Friday, March 18, 2011

Jamu 'KUNCI'.

Assalamualaikum wbt..

Harini agak bizi sikit, dari pagi hingga le saat update blog ni, ni pun curi2 masa duduk sekejap bukak email..huhuhu
Sedia sapa2 yang maklum, anak Lin,Naz dah 4hari ikuti Kem Motivasi add Maths di SMKA Johor Jaya, jadinya baru pagi tadi kemnya habis dan Lin terus aje ke SMKA untuk jemput dia pulang, rindunyaa dia kat Mak, sampai demam kat sana..hehehehe kesian my girl..


Rata2 ramai ibu2 bapa2 yang terus aje ke SMKA ni jemput anak mereka, kalau ikutkan Sek masing2 dah sediakan tranport untuk balik ke Sekolah, tapi mana yang dah tak tahan rindu dan tak tahan nak menunggu lagi, jadinya ramai ibu2 bapa2 yang terus aje ke SMKA tu, termasuk le Lin.
Alhamdulilah semuanya selamat, memang demam anak Lin, balik aje sampai rumah, Lin bagi dia makan ubat dan terus tidur tak bangun2 lagi sampai le ni..kesiann betull..


Lepas amik anak Lin balik dr SMKA tu, Lin hantar dulu dia balik rumah, pastu kemas2 barangnya, pastu terus keluar ke Pasar KipMart nak belanja barang masak 'bakso' untuk esok, sebab esok ada tetamu mau datang..
Di KipMart, tengah cari2 ulam2 Bibik Lin terpandang ini bende 'Temu Kunci' katanya, Lin sendiri pun tak kenal itu apa..hehehehe. Katanya mau bikin 'jamu' kocok, nanti ada lagi ramuan lain yang akan di campur dalamnya, jamu untuk 'kuat dan ketat' bagi owang pompuan, kalau untuk lelaki lain punya..hahahahaha
Bagus jugak kan, kita ni makin lam makin lemau kalau tak simpan elok2, kena jaga betul2, kalau tak, belum sampai masanya dah layu le badan tu..kan kan kan?
Kowang nak ke? kalau nak, mai le datang mintak segelas...hehehehehhehe




P/S: Esok tetamu Lin, akan aku sajikan dengan air 'JAMU'...kakakakkakakah


With Love

3 comments:

  1. Assalam kak lin..mau pengsan tetamu dijamu air jamu esok,silap2 mintak urut sekali huhuhuh..

    ReplyDelete
  2. mesti pahit...x perasan lak kat kipmart ada temu kunci...lps ni blh cari...

    ReplyDelete
  3. org jawa mmg terkenal dengan jamunyaaaa....:)

    ReplyDelete

Penafian :
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita Saya, family Saya, kawan Saya dan juga resepi masakan Saya. Dan juga ada sesetengah entry tu Saya C&P dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Saya izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Saya disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988..
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com