Kulit Tembikai Boleh Menambah Ghairah Sex ?

3/26/2011 09:35:00 PM

Assalamualaikum wbt..

Tembikai makan time cuaca panas memang terasa nikmat airnya..tapi awas, tembikai nampak je sejuk berair tapi panas di dalam tau..
Kulit tembikai pulak, kalau dah habis makan, selalu kita buang campak je kan? tapi baru ku tahu kulit tembikai boleh menambahkan ghairah seks woooo.....
Lin pun baru tahu baru memabcanya, kowang nak tahu kowang baca aje le sendiri yek...:)



Doktor Pakar Pemakanan dari Indoonesia telah menemukan bahawa tembikai sangat sesuai untuk lelaki terutama bagi mereka yang kurang rasa ghairah sex.

"Kandungan air dalam buah tembikai bermanfaat untuk kesehatan, seperti bisa membantu mengatasi sulit buang air kecil. Tapi, siapa sangka kulit buah tembikai juga bermanfaat meningkatkan gairah seksual.

Ahli Gizi Klinik, Dr Samuel Oetoro Sp G.K, mengatakan, kulit semangka bisa menjadi viagra alami. “Kulit tembikai sebagai afrodisiak. Jika dikonsumsi memiliki efek fasodilator yang bisa membuka aliran darah,” katanya dalam acara Buavita Fruit Hour "1 Jam Rayakan Hari Buah Sedunia", di Social House, Grand Indonesia, Jakarta, beberapa waktu lalu.

Kulit tembikai mengandung phytonutrient citrulline, yang mampu meningkatkan kadar oksidan nitrit di dalam tubuh . Selain meningkatkan sirkuasi darah, efeknya bisa membuat tubuh menjadi lebih relaks. “Jadi makan tembikai jangan lupa dengan kulitnya,” kata Samuel.

Apa yang disampaikan Samuel Senada dengan hasil penelitian Universitas Texas A&M, AS, bahwa semangka memiliki kandungan sitrulin yang bermanfaat membuat pembuluh darah menjadi relaks dan memperlancar aliran darah. Kondisi ini otomatis berdampak pada performa ‘junior’.

Dr. Bhimu Patel, yang memimpin penelitian itu mengatakan, sitrulin yang masuk ke tubuh berubah menjadi asam amino bernama arginine. Asam amino ini mampu meningkatkan antioksidan, dan melancarkan aliran darah, yang berperanan pada kemampuan ereksi pada lelaki.

Agar lebih praktis dan terasa nikmat, Samuel menyarankan cara pengolahan dengan blender. Masukkan potongan tembikai yang telah dibersihkan ke dalam blender tanpa pengupasan. Biarkan lapisan kulit luarnya yang umumnya berwarna hijau bercampur ke dalam jus.

Untuk mendapatkan efek maksimal, disarankan mengonsumsi enam gelas jus tembikai, tanpa tambahan air dan gula, per hari". Semuga berjaya kepada semua pembaca. Amalkan lah.... InsyAllah.

kredit: Tok Wan2




P/S: Lepas ni tak heran le kalau owang lelaki makan tembikai je yek..kalau owang pompuan tak boleh makan banyak, nanti berAIR..hahahhaaaaaaaaa


With Love

You Might Also Like

6 Orang Komen

  1. Areteacher: Sis pun baru tahuu..heheheheh

    ReplyDelete
  2. pergh..bagus!! bole praktik ni..haha

    ReplyDelete
  3. Phycrewz: He3x...praktik jgn tak praktik..beli tembikai 2-3 bijik bwk balik yek...hehehehhe

