Tuesday, March 22, 2011

Kempen Earth Hour di Johor.

Assalamualaikum wbt..

Dia datang lagi, akan bergelap lagi, alaaaa bukannya lama pun, sekejap je 1jam je yek..takkan tak boleh? Setahun sekali aje, hanya 1 jam aja bergelap, ok kan???
Kalau dulu tahun lepas, Lin sambut Earth Hour di Melaka bersama Geng2 Kamie, memang best waktu tu, kita ramai2 berjalan dalam gelap di Bandar Melaka...yiippeeee
Tapi kali ni, nak rasa pulak bergelap pula dan sambil menyaksikan 'Kempen Kesedaran Alam Sekitar Johor' di Bangunan Sultan Ibrahim,Johor Bahru. Hurmm mesti meriah dan seronokkan? Apa2 pun kita tunggu masa dan tiba masanya ye, pada 25-26hb Mac ini,..:)


Kempen Kesedaran Alam Sekitar Negeri Johor Sempena “Earth Hour” 2011

Tarikh : 26 Mac 2011
Masa : 9.00 pagi – 10.00 mlm
Tempat : Bangunan Sultan Ibrahim, Johor Bahru


PROGRAM DAN AKTIVITI.
Aktivit 25hb Mac..

8.00 pagi
-
J-Robik
9.00 pagi – 5.00 petang
-
Street Soccer

-
Pameran

-
Jualan eco-product & produk asas tani

-
Pertunjukkan/demonstrasi “Bio-Composting”

-
Ceramah

-
Kuiz
11.00 pagi
-
Majlis Perasmian
8.10 malam
-
Tayangan Video
8.45 malam
-
Persembahan kebudayaan
9.00 malam
-
Konsert Unplugged

Aktiviti 26hb Mac.



MAJLIS PERASMIAN
11.00 pagi
-
Ketibaan Para Jemputan
11.30 pagi
-
Ketibaan Y.A.B. Menteri Besar Johor
11.40 pagi
-
Nyanyian lagu Bangsa Johor dan Negaraku

-
Bacaan Doa


Ucapan oleh WWF-Malaysia

-
Ucapan oleh Y.B. Setiausaha Kerajaaan Johor

-
Ucapan Perasmian oleh Y.A.B. Menteri Besar Johor

-
Lawatan Tapak Pameran

-
Sidang Media




  •  
MALAM EARTH HOUR
8.00 malam
-
Ketibaan orang ramai
8.10 malam
-
Tayangan Video
8.30 malam
-
Lampu dipadamkan oleh Datuk Bandar Majlis Bandaraya Johor Bahru
8.45 malam
-
Persembahan Kebudayaan
9.00 malam
-
Persembahan unplugged oleh Aizat Amdan dan Persembahan Indie kelahiran Johor antaranya Fynn Jamal, Kumpulan Statik, band Pepatung.





P/S: eh eh jap2 nak tanya..padam lampu aje kan??? lappy? boadband???ermmmm


With Love

2 comments:

  1. sis lin..bestnya program nie

    tang lappy dan lain2 sure kena off kot..hehehe


    PS: SIS.pi ubah kat tarikh atas yang sis taip tu....tertinggal haribulan. bukan 5-26 tapi 25-26...(maaf yer, ayu bukan kaki jaga kain orang tapi nak sis betulkan...hehehhe)

    ReplyDelete
  2. Ayu: kan kan..tp ntah le dpt join ke tidak..huhuhuhu

    Lappy pun kena ek? so 1 jam tu senyap le FB yek..kekekekke

    A;'ah ayu silap taip..thankx dear.. {hugs}

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi .
Komen Anda Amat Sis Hargai .

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Thank You again..