Wednesday, March 02, 2011

AKU MEMANG GILA TRAFIK ! SO WHAT ??

Sebuah segmen pemanas jiwa dari aku khas untuk blog blog yang berminat nak memanaskan kerusi masing masing 

Syarat ? TERBUKA UNTUK SEMUA ... Amacam ? Berminat ? Tak susah pon ... sangat mudah .. Tapi yang dah join semalam , tak yah la yer.. kasi kat orang lain lak ..

Cam biasa , buat satu entri khas ...



1. Sila letak header BEN ASHAARI BLOG...



2. Tajuk : AKU MMG GILA TRAFIK ! SO WHAT ?? dan linkkan ke entri ini ..

3. Berikan satu cerita yang menginsafkan korang tentang kematian yang boleh dikongsikan bersama pembaca  blog korang dan juga pembaca baru ..

- Kalau nak bercakap pasal mati ni, memang susah nak di ramalkan, kita tak tahu bila kita akan mati, dan juga kita tak tahu sampai bila kita hidup, ajal maut di tanganNYA, baik yang tua, muda, yang uzur, yang sihat, kalau dah tertulis ajalnya, akan pergilah ia meninggalkan semua yang di sayang dalam dunia ni..huhuhu
Pengalaman dan keinsafan pasal hidup dan mati ni, agak baru juga Lin dan kawan-kawan rasai dan alami, kawan ex-sek SMMB dulu, arwah Anna Arif(FB), yang baru pergi meninggalkan Lin dan juga kawan-kawan yang lain, yang memeranjatkan, status yang di tulis di FB nya masih segar di dalam ingatan, 9jam sebelum arwah meinggal dalam kemalangan jalan raya, statusnya berbunyi begini...

Suhaila SyuhadaIntan AbrahimNuranissa Yacob MN Azmi Abrahim.... tunggu kan kejutan yer.... tungguuuuu :-)

Dan selang beberapa jam, Lin dapat baca status dari kawan arwah di wallnya yang berbunyi..

br td kite mkn same2.nape berita sedih ni yg aku trime?ya allah berat sgt aku nk trime berita ni.mmg aku menghrp sume tu x btol.semoga allah mencucuri rahmat ke atas roh k.ana..alfatihah..

Ya Alllah sesungguhnya engkau maha berkuasa, kami semua dikejutkan dengan kematian nya, sungguh memeranjatkan, apakah ini kejutan yang di maksudkan oleh arwah? huhuhu.. Bila di fikir-fikirkan memang sedih sangat, walaupun sejak habis sekolah dulu, Lin belum ada kesempatan berjumpa dia, tapi dapat juga Lin rasa kehilangannya dalam FB...:((
Semuga roh arwah di cucuri rahmat olehnya...Al-Fatihah...


4. Tinggalkan link diruangan komen entri ini..


P/S: Kita yang hidup ni, mesti bersedia dalam keadaan apa sekalipun, mungkin esok lusa tiba masa kita, siapa tahu kan???...


With Love
This entry was posted in

4 comments:

  1. mengingati mati itu perlu :)

    http://syafiqa-belle.blogspot.com/2011/03/aku-memang-gila-gila-trafik-so-what.html

    ReplyDelete
  2. "nice entry... jom ktahui plbagai info mngnai dunia n akhirat di blog prince.... :)"

    ReplyDelete
  3. singgah n follow dari segmen abg ben
    salam perkenalan~

    nice entry!

    ReplyDelete

Penafian :
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita Saya, family Saya, kawan Saya dan juga resepi masakan Saya. Dan juga ada sesetengah entry tu Saya C&P dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Saya izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Saya disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988..
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com