    ReplyDelete
  4. Dans un bocal, le poisson rouge s'asphyxie (pas de plantes, pas de pompe donc ps d'air.), s'empoisonne (d茅composition des restes de nourriture, des excr茅ments, de l'urine donc production de nitrites et de nitrates.), stress 茅norm茅ment (d茅formation des perceptions auditives, visuelles et sensorielles) et vous fait mener un train d'enfer pour l'entretien ! En effet, il faut changer au moins la moiti茅 de l'eau tous les 2 jours. De l'esclavage pour vous, un stress incessant pour l'animal. Si on dis souvent qu'un poisson rouge n'a que 3 secondes de m茅moire, on en viens 脿 esp茅rer que ce soit le cas lorsqu'il vis dans une telle prison ! N'importe quel animal deviendrais compl锚tement stupide dans un environnement comme celui l脿.
    Quelle voiture pour 6 personnes [url=http://www.footlockerfrancepascher.com/]foot locker pas cher[/url] ce que le judo peut apporter 脿 un enfant
    Ce qu'Herm s commercialise luim me dans ses propres magasins se vend bien (+ 19 % au premier semestre). En revanche, ce qu'il vend en gros d'autres distributeurs, essentiellement les parfums, les montres et arts de la table, souffre de la conjoncture ( 22 %). Cette disparit explique que, malgr des ventes en hausse de 7,6 % sur les six premiers mois de l'ann e (875 millions d'euros), la marge op rationnelle se d grade de 25,1 % 22,8 % du chiffre d'affaires. [.] Dans ses propres boutiques, Herm s contr le la fois la dynamique commerciale pour couler ses sacs en cuir ou carr s de soie et la rentabilit qu'ils g n rent. Alors que pour les ventes en gros, qui p sent un tiers de son chiffre d'affaires, la soci t subit les effets du d stockage des distributeurs. [.] Nous avons 270 magasins dans le monde et nous n'avons pas vocation doubler ce nombre mais plut t les agrandir pour pr senter l'int gralit de la gamme de nos produits tr s diversifi s, affirme le patron de la marque. Pour la fin de cette ann e, il confirme attendre une stabilit du chiffre d'affaires et une l g re baisse des profits. [.] [url=http://www.chaussuresfootlockerpascher.com/]foot locker france jordan[/url]
    c'est du bidon.
    It was the campfires I was running about daft looking for, but now BjoTve sais about going to Goodsprings Source that no problem now. Not tried hardcore so I appreciate that might be different.. [url=http://www.footlockerfrancepascher.com/]foot locker france pas cher[/url]
    Prenons l'exemple d' Airness. Au d part, Malamine Kon , le fondateur de la marque de v tements de sport, a profit d'un vide juridique pour lancer son business.

    ReplyDelete
  5. Fu, now knowing Wrath is King Bradley since he never saw him before, gets angry and readies his sword since he realizes this man was the one who nearly killed his granddaughter Lan Fan and was responsible for the loss of her arm. At the F眉hrer's office, Olivier Armstrong and Izumi Curtis confront Brigadier General Edison and force him to confirm they were going to sacrifice the general population of Amestris and unite all the lands. [url=http://www.fitflopsuk-sale.com/]fitflop uk[/url] Sandals Resorts is made for two people who are deeply in love and want to spend some time alone.
    Satisfied, The Machine slumps forward, dead. After a long pause, Pax declares himself new ruler, but decrees an era of peace and harmony for all apes and humans, with Cornelius at his side.
    I expected a diverting read, but I was blown away. Half-Baked is really, really good. I knew how it ended, I knew all the high points and low points along the way, and I was still mesmerized. I started reading on Sunday and I was finished by Tuesday. I read it every chance I could get. I lost sleep so I could read more. Sleep is my favorite thing to do, and I gave it up, for Alexa. [url=http://www.flipflopsingaporesale.com/]fit flop singapore[/url] Sit down on villa terrace to leaf through magazine
    Having said that, one key thing to keep in mind is that since the inaugural ball is a formal event, you will want to pull out all the stops. If you are unsure about what length your dress should be, rest assured that a floor length gown is appropriate. A simple, strapless, well-fitted, elegant floor-length gown with appropriate embellishment is always a classic choice that will get you noticed in a good way.
    These days, there are fitflop hyker blue boys sandals midnight several elegant, colourful and sweet styles of womens footwear for you to select from. A fashionable pair of sandals is important for any lady and you can easily discover the correct pair for you from comfortable women walkstar 3 lightyellow FitFlop. FitFlop is a single of the most well-liked and well identified labels recognized for their wonderful, stylish and cozy footwear. [url=http://www.flipflopsingaporesale.com/]fitflop singapore sale[/url] this audience is no where nearly as passionate about ABT as the Met audience in Manhattan

    ReplyDelete

Penafian .
Blog ini adalah blog peribadi, hanya cerita/aktiviti harian Sis bersama family, kawan-kawan juga resepi masakan Sis sendiri. Dan juga ada sesetengah penulisan tu Sis Copy dan Paste dari carian Google juga blog kawan-kawan.
Semua penulisan di dalam blog ini, TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Terima kasih atas kerjasama anda.