayam golek ke, atau take up pizza hut 2-3 large pieces, KFC 2-3 bucket hahaha… Sure works!  — Tapi kena buat selalu lah jangan dah dapat green light, sekali seminggu je pulak datang, pastu bawa karipap je adoi hahaha!! :))
  • Cara C – Yang ni susah sikit… tetapi boleh dilakukan. Partner you kena beritahu perkara apakah yang paling disukai oleh ibubapanya. So, tugas you adalah melakukan bersama mereka. Some parents dia orang suka pergi masjid, solat berjemaah… well, you follow! Jangan follow sekali dua je adoi hehe… Some parents suka golfing, swimming, karaokeing, tengok bola, do that… follow them! Join them.
  • Cara D – Very-very sure you akan stumble to a hactic conversations. Yang mana geram-geram nak bangkang! “Eee geramnya aku orang tua ni!!” Hahaha…NOOOO…don’t say anything! Let them be… you tahu you betul, but always take it they have the right for their opinion. Memang boring dan sometimes annoying dan sakit hati…but IGNORED IT. No point… kita nak kat anak dia bukan kat orang tua dia. So, kita angguk je la kepala tu macam kita duk angguk kepala kat mak kita jugak, sebab tak nak dia terasa hati dan malas dengar kena berleter kan… sama lah hehehe…
  • Cara E – Take them out for a nice dinner! – This is the best thing to do actually, and it always works! After a while surely you all dah rapat sikit so, boleh lah ajak satu family keluar makan malam bersama-sama, satu keluarga gitu kan. Wahhh meriah punya lah… And this is one the best way to show yang kita serius dan mahu berada di dalam keluarga itu. Make sure you belanja ya… bukan orang lain belanja, kalau nak minta orang lain belanja kan pun boleh, tapi sorok-sorok la, just MAKE SURE parents dia tahu you yang belanja kikikiki…
  • FINAL – Memberi hadiah – Kalau kebetulan harijadi ibu atau bapanya, just nice lah. Tetapi jika tidak, you can always bagi hadiah punya. Just find the right time. Maybe ada occasion apa-apa ke, anniversary mereka, ada kejayaan sesiapa di dalam keluarga tu, atau apa-apa saja… you can always make it a new important date. Yang penting kena selalu memberi hadiah yang disukai mereka. It can be anything, don’t have to be expensive. Tengok apa yang dia suka. Kalau bapanya suka minum coffee, belikan satu pek besar Kopi Radix - Mai Secawan hahaha!! Kalau ibunya suka memakai jubah atau tudung, buy her that, tak perlu yang mahal, biasa-biasa saja… tapi, asalkan selalu.
So, rotate the process… amalkan selalu, be nice to them, be mesra, be manja to them with full of love, InsyaAllah…Ibu dan bapa dia akan menganggap anda seperti anak mereka sendiri nanti dan menerima anda dengan tangan terbuka, perrghh… baru lah cun!





P/S: Haaa dah baca? apalagi cuba le tip2 tu, mana tau kot2 berguna dan berkesan kan...Phewww cara memikat cinta dulu2 tak sama dengan cara nak memikat sekarang yek? banyak bezanya..zaman 'jual mahal' hehehehehhe


With Love

Tuesday, March 29, 2011

HePi BeSdAy Anakku YaNa..!

9:30 AM 8
Assalamualaikum wbt..

Harini 29hb March genaplah umur anak Lin yang ke-2, Nurul Nazzryyana Bt Sabar 15tahun. Rasa masa begitu cepat berlalu, sekejap dah umurnya mencecah 15tahun,huhuhuhu
Yana yang dulunya di gelar 'kenit' sebab tubuh badannya yang comel cute, kini dah besar tinggi *boleh la* orangnya di tambah manisnya dalam senyuman, membuatkan Mak tersenyum gembira..
Mak harap dalam usia yang semakin meningkat ini, Yana jaga kehormatan diri, jaga tingkah laku dan pekerti juga buat sesuatu yang akan membanggakan keluarga, Mak tahu u can do it dear!..


~Hepi Besday To You Adik a.k.a Yana, Mak sekeluarga doakan moga Adik bahagia, berjaya, di panjangkan usia, di murahkan rezki, di berkati dan di rahmati dunia akhirat~ 
Aminnnn..




P/S: Nak bagi hadiah apa ek?? opssss terlupa nak beli laaaaaa..hahahahahah


With Love

Sunday, March 27, 2011

Titik gempa hampiri Malaysia.

4:10 PM 7
Titik gempa hampiri Malaysia.
Assalamualaikum wbt..

Terdiam seketika tatkala membaca berita Kosmo Online nie..
Macam2 yang aku fikirkan...Sudah bersediakah aku? Kamu?


