Wednesday, March 02, 2011

Landing baekk punya..!

Assalamualaikum wbt.

Selamat pagi semua..cak cak baa cakkkk! hehehe
Mesti ada yang belum bangun tido tu kan, yang bekerja sudah semestinya la dah kat ofis kan, yang surirumah, macam biasa le, macam Lin ni, sambil tenet sambil gerak tangan buat kerja, kalau tidak, tak siap le kerja rumah ni..huhuhu
Yang kucing-kucing ni pulak, ermmm apa lagi yang dia boleh buat, makan, lepak, tido, itu je le kerjanya pagi-pagi ni, lagi-lagi kucing Lin yang 4 ekor tu, yang 2 ekor tu kat dalam kandang, tapi yang 2 ekor lagi ni, yang duduk dalam rumah, bukan main syokk jek, yang sekor tu 'kuning' memang le, normal je nampak gerak geri dia, pendiam, baik sikit, tapi suka jilat owang, lain pulak dengan yang si 'hitam' tu, eee nakalnya, suka gigit owang dan suka bergurau berlari sana sini, habis 1 rumah terbalik kalau dia sekor je yang buat hal, tapi ada macam cacat sikit le gerak gerinya, ermm atau memang ada sesetengah kucing tu macam ni yek?..


Tengok tu, hubby kata dia 'patah pinggang' kot, ishhh takkan lah, tapi memang perasan, setiap kali dia duduk atau baring, mesti dia akan buat gaya macam tu, panjangkan badan dia, dengan kaki-kakinya sekali kebelakang memanjang, ishh pelik kan? tapi kalau gaya normal kucing macam tu takpe la, sebab kalau dia berjalan pun, di tengah badannya kat pinggang tu, akan lentik ke bawah, dah ala-ala macam 'tonggek' le, takut gak kot-kot dia memang OKU ke, kesian kan..umur belum setahun jagung tapi dah patah riuk segala..huhuhuhu..Janji sihat dah ler kan kan..?



P/S: Anak-anak paling suka bila dia buat camtu, satu rumah akan gelak tak habis-habis..memang kelakar, siap anak eksen tiru gaya dia baring di sebelahnya..hahahahahha


With Love
This entry was posted in

10 comments:

  1. Lin... cantiklah belang dia! Suka sangat -> kucing baru kak e amek belang2 camtu ;)

    * Ada masa kucing duduk camtu tapi taklah selalu... nak kata dia KKU (Kucing Kurang Upaya) tak pastilah pula... tapi memang cutelah!

    ReplyDelete
  2. Arief: tau xpe..lain dr yg lain...

    ReplyDelete
  3. Kak E: ye ke? yg lin plk x prnh lagi kucing2 lin yg lain bt gaya tu, dia sekor je yg bt camtu...
    siap dgn tangan kaki semua tegak memanjang....tu yg pelik tu...huhuhu

    kak, dh brp ekor semua kat rumah tu..?

    ReplyDelete
  4. hi sis lin, saya silent reader kat blog you. kalau tak silap u ada kucing and pernah post satu entry pasal u ke global pets masa kucing or arnab sakit. just for your info, baru2 ni, global pets tu ada hilangkan kucing nama dusty yg dihantar utk boarding. cctv show kucing itu dicuri customer yg masuk nak beli haiwan peliharaan..kalau u ada FB, u boleh ke page global pets and check entry pasal kucing hilang tu. kalau boleh tolong jangan ke Global Pets lagi..mrk ni skg dah tak bagus servisnya

    Sherry

    ReplyDelete
  5. Sherry: haaa? betul ke? ishhh owang lkata bagus sangat letak haiwan kita kat global pets tu tp rupa2nya..hampehh yek???

    lg 1 kan..cekik duit pun ye, kucing sis kena fungus kat telinga, dh 2x bwk gi sana tp still x baik2 jugak..ishhh sekali pegi rm40..dia kata 2 minggu dtg lagi dtg lagi..baik x jugak...
    skrg sis dh biaqkan aje le..tgk dh ok kering dgn sendirinya....huhuhu

    ReplyDelete
  6. kalau kucing sis kena fungus lagi, make sure telinga and badan dia lap kering. fungus tu terjadi pasal telinga dia mungkin ada masuk air. setahu saya, tak ada apa2 yg boleh hilangkan fungus tu, kecuali bagi cat makan antibiotik supaya dia tak rasa gata.

    sis boleh tengok hal kucing hilang di sini - http://www.facebook.com/#!/pages/Globalpets/140987975923859 entry date 25 march. Dengar cerita, gambar kucing and news dah keluar newspaper cina hari ini. tapi saya tak beli paper cina. saya pun dengar owner tu dah set lawyer..and nak ambil tindakan

    lain kali kalau cat sakit, sis boleh bawa ke klinik Dr Batu di Tun Aminah (maaf saya dah hilang no tel dia). Ada lagi satu Klinik baru di bukit indah (Nusajaya Veterinary, Dr Izuan - 07-236 5822 or 019-235 5822) No 65 Jalan Indah 16/12, Bukit Indah..berdekatan kedai perabot jati.

    GP tu memang cekik darah. mrk suka advise kat owner dog or cat yg haiwan mrk ni perlu di castrate supaya boleh hidup lama, blah, blah, blah. mcm mcm. klu issue ubat supplement, dia bukannya kasi beberapa biji, tapi kasi terus satu pek and charge RM60. kalau klinik lain, mrk kasi few piece utk kita try and charge kurang sikit.

    Sherry

    ReplyDelete
  7. Sherry: o ye ker? sis ada tgk gak kat page GP tu...sian tuan punya kucing tu....

    hrtu kan sis bwk cat, GP tu x ckp pun punca kena fungus tu...huhuhuhu

    Yg Dr Izuan tu mmg dekat dgn rumah sis...hrtu dh col nk bwk cat ke sana, tp sis bwk ke GP dulu..now tgk dh kering, cuma x tau plk kenapa turun ke hidung plk gatal2 tu..

    Hrni Isnin Dr Izuan x bukak..ingta esok lusa nak bawak cat ke sana plk..thankx dear..:)

    ReplyDelete
  8. kucing atuk sy pun baring camtu gak...nama dye Labu...klaka kan?hehe..:)

    ReplyDelete

Penafian :
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita Saya, family Saya, kawan Saya dan juga resepi masakan Saya. Dan juga ada sesetengah entry tu Saya C&P dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Saya izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Saya disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988..
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com