KUALA LUMPUR – Kekerapan kejadian gempa bumi sejak beberapa tahun kebelakangan ini dipercayai mengakibatkan kedudukan titik gempa di Sumatera, Indonesia beralih dan semakin menghampiri Malaysia.
Pakar geologi, Profesor Madya Datuk Dr. Mohamad Ali Hasan berkata, beliau tidak menolak kemungkinan itu kerana titik gempa biasanya akan mengalami pergerakan sebanyak satu sentimeter setahun jika gempa bumi kerap berlaku di sesebuah kawasan.
Beliau berkata, hakikat tersebut terbukti apabila penduduk negara kini semakin kerap merasai kesan gegaran gempa bumi yang berlaku di negara-negara sekitar rantau ini berbanding sebelum ini.



P/S: Setelah membaca, apa yang kowang fikirkan saat ini??? :(

With Love

Saturday, March 26, 2011

'Sedetik Lebih' Hanya untuk Mu.

10:02 PM 3
'Sedetik Lebih' Hanya untuk Mu.
Assalamualaikum wbt..

Jiwang pulak aku malam ni, tetiba je hilang pulak BLUR tadi..hahahahaha
Yang sebenarnya risau dengan situasi mr.hubby sekarang, tak tahu apa yang dia buat sekarang ni, malam tadi dia dah bertolak gi mancing kat Sedili, esok tengah hari baru balik katanya, buat masa ni tiada khabar berita lagi darinya.
 Lin 'think positif' maybe bateri hand phonenya habis, sebab tu tak de col dan sms Lin, last sms pun semalam, katanya dah nak bertolak naik bot..huhuhuhu
Arghh tak boleh cakap banyak le, susah nak kata apa yang terpendam dalam hati nie..kerinduannya dan kerisauan Lin ni, Tuhan aja yang tahu..huhuhuhu



Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu...

EDRY ABDUL HALIM
KRU Publishing Sdn Bhd




P/S: ‎'Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia..Asal masih adanya kamu'... ♥


With Love

Kulit Tembikai Boleh Menambah Ghairah Sex ?

9:35 PM 6
Assalamualaikum wbt..

Tembikai makan time cuaca panas memang terasa nikmat airnya..tapi awas, tembikai nampak je sejuk berair tapi panas di dalam tau..
Kulit tembikai pulak, kalau dah habis makan, selalu kita buang campak je kan? tapi baru ku tahu kulit tembikai boleh menambahkan ghairah seks woooo.....
Lin pun baru tahu baru memabcanya, kowang nak tahu kowang baca aje le sendiri yek...:)



Doktor Pakar Pemakanan dari Indoonesia telah menemukan bahawa tembikai sangat sesuai untuk lelaki terutama bagi mereka yang kurang rasa ghairah sex.

"Kandungan air dalam buah tembikai bermanfaat untuk kesehatan, seperti bisa membantu mengatasi sulit buang air kecil. Tapi, siapa sangka kulit buah tembikai juga bermanfaat meningkatkan gairah seksual.

Ahli Gizi Klinik, Dr Samuel Oetoro Sp G.K, mengatakan, kulit semangka bisa menjadi viagra alami. “Kulit tembikai sebagai afrodisiak. Jika dikonsumsi memiliki efek fasodilator yang bisa membuka aliran darah,” katanya dalam acara Buavita Fruit Hour "1 Jam Rayakan Hari Buah Sedunia", di Social House, Grand Indonesia, Jakarta, beberapa waktu lalu.

Kulit tembikai mengandung phytonutrient citrulline, yang mampu meningkatkan kadar oksidan nitrit di dalam tubuh . Selain meningkatkan sirkuasi darah, efeknya bisa membuat tubuh menjadi lebih relaks. “Jadi makan tembikai jangan lupa dengan kulitnya,” kata Samuel.

Apa yang disampaikan Samuel Senada dengan hasil penelitian Universitas Texas A&M, AS, bahwa semangka memiliki kandungan sitrulin yang bermanfaat membuat pembuluh darah menjadi relaks dan memperlancar aliran darah. Kondisi ini otomatis berdampak pada performa ‘junior’.

Dr. Bhimu Patel, yang memimpin penelitian itu mengatakan, sitrulin yang masuk ke tubuh berubah menjadi asam amino bernama arginine. Asam amino ini mampu meningkatkan antioksidan, dan melancarkan aliran darah, yang berperanan pada kemampuan ereksi pada lelaki.

Agar lebih praktis dan terasa nikmat, Samuel menyarankan cara pengolahan dengan blender. Masukkan potongan tembikai yang telah dibersihkan ke dalam blender tanpa pengupasan. Biarkan lapisan kulit luarnya yang umumnya berwarna hijau bercampur ke dalam jus.

Untuk mendapatkan efek maksimal, disarankan mengonsumsi enam gelas jus tembikai, tanpa tambahan air dan gula, per hari". Semuga berjaya kepada semua pembaca. Amalkan lah.... InsyAllah.

kredit: Tok Wan2




P/S: Lepas ni tak heran le kalau owang lelaki makan tembikai je yek..kalau owang pompuan tak boleh makan banyak, nanti berAIR..hahahhaaaaaaaaa


With Love

B.L.U.R

9:15 PM 2
B.L.U.R
Assalamualaikum wbt..

B : BUHSAN! BORING! BENGGANG! BUNTU!..
L : Lagi aku fikir lagi NO IDEA!..
U : Umpama makan nasi takde lauk..macam tu le aku sekarang ni..tengah memang takde MOOD nak update!
R : RINDU nak menulis, tapi tak tahu apa aku nak tulis...huhuhuhu



Tunggulah nanti yek, esok lusa kot2 ada cerita menarik nanti, Lin tulis le kita kongsi bersama, sekarang ni tengah berGELAP, meraba2 nak menaip..hehehehe..
OK Cai Cin Cau!..



P/S: BLUR memang BLUR sekarang nie...!


With Love

Wednesday, March 23, 2011

Kucing duduk seperti manusia..

4:59 PM 0
Kucing duduk seperti manusia..
Assalamualaikum wbt....

Alahaii letih je nampaknya yek..dengan badannya yang gebu's, dengan perutnya yang montok's adeiii geramnyaaaaaaaaaa nengokkk....
Tak kita tak dia juga yek, kucing pun nak duduk berehat, tapi apa yang penat ntah, tak tahu ler...hehehehe


LONDON - Bukan sahaja manusia memerlukan masa berehat dan untuk menenangkan fikiran tetapi kucing juga perlu melakukan perkara yang sama, lapor sebuah akhbar semalam.
Kini terdapat trend dalam kalangan pengguna komputer di beberapa laman web, e-mel dan blog yang menyiarkan foto-foto kucing yang sedang duduk dengan gaya seperti seorang manusia sedang bersandar.
Kucing sering kali dikaitkan dengan manusia sejak hampir 9,500 tahun lalu dan merupakan haiwan peliharaan manusia yang paling popular di dunia.- Agensi


Sumber info dari Kosmo Online.




P/S: Kalau kucing aku duduk camni, wahhh comeiinyaaaaa.....Kucing aku tu taunya tido tido tido..!


With Love

Tuesday, March 22, 2011

Kempen Earth Hour di Johor.

4:06 PM 2
Kempen Earth Hour di Johor.
Assalamualaikum wbt..

Dia datang lagi, akan bergelap lagi, alaaaa bukannya lama pun, sekejap je 1jam je yek..takkan tak boleh? Setahun sekali aje, hanya 1 jam aja bergelap, ok kan???
Kalau dulu tahun lepas, Lin sambut Earth Hour di Melaka bersama Geng2 Kamie, memang best waktu tu, kita ramai2 berjalan dalam gelap di Bandar Melaka...yiippeeee
Tapi kali ni, nak rasa pulak bergelap pula dan sambil menyaksikan 'Kempen Kesedaran Alam Sekitar Johor' di Bangunan Sultan Ibrahim,Johor Bahru. Hurmm mesti meriah dan seronokkan? Apa2 pun kita tunggu masa dan tiba masanya ye, pada 25-26hb Mac ini,..:)


Kempen Kesedaran Alam Sekitar Negeri Johor Sempena “Earth Hour” 2011

Tarikh : 26 Mac 2011
Masa : 9.00 pagi – 10.00 mlm
Tempat : Bangunan Sultan Ibrahim, Johor Bahru


PROGRAM DAN AKTIVITI.
Aktivit 25hb Mac..

8.00 pagi
-
J-Robik
9.00 pagi – 5.00 petang
-
Street Soccer

-
Pameran

-
Jualan eco-product & produk asas tani

-
Pertunjukkan/demonstrasi “Bio-Composting”

-
Ceramah

-
Kuiz
11.00 pagi
-
Majlis Perasmian
8.10 malam
-
Tayangan Video
8.45 malam
-
Persembahan kebudayaan
9.00 malam
-
Konsert Unplugged

Aktiviti 26hb Mac.



MAJLIS PERASMIAN
11.00 pagi
-
Ketibaan Para Jemputan
11.30 pagi
-
Ketibaan Y.A.B. Menteri Besar Johor
11.40 pagi
-
Nyanyian lagu Bangsa Johor dan Negaraku

-
Bacaan Doa


Ucapan oleh WWF-Malaysia

-
Ucapan oleh Y.B. Setiausaha Kerajaaan Johor

-
Ucapan Perasmian oleh Y.A.B. Menteri Besar Johor

-
Lawatan Tapak Pameran

-
Sidang Media




  •  
MALAM EARTH HOUR
8.00 malam
-
Ketibaan orang ramai
8.10 malam
-
Tayangan Video
8.30 malam
-
Lampu dipadamkan oleh Datuk Bandar Majlis Bandaraya Johor Bahru
8.45 malam
-
Persembahan Kebudayaan
9.00 malam
-
Persembahan unplugged oleh Aizat Amdan dan Persembahan Indie kelahiran Johor antaranya Fynn Jamal, Kumpulan Statik, band Pepatung.





P/S: eh eh jap2 nak tanya..padam lampu aje kan??? lappy? boadband???ermmmm


With Love